Suomi
Gamereactor
arviot
Flower

Flower

Silloin tällöin jostain putkahtaa peli, jota ei voi täysin kuvailla. Joko pelin perusidea, ohjaus tai ulkonäkö eroaa totutusta niin paljon, että pelin sanoin kuvailu ei onnistu. Flower on juuri tällainen peli. Tästä huolimatta epäkiitollinen tehtäväni on kuvailla peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Joku minua ilkeämpi ihminen saattaisi nimittää Floweria interaktiiviseksi näytönsäästäjäksi. Pelin perusajatus on yksinkertainen, mutta omalaatuinen: pelaaja ohjastaa tuulta, joka liikuttaa kukan terälehteä kedolla. Kun terälehti liitää nupussa olevan kukan ohi, kukka aukeaa, ja siitä tarttuu terälehti kaveriksi. Tarpeeksi kukkia keräämällä saa avattua uusia ketoja ja kukkia.

Flowerin päämääränä on avata kaikki kedon kukat. Peli on erittäin terapeuttinen kokemus toiseksi viimeistä tasoa lukuunottamatta. Kyseisen tason tehtävä on luoda jännitystä ennen viimeistä tasoa, ja se onnistuu siinä enemmän kuin hyvin. Viimeinen taso on yksi kauneimmista ja huikeimmista kokemuksista, mitä olen videopelien parissa koskaan kokenut.

Tuulta ohjataan Playstation 3 -ohjainta kallistelemalla. Liikkeentunnistin kääntää tuulen suuntaa, ja mitä tahansa nappia painamalla tuulenvire voimistuu ja vauhti kiihtyy. Pienen opettelun jälkeen homma toimii yllättävän hyvin. Joissain tarkemmissa näpertelykohdissa toivoisi kameran ja ohjauksen toimivan hieman yhteistyökykyisemmin, mutta enimmäkseen pelailu on hauskaa.

Flower on kuitenkin suorittajapelaajan painajainen. Kedolle jää lähes aina yksi tai kaksi kukkaa, joita ei ehdi noukkia, ennen kuin puhuri kuljettaa terälehtijoukon seuraavalle niitylle. Jos peliin osaa suhtautua sen vaatimalla zen-henkisellä nollausmielialalla, se on hyvin kaunis ja vapauttava kokemus. Ei kuolemia, ei tappamista, vain liitelyä kauniin grafiikan ja miellyttävän musiikin säestämänä.

Tämä on mainos:

Flower pääsee lähemmäksi taideteosta kuin mikään aikaisempi peli. Mikäli pelaaminen ilman turhaa jännittämistä tai tarkalleen määrättyä päämäärää kiinnostaa, kannattaa peliin ehdottomasti tutustua. Kahdeksan euron sijoituksella saa muutaman tunnin rentouttavaa pelattavaa, joka hellii hermoja kiireisen työpäivän jälkeen.

Alla on myös Tanskan Thomas Blichfeldtin videoarvio pelistä.

Flower
Flower
Tämä on mainos:
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
Flower
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kaunis grafiikka, rentouttava musiikki, viimeinen taso uskomattoman huikea kokemus
-
Ajoittaiset ohjausharmitukset, toiseksi viimeinen taso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
FlowerScore

Flower

ARVIO. Kirjoittaja Jyri Paavilainen

Silloin tällöin julkaistaan peli, jonka kuvailu ei tee sille kunniaa. Flower on juuri tällainen peli.

0
Flower on julkaistu iOS-laitteille

Flower on julkaistu iOS-laitteille

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Thatgamecompany on paljastanut, että heidän pulmapelinsä Flower on julkaistu iOS-laitteille hintaan viisi euroa App Storessa. Latauksella on kokoa 1,05 gigaa, ja vaatii...

2
Flower

Flower

ENNAKKO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Flower tarjoaa keväisellä kukkakedolla lentämisen vapautta, rentoutta ja tunnelmallista kiireettömyyttä.Ladataan seuraavaa sisältöä