LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   FIFA 19

   FIFA 19

   Champions League on EA Sportsin uuden fantastisen jalkapalloilun kohokohta.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   FIFAa pelaava kansa jakautuu karkeasti kahteen: Ultimate Teamia pelaavat, ja toisaalta Career-muotoa suosivat. Valitettavasti uratilassa ei ole tänä vuonna oikeastaan mitään merkittäviä muutoksia. Pelitila oli hyvä jo viime vuonna, mutta parantamisen varaa olisi kyllä ollut.

   Isoimpia uudistuksia ovat UEFAn kisat Champions League, Europa League ja European Super Cup. EA on viimeinkin onnistunut nappaamaan lisenssin Konamilta, ja tästä otetaankin sitten täysi hyöty. Jokainen pelimuoto sisältää Champions Leaguen jossain muodossa Kick Offista, Careerin kautta FIFA Ultimate Teamiin ja Journey-muotoon saakka. Mukana on myös ihan Champions League -turnaus, jossa pelaajat voivat kokea liigan itse. Selostajina kuullaan englanniksi miekkosia Derek Rae ja Lee Dixon.

   Uutena mukana on Kick Off 2.0. Tarjolla on useita uusia vaihtoehtoja mukaan lukien mahdollisuus simuloida Champions Leaguen pelejä, useita cup-finaaleja ja myös vaihtoehtoisia tapoja nauttia FIFA 19:stä. Eniten puhetta kerännyt pelimuoto on ollut Survival, jossa matsin hävinnyt joukkue menettää yhden pelaajan. Toisessa pelimuodossa maali hyväksytään vain alueen ulkopuolelta tehtynä, ilmassa maaliin lentäneellä pallolla tehtynä ja voipa pelata myös ilman sääntöjä. Kick Off 2.0 on hauskaa varsinkin kavereiden kanssa, mutta kovinkaan kauaa se tuskin pitää pelaajia FIFA 19:n parissa.

   Journey kertoo loppuun Alex Hunterin tarinan, ja nyt enemmän aikaa saavat myös Williams ja Kim. Tarinan keskiössä on edelleen Alex Hunter, mutta huomiota saavat myös Alexin ystävä ja sisko. Episodit voi halutessaan pelata vain yhdellä heistä. Journeyn painopiste on nyt kolmannella kerralla Champions Leaguessa. Luvassa on useitakin yllätyksiä, joten on sanottava EA Sportsin onnistuneen erittäin hyvin pelin tässä osuudessa.

   Tämä on mainos:

   Ultimate Team Mode on kokenut muutoksia, joista merkittävin on Divisions. Tässä pelaajilla on mahdollisuus saada itsensä tasoisia vastustajia. Ensimmäisissä otteluissa määritetään oma taso, jonka jälkeen pelaajalle osoitetaan oma divisioona. Sitten pelataan keräillen viikoittaisia palkintoja, ja voipa voittaa jopa karsinnan Champions Weekend Leaguessa, joka nimensä mukaisesti käydään viikonloppuna. Mukana on uusia Champions League -ominaisuuksia, ja uusia tähtipelaajia ovat muun muassa Eusébio, Johan Cruyff ja Rivaldo.

   Muutakin pelattavaa on, kuten Skill Games, verkossa pelattavat kaudet, Pro Clubit ja tuunailtavat turnaukset. Kokonaisuutena FIFA 19 on siis erittäin kattava paketti palloilua, josta pitäisi löytyä jokaiselle jotain.

   FIFA 19FIFA 19FIFA 19FIFA 19

   Audiovisuaalisella puolella ei ole paljoakaan muuttunut viime vuoden painokseen verrattuna. Valikot ovat hyvin samanlaiset kuin ennenkin. Ääniraidat luovat mukavaa ja oikeanlaista tunnelmaa, teemamusiikin on tehnyt Hans Zimmer. Grafiikan osalta parannuksia on tehty, ja nyt mukana on enemmän liikeanimaatioita ja niin edelleen.

   Tämä on mainos:

   Eräs toimivimmista uusista ominaisuuksista on tactics-järjestelmä, jonka avulla joukkueen käyttäytymistä voi säätää. Tärkeintä on, että erilaista taktiikkaa voi säätää kullekin joukkueelle pelitilanteen mukaan. Joukkueen asenteen voi määrittää tutusti ristiohjaimella, ja valittavana ovat Very Defensive, Defensive, Neutral, Offensive ja Very Offensive.

   FIFA 18 oli jo mahtava pelattavuuden osalta, ja tälle pohjalle FIFA 19 rakentaa. Uusi juttu on aiempaa parempi pallon hallinta ilmassa. Pallon pystyy nostamaan aiempaa helpommin, ohjaamaan rinnan avulla, pukkaamaan otsalla ja niin edelleen. Systeemi toimii hienosti mahdollistaen aiempaa enemmän luovuutta pelaamiseen.

   Tekoälyä on parannettu. Sekä vastustaja että pelaajan oma joukkue ovat nyt aiempaa tehokkaampia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Valittavana on myös optio, jolla tekoäly blokkaa automaattisesti syöttöjä ja laukauksia. Tämä tietenkin tekee hyökkäämisen vaikeammaksi, joten maalin saaminen vaatii enemmän ajatusta kuin viime vuoden painoksessa.

   Vähemmän vaikuttava lisä on Timed Finishing. Siinä painetaan laukaisunappia toiminnon aloittamiseksi, ja uudemman kerran juuri kun laukaus on lähtemässä. Oikealla ajoituksella laukaus on tarkempi, ja todennäköisesti pallo myös lentää pidemmälle. Koko pelimekaniikka tuntuu silti ylimääräiseltä ja tarpeettomalta pelin monimutkaistamiselta, ja onneksi koko toiminnon voi halutessaan kytkeä pois päältä.

   FIFA 18 oli mahtava pallopeli, ja FIFA 19 seuraa samoilla jalanjäljillä. Tämän vuoden painos on edeltäjäänsä parempi, mutta samaan aikaan on muistettava Career-muodon jääneen kokonaan vaille uudistuksia, ja Timed Finishing on silkka pieni kikka, jonka voi onneksi ohittaa kokonaan. Testatessa vastaan tuli myös joukko bugeja, jotka toivottavasti korjataan tulevaisuudessa päivityksillä. FIFA 19 on täynnä sisältöä, mutta kyseessä ei ole mikään suuri hyppäys viime vuoden versioon.

   Testattu PS4 Pro'lla.

   FIFA 19FIFA 19FIFA 19FIFA 19
   HQ
   HQ
   HQ
   HQ
   09 Gamereactor Suomi
   9 / 10
   +
   Champions League ja Europa League. Kick Off 2.0 on hauskaa, uudet tavat hallita palloa ilmassa, hyvä uusi tactics-järjestelmä
   -
   Career jätetty kokonaan huomiotta, Timed Finishing tarpeeton, muutamat bugit
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä

   0
   MoAuba voitti FIFA eWorld Cupin

   MoAuba voitti FIFA eWorld Cupin

   ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

   Mohammed 'MoAuba' Harkous voitti viime viikonloppuna FIFA eWorld Cupin. Finaalissa kaatui Mosaad 'Msdossary' Aldossary luvuin 3-2. Palkinnoksi voitosta lähti 250 000...   Ladataan seuraavaa sisältöä