Suomi
Gamereactor
arviot
Felix the Reaper

Felix the Reaper

Felix ei olekaan ihan tavallinen kuoleman lähettiläs.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ
Felix the ReaperFelix the Reaper

Kuolema koskettaa aikanaan kaikkia, ja viikatemies onkin ollut kautta historian se, joka kuvataan kuoleman tuojana. Kong Orange on kuitenkin päättänyt tuoda hauskuuden mukaan painostavaan aiheeseen Felix the Reaperissa. Persoonallinen kuolema ratkoo pulmatehtäviä PC:llä, PS4:llä, Switchillä ja Xbox Onella.

Heti aluksi kertojaääni kertoo, että Felix the Reaper on saanut omalla toiminnallaan muut viikatemiehet rauhattomiksi. Tämä johtuu Felixin mieltymyksestä tanssimiseen. Tämän vuoksi töissä ollessaan Felix käyttää jatkuvasti kuulokkeita.

Tämä on mainos:
Felix the Reaper

Felix the Reaper on pulmapeli. Tarkoituksena on saattaa kuolevaisia kuolettaviin tilanteisiin, mutta mukana on sellaisiakin tehtäviä, jotka eivät suoraan liity kuoleman kohtaamiseen. Kentät on jaettu pieniin alueisin, joissa kävellään ristiin rastiin. Tehtävänä saattaa olla esimerkiksi tynnyrin sytyttäminen tuleen, tai koiran kävelyttäminen määrättyyn paikkaan. Ytimeltään kyse on tietenkin edelleen ihmisten tapaamisesta, mutta se toimii enemmänkin taustatarinana eikä niinkään keskeisenä juonena. Tällä tavalla pelin tunnelmasta ei tule liian painostavaa.

Felix the Reaper on varsin mittava komediallisissa elementeissään. Tanssivassa viikatemiehessä on jo melkoisesti, mutta sen ohella mukana on värikäs kaarti kiintoisia henkilöhahmoja. Mieleen jää erityisesti päähenkilön mielitty, joka esitellään heti pelin alussa.

Felix the Reaper
Tämä on mainos:

Felix the Reaperia kuvataan romanttiseksi komediaksi, mutta itse en sanoisi niin. Kyseessä on yksi teema muiden joukossa, ja pääosassa ovat kuitenkin ne hahmot, jotka ovat kyseisessä kentässä suurennuslasin alla. Pelin keskeinen teema ei siis ole Felixin oma matka rakkauteen tai kuolemaan.

Ajoittain Felixin oma henkilökohtainen kasvu nousee kuitenkin pintaan, ja se onkin positiivinen juttu. Toisin sanoen positiivinen mielenlaatu ei lainkaan sovi Felixin tummasävyiseen ammattiin. Voi siis sanoa, että Felix on tämän vuoksi huono työssään.

Felix the Reaper
Felix the ReaperFelix the Reaper

Felix ei kuitenkaan ole elossa, ja siksi auringonvalo ei sovi hänelle. Tämä on tärkeä muistaa, koska se rajoittaa, mihin kentällä voi liikkua, ja mihin taas ei. Pelaaja ei voi astua sellaiseen ruutuun, johon paistaa aurinko. Näin ollen on vaihdeltava näkymää kahden eri vaihtoehdon välillä 90 asteen kulmissa, ja tämä antaa sitten uusia liikkumisvaihtoehtoja. Erilaisilla esineillä luodaan tilapäistä varjoa, ja tällä tavalla loppupään kentät muuttuvat todella haastaviksi. Näkymän liikuttelun ja varjon luomisen ohella on otettava huomioon muutakin, kuten liikkumisputkia ja erilaisia kytkimiä.

Felix the Reaper

Haasteesta pitäville on tarjolla koko joukko erilaisia tilastoja, joissa voi sitten koettaa ylittää itsensä aina uudelleen ja uudelleen. Kentän suorittamisen jälkeen aukeavat myös Achiever ja Bonus Challenge -haasteet.

Felix the Reaperin lähtökohta huomioiden ei ole yllättävää, että musiikki on suuressa roolissa. Sävelmiä onkin melkoinen joukko, ja ne voi tuunata mieleisekseen. Päähenkilö ei itse puhu, mutta muuten jamittelumusaa on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.

Pelinä Felix the Reaper on melkein kaikilta osiltaan ainutlaatuinen, ja kyseessä on mukava tuulahdus raitista ilmaa syksyn pelitarjontaan. Peli istuu myös täydellisesti juuri Nintendo Switchille.

HQ
Felix the ReaperFelix the Reaper
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Poikkeuksellinen pulmailu hyödyntää valoa ja varjoa, Felix on sympaattinen, tanssiminen on hauskaa, taiteellinen tyyli ja henkilöhahmot ovat hurmaavia
-
Pulmatehtävät saattavat olla hämmentäviä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä