Suomi
Gamereactor
ennakot
Far Cry: New Dawn

Far Cry: New Dawn

Paluu Hope Countyyn, mutta maailmanlopun jälkeen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor sai kutsun Ubisoftin esittelytilaisuuteen, jonka aiheena oli Far Cry: New Dawn. Peli jatkaa tarinaa siitä, mihin Far Cry 5 lopetti. Toisin sanoen Hope Countyn tapahtumat jatkuvat atomipommien putoamisen jälkeen. Maailmanloppu on tullut, ja New Dawn alkaa 17 vuotta tuhoisan ydinsodan jälkeen. Keskushallintoa ei vieläkään ole, mutta kasvuaika nimellä superbloom on alkanut.

Ubisoftin mukaan kyseessä on omanlaisensa uusi villi länsi, jossa revolverit ja hevoset on korvattu rynnäkkökivääreillä ja kuorma-autoilla. Ihmiset ovat ottaneet varusteita ja tavaroita uusiin käyttötarkoituksiin. Osansa kokonaisuuteen tuovat myös uudet kasvit ja elukat, jotka tunkeutuvat kaikkialle.

New Dawnissa nähdään uusia liittolaisia ja uusia uhkia, mutta tuttujakaan naamoja ei ole unohdettu. Mukana on esimerkiksi Carmina, jonka maailmaan päästämisessä pelaaja avusti Far Cry 5:ssä. Survivors-porukka koostuu pääasiassa Hope Countyn entisistä maanviljelijöistä, joiden tulonlähteenä on nyt polttoaine ja etanoli. Highwaymen puolestaan on joukko raider-ryöstelijöitä. Heitä johtaa naiskaksikko Mickie ja Lou.

Uusi päähenkilö koettaa olla mukana yhteiskuntaa rakentamassa ja ihmisiä auttamassa. Pelin alussa päähenkilö joukkoineen nousee junaan ja suuntaa länteen. Matka kuitenkin keskeytyy, ja pelaaja on taas keskellä Hope Countya yksin. On siis koottava selviytyjiä saman katon alle, jotta hengissä pysyminen olisi helpompaa.

Tämä on mainos:

Tukikohdan päivittäminen on keskeistä, sillä se määrittää, miten tarina etenee. Spesialisteja mukaan ottamalla saa esimerkiksi parannusesineitä ja aseita. Mahdollista on myös palkata erikseen sotureita avukseen. Ihmisliittolaisista nähtiin tarkka-ampuja Nana, mutta elikot ovat silti niitä kiinnostavampia apureita. Tarjolla ovat ainakin akita-koira Timber ja söpö villisika Horatio moottoripyörän sivuvaunussa. Apureilla on omat erikoiskykynsä, ja esimerkiksi Nana pystyy ampumaan kiväärillään suojien läpi. Ubisoftin mukaan pelaajan halutaan kokeilevan monenlaisia aseita ja ajokkeja yhdessä toimivassa pysyttelemisen sijaan. Aseita pääsee myös päivittämään pelin kuluessa.

Far Cry: New DawnFar Cry: New DawnFar Cry: New Dawn

Päätehtävien ohella tarjolla on tietenkin runsaasti muutakin puuhaa, kuten paikkojen tuhoamista ja tietojen keräilyä aarrejahtia unohtamatta. Villieläimet eivät ole mutantteja Ubisoftin mukaan, ja toki mukana on runsaasti Outpost-tehtäviä. Tällä kertaa vallattuja paikkoja pitää myös puolustaa Highwaymen-joukkion hyökkäyksiltä.

Mielenkiintoisin lisäys on Expeditions, joissa pääsee eri paikkoihin Yhdysvaltain mantereella. Näissä tehtävissä mennään paikan päälle, haetaan tarvittavat roinat ja hypätään takaisin helikopterin kyytiin. Expeditions-tehtävissä on myös vahva suositus co-op-pelaamisen suuntaan kaverin kanssa. Koko pelin voi jälleen pelata alusta loppuun kaverin kanssa, joskaan se ei ole pakollista menestyäkseen.

Tämä on mainos:

Nähdyssä Expeditions-tehtävässä, jota en itse päässyt pelaamaan, lähdettiin Five Stars Theme Parkiin. Ubisoftin mukaan kaikki Expeditions-tehtävät ovat kooltaan neliökilometrin luokkaa. Pienempi koko mahdollistaa tietenkin paremman grafiikan ja enemmän vihollisia. Alueelle päästyä puhkesi hälytys, ja pelaajan piti odotella helikopterin saapumista samalla taistellen Highwaymenin joukkiota vastaan. Jokaisessa Expeditions-tehtävässä on kolme vaihetta, joista kussakin on omat paikkansa, noudettavat pakettinsa ja niin edelleen.

Luotien osuessa pahikseen ruudulla näkyy numero tehtyä vahinkoa osoittamassa hieman Borderlandsin tyyliin. Käyttöliittymää on yksinkertaistettu, ja valittavat aseet ovat kaikki samassa paikassa. Nikkarointi on sekin kätevästi käytössä, joten tuunailu onnistuu missä vain. Joitakin uusia asuja näkyi kolmannen persoonan vinkkelistä, samoin kuin brutaaleja teloitusliikkeitä.

Graafisesti pelin vaikutelma muistuttaa edelleen edellisen pelin Hope Countya, mutta mukana on tujaus maailmanlopun tunnelmaa. Mieleen jäi kirkkaiden värien runsas käyttö ja erilaiset graffitit. Tämä tuo mieleen trailereissa nähdyn Rage 2:n maailman. Kaiken kaikkiaan maisemat vaikuttivat edeltävää Far Cry 5 -peliä selvästi vaihtelevammilta.

Pääsemättä itse pelaamaan on vaikea sanoa, miltä pelaaminen tuntuu verrattuna sarjan edelliseen osaan. New Dawn on rakennettu Far Cry 5:n päälle tuunaillen pohjaa sieltä sun täältä. Far Cry: New Dawn julkaistaan 15. helmikuuta 2019 hintaan 45 euroa.

Far Cry: New DawnFar Cry: New Dawn
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Far Cry: New Dawn

GR Livessä tänään Far Cry: New Dawn

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä aloitetaan uusi viikko maailmanlopun jälkeisellä pyssyttelyllä pelissä Far Cry: New Dawn. Gamereactorin arvion pelistä voi lukea täältä. Liity mukaan...

0
GR Livessä tänään Far Cry: New Dawn

GR Livessä tänään Far Cry: New Dawn

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Far Cry: New Dawn julkaistaan huomenna perjantaina 15. helmikuuta. Silti peli on tänään työn alla GR Livessä kahden tunnin ajan. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan...

0
Arviossa Far Cry: New Dawn

Arviossa Far Cry: New Dawn

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nyt arvioidaan pyssyttelevä Far Cry: New Dawn, ja kynässä on Gamereactorin avustaja Ossi Mykkänen. Lue arvio täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä