Suomi
Gamereactor
arviot
FIFA 17

FIFA 17

EA on viimein saanut kasaan sen futispelin, jota se on yrittänyt viimeiset kolme vuotta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viime vuodet ovat olleet hyviä FIFA-faneille. EA on jatkuvasti tehnyt pelisarjaan parannuksia, mutta kaikki ei ole siltikään mennyt putkeen. Tänä vuonna palaset näyttävät viimeinkin loksahtaneen paikoilleen. FIFA 17 tuntuu monin puolin olevan se peli minkä EA Vancouver visio jo FIFA 15:n kanssa.

Pelin suurin uutuus on uusi tarinallinen pelimuoto The Journey. Pelattuani sitä useita tunteja voin sanoa, että se on mainio lisä pelisarjaan. Tässä moodissa seurataan 17-vuotiasta englantilaista palloilijaa Alex Hunteria, joka lähtee etsimään menestystä Valioliigassa. Monella tavalla moodi on kuin Be a Pro (myös mukana edelleen), jossa valmentaja ohjeistaa pelaamaan. Kun Alex ei ole kentällä ottelut simuloidaan, mutta mukana lisäksi mahdollisuus pelata koko joukkuetta normaaliin tapaan. Mielestäni oli kuitenkin mielenkiintoisempi kokemus keskittyä puhtaasti yhteen pelaajaan. Peliminuuttien ja -tuntien kertyessä Alexin ominaisuudet paranevat. Niitä ei voi valita lukuun ottamatta erikoiskykyjä. Ominaisuuksia pystyy toki kehittämään myös viikoittaisissa harjoituksissa. Ne sisältävät Training ja Career -moodien minipelejä, joten jos sarjan konkareille sisältö on tuttua.

HQ

The Journeystä tekee erikoisemman se mitä tapahtuu kentän ulkopuolella. Siinä pyritään luomaan se kokemus mihin nuori futaaja törmää uran alkuvuosina. Mukana ovat lainat muihin joukkueisiin, perhetapahtumat, treenit, faneihin kohtaamiset ja paljon muuta. Nämä tekevät koko pelimuodosta mukavan elävän kokemuksen, vaikka tarina ei mitään käsikirjoituksen palkintoja voitakaan. Näyttelijät ovat keskinkertaisia, mutta hyvä tunnelma pitää otteessaan. Alexin onnistumisissa ja kompasteluissa on mukana helposti täysillä. Myös haastatte riittää varsinkin jos valitsee World Class -tason. Silloin jokainen kosketus palloon on tärkeä. Pelimoodista innostuville hyvä uutinen on että se on valtava kokoinen. Emme ehtineet arviota varten kuin raapaista pintaa. Pientä kehitettävää moodissa on siellä ja täällä, mutta kokonaisuutena se on ollut ilahduttava kokemus.

Tämä on mainos:

Pelattavuus on kuitenkin kingi. Onneksi FIFA 17 toimii edelleen loistavasti. Pelaaminen on entistä sulavampaa, fyysinen ulottuvuus tuntuu paremmin, eivätkä maalivahdit esimerkiksi nappaa jokaista keskitystä. Mikä parasta syöttely tuntuu upealta. Kaikkia elementtejä on tuunattu paremmaksi aina taklauksista laukauksiin.

Erikoistilanteissa on tehty erityisen isoja muutoksia. Koko systeemi on pistetty uusiksi ja se mahdollistaa tarkemman tähtäyksen pitkissäkin vapaa- ja kulmapotkuissa. Heitoissa voi jopa hämätä ja liikkua pitkin sivurajaa. Maalia tavoittelevissa vapaapotkuissa pääsee puolestaan säätämään suuntaa, etäisyyttä, voimakkuutta sekä valitsemaan monista erilaisista potkuvaihtoehdoista. Vaihtoehtoja ja syvyyttä on ihailtavasti.

FIFA 17:n vaikeustasot ovat nyt viimeinkin paremmin tasapainossa niin oman joukkueen kuin vastustajienkin suhteen. Tekoäly tuntuu johdonmukaisemmalta, ja heikommat statsit omaava joukkue voi hyvällä puolustuksella, tiimipelillä ja taktiikalla pärjätä huomattavasti "kovempaa" tiimiä vastaan. Vastaiskut ovat hallaa mitä joukkuetta vastaan tahansa. FIFA 17:n paras saavutus on kuitenkin saada mukaan idea, että ottelu on omissa käsissä. Jos pelaa hyvin, niin on aina mahdollisuus voittaa ja toisinpäin.

Vaikka The Journey on FIFA 17:n suurin uusi pelimoodi ei vanhoja tuttujakaan ole unohdettu. Uramoodia on paisutettu edelleen uusilla tavoitteilla ja tehtävillä, joita riittää lyhyessä ja pitkässä mittakaavassa. Ultimate Team -pelimuodossa löytyy puolestaan nyt Champions-kisa, joka tarjoaa viikoittain uusia haasteita ja palkintoja. Pieniä parannuksia on tässäkin siellä täällä, joten jos FUT oli mieleen aikaisemmin, niin nyt se on entistäkin kiillotetumpi ja tarjoaa enemmän tekemistä.

Tämä on mainos:

FIFA 17 on kerta kaikkiaan mojova pakkaus. Se lisää valtavasti uutta ja korjaa monia vanhoja ongelmia. Ei se edelleenkään ole täysi kymppi. Pelaajien sijoittumisissa ja animaatioissa on kummallisuuksia, jotka pistävät silmään erityisesti käännöksissä ja äkkinäisissä liikkeissä, jotka eivät näytä luonnollisilta. On myös harmillista, että FIFA 16:ssa isosti mainostettu naisten jalkapallo ei ole saanut mitään uudistuksia. Näistä huolimatta FIFA 17 on erinomainen jalkapallopeli, joka on ehdottomasti hintansa arvoinen. Suuri kysymys on tietysti kumpi on parempi FIFA 17 vai Pro Evolution Soccer 2017? Omalta kokemukseltani sanoisin, että PES on klassisempi futiskokemus, joka vie tuttua pelattavuutta eteenpäin. FIFA on sen sijaan kunnianhimoisempi ja monimutkaisempi, joka tarjoaa enemmän haasteita ja vaihtelevaa tekemistä. Se on sillä tavoin myös ehkä vaikeammin lähestyttävä, mutta palkitsee enemmän. Valitsipa kumman tahansa, niin tämä on loistava vuosi virtuaalifutareille.

Huom: Osa ominaisuuksista, kuten The Journey, ovat tarjolla vain PC:llä, PS4:llä ja Xbox Onella.

FIFA 17FIFA 17FIFA 17
FIFA 17FIFA 17FIFA 17
HQ
HQ
FIFA 17
FIFA 17
FIFA 17
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Huippugraffat, mahtava pelattavuus ja tunnelma, tuotantoarvot kaakossa, sisältöä riittää, Journey on hyvä lisäys
-
Oudot animaatio-ongelmat, naisten futiksen kehitys unohdettu täysin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

FIFA 17Score

FIFA 17

ARVIO. Kirjoittaja Ricardo C. Esteves

EA on viimein saanut kasaan sen futispelin, jota se on yrittänyt viimeiset kolme vuotta.

Expectsporting voitti FIWC-skaban

Expectsporting voitti FIWC-skaban

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lontoon Sky Studios isännöi FIFA Interactive Club World Cupin finaalia viime viikonloppuna. Voittajaksi päätyi Brøndby IF:n Marcus 'Expectsporting' Jørgensen....Ladataan seuraavaa sisältöä