Suomi
Gamereactor
arviot
Fire Emblem: Shadow Dragon

Fire Emblem: Shadow Dragon

Akaneian manner on jälleen uhan alla, sillä sata vuotta sitten kukistettu lohikäärme Medeus nostaa jälleen rumaa päätään. Medeus on solminut liiton kieroutuneen kuningas Gharnefin kanssa ja yksi kerrallaan Akaneian kuningaskunnat vaipuvat ikeen alle. Jonkun on noustava uhmaamaan pahan mahtia ja tähän tehtävään tarttuu Marth, joka polveutuu suoraan Medeuksen kukistaneesta Anri-nimisestä soturista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fire Emblem: Shadow Dragon koostuu sarjasta taktisia taisteluita. Jokaisen taistelun jälkeen juonta kuljetetaan eteenpäin hyvin lyhyillä välivideoilla. Juoni ei tarjoa yllätyksiä tai suurempia tunteita ja se on kokonaisuudessaan heikko. Tämän ei kannata antaa häiritä, sillä pelin pääasia, taisteleminen, toimii puolestaan todella hyvin.

Pelin ytimenä on vuoropohjainen taktinen taisteleminen. Pelaaja ja tekoäly ohjastavat joukkojaan vuorotellen, ja kukin yksikkö voi vuorollaan liikkua ja suorittaa yhden toiminnon. Nämä toiminnot vaihtelevat käytetyn joukkotyypin mukaan, ja niinpä soturit mätkivät vihollisia, parantajat paikkaavat haavoittuneita, maagit heittelevät vihollisia tulipalloilla ja niin edelleen. Lisäksi tietyissä paikoissa pelihahmot voivat suorittaa jotain erikoistoimintoja, kuten otella areenoilla tai ostaa varusteita.

Taisteleminen vaatii vihollisten vahvuuksien ja heikkouksien ennakointia, sillä pelissä on käytössä tuttu "kivi, paperi, sakset" -henkinen taistelujärjestelmä. Jokainen ase on jotain toista asetyyppiä vahvempi - ja vastaavasti myös heikompi. Tämä pakottaa miettimään taistelussa käyttämiensä joukkojen kokoonpanoa hyvin tarkkaan, sillä heikommilla aseilla varustetut joukot teurastetaan hyvin nopeasti. Lisäksi maagit ja jousiampujat täytyy muistaa suojata muilla joukoilla, sillä he eivät kestä lähitaistelua juuri lainkaan. Kun taistelumekaniikkaan lisätään vielä hahmojen pysyvät kuolemat, muuttuu jokainen taistelu hyvin intensiiviseksi ja tunteikkaaksi väännöksi.

Pelihahmojen kuolevaisuus on pelin suurimpia vahvuuksia, sillä se pakottaa tekemään raskaita ratkaisuja. Kaikkia pelihahmoja ei yksinkertaisesti voi kuljettaa pelin läpi hengissä, ja pelaajan on oltava valmis tekemään uhrauksia. Välillä pelin eteneminen voi vaatia vaikka seuraavan vihollisjoukon pysäyttämistä, samalla kun pääjoukko etenee kohti tavoitettaan. Tällöin pelaajan täytyy jättää muutama hahmo hidastamaan vihollisen etenemistä ja toivoa, että heidän antamansa lisäaika antaa pääjoukolle mahdollisuuden suorittaa tehtävänsä loppuun. Ei ole mukava seurata, kun huolella kehitetyt hahmot kohtaavat loppunsa vihollisen ylivoiman edessä. Toisaalta näitä hetkiä voidaan pitää pelin parhaana antina, sillä ne riipaisevat kunnolla ja syvältä.

Tämä on mainos:

Pelin toteutus on kaikin puolin vankkaa tasoa. Graafinen ilme tukee pelaamista hyvin, ja keskusteluissa nähtävät hahmojen muotokuvat ovat todella yksityiskohtaisia. Taustalla pauhaava musiikki luo sopivaa tunnelmaa, ja taistelun äänet kuulostavat hyviltä. Peliä on helppo pelata kosketuskynällä, mutta myös perinteinen ohjausjärjestelmä on mukana.

Fire Emblem: Shadow Dragon tarjoaa tuttua viihdettä sarjaan tutustuneille. Toisaalta sitä voi suositella myös uusille pelaajille, sillä pelin perusmekaniikka on todella helposti omaksuttavissa. Juonen kehnouden antaa helposti anteeksi, kun peli on muilta osa-alueiltaan huippulaatua.

Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
Tämä on mainos:
Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
Fire Emblem: Shadow Dragon
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Taistelut toimivat hyvin, hahmojen kuolemien lopullisuus pakottaa vaikeisiin valintoihin, toteutus kaikin puolin kunnossa
-
Juoni jää mitäänsanomattomaksi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Fire Emblem: Shadow DragonScore

Fire Emblem: Shadow Dragon

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Fire Emblem -sarjan uusin peli jää juonellisesti sarjan huipputasosta, mutta muilta osin toteutus on rautaa.Ladataan seuraavaa sisältöä