Suomi
Gamereactor
arviot
Fluffy Horde

Fluffy Horde on pehmoinen läjä höyryävää sitä itseään

Potentiaalisesti mielenkiintoinen idea kanikannan harventamisesta kuolee susipaskan suunnittelun ja tekotaiteellisen homostelun alle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Fluffy HordeFluffy HordeFluffy Horde

Tiedättekö sen tunteen, kun odotusten yläilmoista kopsahtaa pettymyksen pellolle? Pettymyksen tunteen olisin voinut vielä hyväksyä, mutta kun Turtle Juicen Fluffy Hordesta jäi päällimmäisenä vellomaan kunnon ketutus pidemmäksi aikaa, ollaan oikeasti heikon pelin äärellä.

Ajatus Fluffy Horden taustalla on ihan mielenkiintoinen. Ilkeä velho päättää kylvää tuhoa idylliseen maalaiskylään taikomalla sinne kasapäin pupuja. Pelaajan kontolle jää estää nämä kaiken edestään tuhoavat kanilaumat kyläläisiä käskyttäen.

Pelin trailerin perusteella oli Fluffy Hordesta odotettavissa jotain Noita (Nolla Games, 2019) ja Broforce (Free Lives, 2014) -pelien yhdistävää retrahtavaa räiskettä. Mutta toisin kävi, sillä hahmojen ohjaamisen sijaan ja kaikeksi pettymykseksi pelaajan kontolle jää ainoastaan liikutella lippusalkoja tyypillisessä sivuttaisnäkymässä. Lippusalon sijainti määrittää automaattisesti liikkuvien ja pupukasoja vastaan taistelevien kyläläisten paikan. Kyseessä on siis tietynlainen variaatio tornipuolustuksesta, jossa tekemisen sijaan lähinnä tuijotetaan toimintaa. Sentään lippusalkojen paikkaa voi vapaasti muuttaa taisteluiden aikana.

Tämä on mainos:

Strategisena elementtinä eri kentissä on erilaisia koneita ja kyläläisiä harventamaan verenhimoista pupukantaa. Esimerkiksi miekkamiehet kaatavat pupuja lähietäisyydeltä, jousimiehet ampuvat karvapalloja kauempaa, ja liikuteltavat porkkanahahmot luonnollisesti houkuttelevat pupuja puoleensa. Alueiden maajussit voi myös laittaa kyntöhommiin, jolloin kylän kirstuun kilahtaa kolikoita lisähankinnoille. Tämän lisäksi kentässä voi olla muun muassa nostosiltoja ja tuulettimia, joilla päälle vyöryviä kanikasoja voi hallita.

Jos pelillisen annin aiheuttama pettymys ei riitä, osaa Fluffy Horde myös turhauttaa. Pelin moninaiset toiminnat eivät ole mainitsemisen arvoisia. Muutamaa ohi menevää vihjettä lukuun ottamatta Fluffy Horde ei sisällä minkäänlaista ohjeistusta. Esimerkkinä mainittakoon heti pelin toinen kenttä, jossa yritin raivon partaalle vievään turhautumiseen saakka taistella kahdella annetulla jousimiehellä valtavaa pupuaaltoa vastaan melkein puolen tunnin ajan tuloksetta. Kentässä mainitaan, että tietyssä paikassa jousiampujia voi päivittää tehokkaammaksi, mutta ampujien maksimipäivityksestä huolimatta puput aina voittivat. Se, mitä peli jätti mainitsematta oli, että samaisen päivityspisteen aktivoinnista täysin eri napilla saa lisää jousimiehiä. Samanlaista rasittavaa ihmettelyä on peli pullollaan, kun uusia ja tarvittavia ominaisuuksia ilmaantuu myöhemmissä kentissä, ja kaiken joutuu oppimaan kantapään kautta tietämättömänä testaillen.

Fluffy HordeFluffy HordeFluffy Horde

Grafiikkansa puolesta Fluffy Horde onnistuu vangitsemaan retrofiilistelyn kohtuullisen hyvin. Ihan yhtä yksityiskohtaiseen ilmeeseen peli ei taivu kuin aikaisemmin mainitsemani samantyyliset pelit. Mutta pikseli-ilme luo hyvää tunnelmaa maailmaan ja hahmot ovat hauskasti suunniteltuja. Välillä ruutuun hyppäävät sarjakuvamaiset hahmot eivät kuitenkaan istu pikselimaailman kanssa oikein yksiin, ja itse puput näyttävät lähinnä vain valkoisilta palloilta. En myöskään ymmärrä pelin aloituskuvaa, joka seksistisen viestinsä lisäksi sisältää täysin pelistä poikkeavia hahmoja. Switch OLED-versio jaksaa pyörittää peliä moitteetta, mutta ei kenttien välissä olevia valikoita. Pahimmillaan Fluffy Horde saattaa jopa pysähtyä useiksi sekunneiksi pyörittäessään tulosvalikoita, mikä on jo oikeasti noloa.

Tämä on mainos:

Ihan kuin pettymisen ja turhautumisen tunteet eivät olisi jo tarpeeksi yhdelle pelille, saa Fluffy Horde vielä pahasti ärsyyntymään äänillään. Ääniefektit eivät ole ongelma itsessään ollessaan hyvin geneeriset ja minimalistiset lukuun ottamatta pupujen kuolemisesta koituvaa pulputusta. Pelihahmojen muka hauskasti toteutetut repliikit alkavat rasittamaan tyhmyytensä lisäksi liiallisella itsensä toistolla. Mutta se missä raivon raja viimeistään ylittyi, on pelin päälle puhuttu tarinointi. Hermoja raastavan korostetusti seksuaalivähemmistön ja itsekeskeisen mulkkendaalin sekoitusta matkiva amatööripuhuja tekee pelistä suorastaan vastenmielisen. Kuiva vitsinheitto seksuaalisten ehdottelujen ja yleisen ylimielisyyden merkeissä kuulostaa lähinnä tekijätiimin kostean illanvieton ex tempore -tuotokselta. Puheen saa poistettua asetuksista, mutta se vie samalla pelin ääniefektit mennessään. Tämä ei kuitenkaan peliä pelasta täydelliseltä mahalaskulta varsinkin, kun musiikki myötäilee rasittavaa keskiaikaista pimputusta.

Fluffy Horde on alkujaan saattanut olla paperilla ihan toimiva idea, ja onhan siinä merkkejä jonkinlaisesta yrityksestä. Mutta selvästikin Turtle Juice on liian amatööripoppoo vetämään tuotantoa läpi pelkkänä sisäpiirin vitsinä. Harvemmin vastaan tulee peli, joka herättää niin paljon negatiivisia tunteita, että edelleen ihan puistattaa. Luulisi, että Nintendo tekisi edes jonkinlaista laadunvalvontaa laitteilleen julkaistavien pelien suhteen, mutta pitäkää nyt sitten tätä varoitusta sellaisena.

HQ
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
+
Idea
-
Toteutus ja sen puute
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä