Suomi
Gamereactor
uutiset

Finnish Game Jam aukeaa

Ilmoittaudu pelinteon suurtapahtumaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suomi ottaa osaa Global Game Jamiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna, kolmella eri paikkakunnalla.

Game Jam yhdistää monentyyppisiä pelinkehittäjiä, amatöörejä, ammattilaisia ja opiskelijoita, innovoimaan uusia pelejä yhden viikonlopun aikana. Osallistujat työskentelevät pienryhmissä, tuottaakseen mahdollisimman valmiin pelin rajoitetussa ajassa ja rajoitetuilla resursseilla, mutta rajattomalla luovuudella. Matka on alusta loppuun yhtä vuoristorataa.

Finnish Game Jam -paikat ovat Helsingissä, Tampereella ja Kajaanissa. Suomalainen tapahtuma järjestetään kolmen paikan yhteistyönä. Sekä pelinkehityksen opiskelijat että ammattilaiset ovat tervetulleita ottamaan osaa tapahtumaan. Kajaanissa tapahtuma on suunnattu Kajaanin ammattikorkeakoulun pelinkehittäjäopiskelijoille ja henkilökunnalle.

Rekisteröityminen on auki kaksi viikkoa, 25.1. klo 16:00 asti.
Ennen 15.1. rekisteröityvät osallistujat saavat ilmaisen Finnish Game Jam t-paidan.

Global Game Jam on maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa useita Game Jameja järjestetään kaikkialla maailmassa samaan aikaan. Tapahtuma kestää 48 tuntia, alkaen 29.1 klo 17:00 GMT+13 (6:00 EST) Uudessa-Seelannissa, ja sen jälkeen klo 17:00 paikallista aikaa kussakin aikavyöhykkeessä. Kaikilla Global Game Jam -paikoilla on sama teema ja samat rajoitteet, lukuun ottamatta yhtä rajoitusta, joka on eri jokaisella aikavyöhykkeellä.

Ensimmäinen GGJ pidettiin vuonna 2009, ja siihen osallistui yli 1600 henkilöä 23 maassa, tuottaen 370 peliä. GGJ:tä pyöritetään vapaaehtoisvoimin, ja se on luotu Susan Goldin, Gorm Lain ja Ian Schreiberin yhteistyönä.

Jokaisessa paikassa on rajoitettu osallistumismäärä rajoitettujen resurssien ja tilan johdosta. Jos määrä ylittyy, osallistujat valitaan rekisteröitymisjärjestyksen ja järjestäjien kriteerien mukaan (ota heihin yhteyttä yksityiskohtaisempia tietoja tarvittaessa). Haluamme myös varmistaa, että jokaiseen paikkaan tulee hyvä sekoitus suomalaisia peliammattilaisia sekä opiskelijoita.

Tampereella ja Helsingissä suoritetaan jamien aikana myös tutkimusta kehitysprosessista, ryhmänmuodostuksesta, motivaatiotekijöistä ja aika-rajoitteisesta luovuudesta.

Lisätietoja maailmanlaajuisesta tapahtumasta (GGJ): www.globalgamejam.org
Lisätietoja kansallisesta tapahtumasta (FGJ): www.finnishgamejam.fi

Yhteystiedot:

FGJ koordinaattori
Annakaisa Kultima
Tampereen yliopisto
[email protected]



Ladataan seuraavaa sisältöä