Suomi
Gamereactor
arviot
FIFA 18

FIFA 18 - Nintendo Switch

Ei yhtä monipuolinen kuin muut, mutta silti hyvä jalkapallopeli kannettavassa muodossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Muut versiot kattaneen arvion voit lukea täältä.

2012 oli se vuosi, kun FIFAn palloilu nähtiin edellisen kerran Nintendon konsolilla. Kyseessä oli FIFA 13 Wii U:lla. Tuolloin peliä kritisoitiin olevan vain hieman päivitetty FIFA 12. Historia ei toista itseään, sillä Nintendo Switchin FIFA 18 ei tuota pettymystä.

FIFA 18 Nintendo Switchillä on ihan hyvä palloilupeli, mutta se ei ole samanlainen kuin PC-, PS4- ja Xbox One -versiot. Muut alustat hyödyntävät päivitettyä Frostbite-moottoria, kun taas Switch-versio käyttää vanhan pelimoottorin päivitettyä versiota. Seurauksena on useiden ominaisuuksien pois jääminen Switch-versiosta. Huomattavin poisto on The Journey, joten Alex Hunterin uran jatkoa ei pääse kokemaan lainkaan Nintendon konsolilla.

Muita puuttuvia ominaisuuksia ovat uudet elokuvalliset juhlintahetket ja uratilan neuvottelujaksot. Niin ikään kuvan ja äänen puolesta Switch-versio on selvästi se kehnoin valinta. Stadionien tunnelma ei yllä yhtä korkealle, grafiikan suhteen erot valaistuksessa ovat selkeät ja yksityiskohtia on selvästi karsittu.

Tämä on mainos:

Nintendon FIFAssa on mukana kaksi sarjan suosituinta pelimuotoa: uratila ja Ultimate Team. Ura etenee samalla tavalla kuin FIFA 17:ssä. Kaikki FIFA 18:n uudet ominaisuudet loistavat poissaolollaan, mutta ydin on silti sama.

FIFA Ultimate Team Mode on puolestaan edellisvuoden versio tämän vuoden käyttöliittymällä. Harmillisesti Squad Battles puuttuu. Kaikki muu onneksi mukana, kuten kaudet verkossa ja ilman sitä pelattavana ja FUT Draft. Erityisen hienoa on, että verkkopelit sujuvat moitteetta ja viiveettä. Pelaamaan pääsee muitakin pelimuotoja, kuten Skill Gamesia, miesten ja naisten turnauksia ja tietysti niitä verkkopelimuotoja. Jostain syystä Switchin FIFA 18 ei anna pelata kavereiden kanssa verkon välityksellä. Verkkomatsit tapahtumat seuranhaun kautta. Switch-versiossa ei missään nimessä ole yhtä paljon sisältöä kuin muissa tämän vuoden vuosipäivityksissä, mutta luvassa on silti tuntikaupalla hyvää viihdettä niin verkossa kuin muutenkin.

FIFA 18FIFA 18FIFA 18FIFA 18

Switchille omaleimaista on mahdollisuus pelata vain yhtä joy-con-ohjainta käyttäen. Tämä mahdollistaa kaverin kanssa pelaamisen siten, että kumpikin käyttää yhtä joy-conia. Ratkaisu tekee toki mahdottomaksi kaikkien ominaisuuksien käyttämisen, koska nappeja on vähemmän. Ihanteellisesti molemmilla olisi käytössään joko pari joy-coneja tai Pro Controller. Yhden joy-conin ohjaus on silti mukava lisä kokonaisuuteen.

Tämä on mainos:

Pelattavuuden osalta kokemus on vaihteleva. Pääosa ominaisuuksista on mukana, ja joy-coneilla pelaaminen toimii mukavasti. Näin ollen ydinpelattavuus on lähes samanlaista kaikissa versioissa. Suurin ero on tekoälyssä. Switchin FIFAn tekoäly on selvästi lainattu aiempien vuosien peleistä. Varsinkin korkeammilla vaikeustasoilla tietokoneen taidot ovat jopa liian kovatasoiset. Toisin sanoen Switchin FIFAn tekoäly saattaa tuottaa muita versioita enemmän harmaita hiuksia pelaajalle. Ajoittain vastustaja tuntuu suorastaan näkevän tulevaisuuteen pelaajan tekemisiä.

Switchin FIFA 18 on odotetusti muutaman pykälän verran huonompi verrattuna PC:n, PS4:n ja Xbox Onen versioihin. Tästä huolimatta kyseessä on oiva ja nautittava jalkapallokokemus. Mukana ovat ne kaikkein suosituimmat pelimuodot, hyvä grafiikka ja toimivat verkkopelit. Tekoälyä lukuun ottamatta pelattavuus toimii oikein mallikkaasti. Ensi vuonna FIFA 19 voi hyvinkin olla selvästi parempi kuin nyt nähty FIFA 18.

Toistaiseksi kyseessä on EA:n jalkapallopelin hieno paluu Nintendon konsolille, jonka ominaisuutena muihin versioihin nähden on lisäksi mainittava kannettavuus. Mukana laukussa kulkevaa jalkapalloilua etsiville FIFA 18 on pakkohankinta.

FIFA 18FIFA 18FIFA 18FIFA 18
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
FIFA-kokemus on läsnä, hiottu pelattavuus, jalkapalloa kannettavassa muodossa
-
Ulkoasu ja sisältö eivät muiden versioiden tasolla, useita pelimuotoja ja valintoja puuttuu, ei voi pelata verkossa kavereita vastaan, muistuttaa ajoittain vanhoista FIFA-peleistä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Msdossary voitti FIFA eWorld Cupin

Msdossary voitti FIFA eWorld Cupin

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

20 miljoonaa pelaajaa koetti onneaan, joista 32 sai kutsun Lontoon O2:hteen kisaamaan FIFA eWorld Cupin mestaruudesta. 32 karsiutui kahteen: Mosaad "Msdossary" Aldossary...Ladataan seuraavaa sisältöä