Suomi
Gamereactor
arviot
FIFA 20

FIFA 20

Volta on uuden FIFAn kohokohta, ja peli ottaa enemmän askeleita taakse kuin eteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yleensä urheilupelien vuosipainoksien sanotaan olevan liian samanlaisia vuodesta toiseen. Nyt kuitenkin on pakko ihmetellä, miksi EA on mennyt muuttamaan niin paljon asioita uudessa FIFAssa. EA on tehnyt lukuisia muutoksia tavoitellessaan alati parempaa realismia, mutta lopputuloksena uusi painos tuntuu enemmän FIFA 15 -peliltä. Suurin ero liittyy pelaajien liikkeen kiihtyvyyteen ja siihen, millä tavoin tekoäly ottaa kentän tyhjät alueet haltuun. Seurauksena FIFA 20 on turhauttavan hidastempoisempi verrattuna edellisen vuoden painokseen.

Pelaajilla kestää nyt aiempaa kauemmin kiihdyttää juoksuun ilman palloa, jolloin pallon kuljettajan saavuttamisessa kestää kauemmin aikaa. Ongelmaksi tulee se, ettei tekoäly ota kovinkaan hyvin haltuun kentän tyhjiä tiloja. Pelaajat kansoittavat nimittäin enimmäkseen keskikenttää. Seurauksena on se, että puolustuksessa suurin osa ajasta kuluu pallon perässä juoksemiseen eikä varsinaiseen puolustamiseen. Suunta on ehkä enemmän realismiin päin, mutta hauskuuden kustannuksella. Ja tämä on uusimman FIFA-painoksen ongelma.

Pallon fysiikkaa on muutettu, sillä nyt pallo pomppii enemmän ja pääsee pois pelaajan hallusta useammin ollen siis kaikkiaan aiempaa arvaamattomampi. Tämä on se toinen turhautumista lisäävä tekijä uusimmassa FIFAssa. Se toinen on nappikomentojen muuttaminen. FIFA 18 -pelissä voimakas syöttö tehtiin R1+X (PS4:llä), FIFA 19:ssä tätä ei ollut, mutta FIFA 20:ssä se on taas kerran mukana. Moinen ominaisuuden pois ottaminen ja takaisin lisääminen ei ole omiaan lisäämään vaikutelmaa pelin jatkuvasta kehityksestä.

Career-tilassa huomaa nyt uusia vuorovaikutuksia pelaajien, valmentajien ja esimerkiksi lehdistön kesken. Kaiken kaikkiaan Career on hyvin samanlainen kuin FIFA 19:ssä, mutta pienet muutokset auttavat tekemään kokemuksesta vieläkin paremman kauden edetessä.

Tämä on mainos:
FIFA 20FIFA 20

Ultimate Teamin faneille on niin ikään mukana uudistuksia erityisesti uuden Season Goalsin muodossa. Kyseessä on FUTin sisällä oleva pelimuoto, joka näyttää innoittuneen Fortniten ja Apex Legendsin kausijärjestelmästä. Jokainen kausi antaa pelaajille uusia haasteita tehtäväksi ja palkintoja saatavaksi, ja pidemmän aikavälin haasteet siirtyvät kaudelta seuraavalle. Kokonaisuutena FUT on täydempi sisältönsä puolesta kuin koskaan ennen. Mukana on toki ne tutut loot-laatikot pelaajakorttien avaamisen muodossa. Careerin ja Ultimate Teamin ohella mukana ovat tavalliset Tournament, Champions League, Skill Games, Seasons ja Kick-off. Sisältöä on siis paljon, ja vaihtelua piisaa.

FIFA 20:n iso uusi juttu on Volta. Kyseessä on katujalkapalloilu, joka muuttaa pelaajan lähestymistapaa palloiluun. Periaatteet esitellään tarinavetoisessa Voltan kampanjassa, mutta taitojaan voi testata myös verkossa ja muita vastaan. Pelaaminen tuntuu kieltämättä erilaiselta kuin aiemmin. Tarjolla useita erilaisia katujalkapallon tyyppejä, mutta tarinalta ei kannata toivoa suuria. Pelaajan täytyy Voltassa koota oma joukkueensa pitäen mielessä pelaajien keskinäiset kemiat ja paikat pelikentällä. Joukkuetta yksilöidään ja kykypuuhun sijoitetaan. Toisin sanoen tarinan puolesta tekemistä on paljon ennen kuin on ehtinyt viemään joukkuettaan mihinkään muualle. Itse pelaaminen on sekin erilaista, koska pelikenttä on pienempi, ja sama pätee maalien kokoon.

FIFA 20 on siis kokenut yllättävän paljon muutoksia verrattuna viime vuoden painokseen. Volta on hieno tapa nauttia eri tavalla jalkapallosta, Careerissa ja Ultimate Teamissa on mukana uusia ominaisuuksia, ja kaiken kaikkiaan kokonaisuus on loistavasti toteutettu. Pelin laatu ja määrä tekevät FIFA 20:sta korkean tason urheilupelin. On silti sanottava, ettei pelattavuus ole täydellistä. Ei se kauheakaan ole, mutta pelattavuus on silti ottanut muutaman askeleen taaksepäin verrattuna muutamaan menneeseen painokseen.

Tämä on mainos:
FIFA 20FIFA 20
HQ
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Volta on hieno lisä, runsaasti sisältöä, kaikkiaan hyvin tehty peli
-
Pelattavuuden muutokset aiheuttavat turhautumista, joidenkin liikeanimaatioiden kömpelyys, FUTin loot-laatikoita on joka vuosi hankalampi hyväksyä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Viisi EA-peliä tulossa Google Stadialle

Viisi EA-peliä tulossa Google Stadialle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Googlen Phil Harrison julkisti uusimmassa Stadia Connect -lähetyksessä, että kaikkiaan viisi Electronic Artsin peliä tulee saataville Google Stadialle. Ensimmäisenä on...Ladataan seuraavaa sisältöä