Suomi
Gamereactor
arviot
Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas - Honest Hearts

Viime vuoden lopulla julkaistu Fallout: New Vegas jatkaa laajentumistaan, mutta Honest Heartsin laiha tarina jättää toivomisen varaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fallout: New Vegasin uusin ladattava lisäosa vie vaihteeksi uusiin maisemiin. Radiomainoksen saattelemana pelaaja palkkautuu Happy Trails Caravan Companyn listoille saattamaan karavaanin Zioniin, Utahin kansallispuistoon. Reissun aikana karavaani vähemmän yllättäen väijytetään, ja pelaaja löytää itsensä yksin punasävyisten kanjonien labyrintistä. Juonikuviot johdattelevat taistelevien intiaanihenkisten heimojen konfliktiin, jonka taustalla häärii lähes myyttinen Burned Man.

Tapahtumapaikkana Utahin kanjonit ovat virkistävä muutos Mojaven aavoihin aavikoihin verrattuna. Punasävyiset kielekkeet kiemurtelevat pitkin ja poikin, tarjoten kohtuullisen isokokoisen alueen samoiltavaksi luolineen ja leireineen. Sokkeloisesta luonteestaan johtuen edestakaisin ramppaamista joutuu tosin harrastamaan varsin paljon tehtäviä suorittaessa. Noin kuusituntiseen päätehtävien suorittamiseen saa näin lisättyä muutaman tunnin lisää koluamalla kaikki kolot ja onkalot.

Pahin pettymys Honest Heartsissa on sen tehtävien yksioikoinen luonne. Suoraviivaiset "hae tai tapa" -missiot eivät rakenna pääjuoneen mitään mielenkiintoista tai syvällistä. Protagonisti ei myöskään pääse revittelemään valintojen edessä sen suuremmin. Kerronnallisesti mielenkiintoisin osuus oli seurata luoliin paenneen yksinäisen selviytyjän tarinaa ydintuhon iskiessä. Tehokkaasti kerrotun ja surullisen tarinan rinnalla yksioikoinen heimosota tuntui entistä ontommalta. Ansojen täyttämistä pakopaikoista löytyy myös kaikenlaista tarpeellista tavaraa.

Vaikeustason saattaminen kohdalleen näin kaukana emopelin ilmestymisestä on selkeästi ongelma. Matalan tason hahmolle jättimäiset Yao Guait voivat olla ongelma, mutta maksimitason hahmolla sisällön voi vetää läpi kuolematta kertaakaan. Viisi tasoa korkeamman tasokaton ja uusien erikoisominaisuuksien ansiosta tehokas tappaja on käytännössä pysäyttämätön kanjoneita kolutessaan.

Tämä on mainos:

Vaikka maisemanvaihdos uusine vihollisineen ja aseineen on tervetullutta, Honest Heartsia vaivaavat sekä pääjuonen onttous että irrallisuus muusta Mojaven elämästä. Tarina ei liity juuri millään tavalla muuhun peliin, ja on siitä erillinen kokonaisuus. Lisäksi sen muutamat kiinnostavat hahmot tuhlataan jättämällä niiden persoonat irrallisiksi tai poistamalla ne kuvioista turhan hätäisesti. Lopulta kädessä on muutamaa tasoa korkeampi hahmo ja pari kivaa tuliluikkua. Siinä se.

Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Tämä on mainos:
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
Fallout: New Vegas
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Maisemanvaihdos, selviytyjän tarina
-
Pääjuonen onttous, turhan helppo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • PlaystationFreak
    Tajusin juuri etten ole tehnyt arviota tästä pelistä, ja mikä ettei, joten tässä nyt. Fallout: New Vegas (PS3/PC) Peli alkaa hitusen... 7/10
  • iPot
    Kuivan erämaan tuuli hioo kasvojasi hiekkapaperin lailla. Menneen maailman countrymusiikki soi korvissasi. Sormi liipaisimella kuljet kohti... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Fallout: New Vegas - Dead MoneyScore

Fallout: New Vegas - Dead Money

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Fallout: New Vegasin ensimmäinen lisäosa on ilmestynyt Xbox 360:lle. Eerik kolusi paketin läpi ja totesi, ettei rikos kannata.Ladataan seuraavaa sisältöä