LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Fling Smash

      Fling Smash

      Tylsääkin tylsempi Wii-peli vaikuttaa vain nopeasti kokoon kyhätyltä demolta mukana tulevalle, entistä tarkemmalle ohjaimelle.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Fling Smash vaikuttaa alkuunsa lupaavalta: kohtuullisilla grafiikoilla varustetussa Breakout-variantissa pelaaja huitoo Wii-ohjaimella Pac-mania tai tennispalloa muistuttavaa hahmoa. Huitelun tuloksena sinkoileva pallukka hajottaa eteensä osuvia palikoita. Ruutu rullaa automaattisesti eteenpäin kolmipäinen lohikäärme perässä pakottaen pelaajan toimimaan nopeassa tahdissa. Mukana tulevan uuden Wii-ohjaimen sisäänrakennettu Motion Plus -teknologia takaa hyvän vasteajan pelaajan liikkeille ja ohjaaminen tuntuukin siinä mielessä vaivattomalta. Alaruudussa oleva ikoni näyttää myös erittäin kätevästi, miten peli tulkitsee ohjaimen liikkeitä.

      Tuotantoprosessissa on kuitenkin mennyt jotain pieleen. Laadukkaan lopputuloksen paketista on unohdettu pelisuunnittelu. Pelin persoonattomuus ja mielikuvituksettomat päähahmot, turha tarina, suhteellisen neutraali äänisuunnittelu, "ihan hauska" pelimekaniikka ja toimiva ohjaus jäävät joko huonoudessaan tai hyvyydessään toissijaiseksi, kun pelaaja huomaa muutaman kentän jälkeen pelaavansa tylsää videota. Pelin perusidea voisi ehkä toimia, mutta kenttäsuunnittelussa on unohdettu pelikokemuksen tärkein osa: hauskat koukut. Hyvää peliä ei rakenneta pelkällä käyttöliittymäidealla - viimeistään Fling Smash osoittaa tämän todeksi.

      Kun peli kehottaa pelaajaa kokeilemaan kentissä erilaisia reittivaihtoehtoja, ei pelaaja voi muuta kuin nauraa. Kentän läpäisemisestä tulee ainoastaan tärkeää siksi, että siihen ei halua enää ikinä palata. Se, olisiko siitä voinut saada erilaisten valintojen avulla enemmän pisteitä, ei pysty herättämään kiinnostusta. Kiinnostusta seuraavista kentistä herättää ainoastaan toive siitä, että kokemus jollain tavalla paranisi. Vaihtui sitten kulkusuunta ylöspäin tai pallot hieman raskaampiin, pelaaminen tuntuu samalta latteudelta. Kenttä kentältä toivo vaan heikkenee.

      Pelissä edetäkseen ei oikeastaan tarvitse miettiä yhtään mitään. Wii-ohjainta sattumanvaraisesti heiluttelemalla peli vaan kerta kaikkiaan etenee. Koska paikalleen pysähtyessä pelihahmo päätyy helposti perässä puskevan lohikäärmeen kitaan, ei strategisoinnille edes halua antaa aikaa. Tärkeää on ainoastaan kiinnittää huomiota siihen, että ei missaa isoja kolikoita, joita tarvitaan kolme kappaletta jokaisen kentän läpäisemiseksi. Pelissä on oikeastaan vain kaksi hyvää asiaa: kentän päättyminen ja animoitu graafi, joka näyttää, miten pistemäärän kasvu tapahtui kentän aikana. Kokonaispaketista löytyy myös kolmas hyvä puoli: mukana tuleva Wii Remote Plus.

      Tämä on mainos:

      Fling Smashia voi pelata kahdestaan, mutta kahden pallon toisiinsa sinkoilu pystyy ainoastaan lisäämään sattumanvaraisen huitelun tunnetta. Kahdestaan pelatessa edessä on täsmälleen samat kentät, mutta peli on kahden pallon takia aina vaan helpompi. Yhteispeli on silti hauskempaa kuin yksin Fling Smashin kanssa vietetty aika. Syy palautuu kuitenkin kanssapelaajaan.

      Fling SmashFling SmashFling SmashFling Smash
      04 Gamereactor Suomi
      4 / 10
      +
      Mukana tuleva Wii Remote Plus -ohjain
      -
      Pelissä ei ole yhtään ainutta koukkua
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      1
      Fling SmashScore

      Fling Smash

      ARVIO. Kirjoittaja Annakaisa Kultima

      Tylsääkin tylsempi Wii-peli vaikuttaa vain nopeasti kokoon kyhätyltä demolta mukana tulevalle, entistä tarkemmalle ohjaimelle.



      Ladataan seuraavaa sisältöä