Suomi
Gamereactor
arviot
Forts

Forts

Hyökkäystornien kaksintaistelu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sotapelejä markkinoilla riittää useammankin vuosisadan tarpeiksi. Vaikka sota ei koskaan muutu, välillä se tarjoaa uudenlaisia muotoja itsensä kokemiseen. Forts pistää insinöörin insinööriä vastaan kisassa, jossa komein torni voittaa.

EarthWorks Gamesin Forts tarjoaa fysiikkapohjaista rakentamista sodan keskellä. Pelaajat sijoitetaan pienehkön kartan molemmille laidoille, joissa he voivat väsätä tuki- ja suojarakenteita sekä jatkuvasti tuhovoimassa kasvavaa arsenaalia. Sodan kauhuja liudennetaan sarjakuvamaisella ulkoasulla ja kepeällä yksinpelin tarinalla, jossa suurvallat ryntäävät maapallon öljyvarojen perässä mantereelta toiselle. Höpsö sodankäynti tietokonetta vastaan ei suuria elämyksiä tarjoa, mutta esittelee kestonsa aikana pelin rakentamisen, taistelun ja erilaiset laitteet yhden kerrallaan. Haastetta aivan loppua lukuun ottamatta ei käytännössä ole, joten kampanja käykin ennemmin pitkästä pelin ominaisuuksien esittelystä kuin varsinaisesta yksinpelisisällöstä.

Itse taistelu on varsin viihdyttävää etenkin, jos pääsee rakentamaan kaverin kanssa tai häntä vastaan. Tykistö ja laserpyssykät vaativat tukirakenteita, joita pelaaja voi pistää pystyyn tukipalkki kerrallaan. Rakenteiden ja tykkitornien sekä muutaman tutkimuslaitoksen ostaminen vaatii myös valuuttaa sekä energiaa, jota tuotetaan omissa laitoksissaan tornin uumenissa tai katolla.

Homma muistuttaa hieman suosittujen sillanrakentelupelien systeemejä, joissa palkkien suunnan, tukemisen ja kestävyyden lisäksi tulee ottaa mukaan myös koko härpäkkeen painon luoma rasite. Pikainen rakentaminen kostautuu helposti jonkin palikan pettäessä viimeistään silloin, kun vastustaja onnistuu sijoittamaan pari hyvin tähdättyä kranaattia kriittiseen solmukohtaan. Fysiikkamallinnuksen alaisten rakennusten pystyttäminen ja etenkin niiden purkaminen tykkitulen avulla on ehdottomasti pelin parasta osuutta. Koko ottelun voi katsoa jälkikäteen nopeutettuna tai hidastettuna läpi, jolloin ratkaisevia osumia voi fiilistellä uudestaan ja uudestaan.

Hyvän tornin pystyttäminen vaatii varsin paljon osaamista etenkin hyvän vastustajan osuessa kohdalle. Tarkat suunnitelmat menevät usein uusiksi, kun raketti-iskut raastavat ulkopanssarointia milli milliltä ohuemmaksi ja energia tai mineraalit tahtovat loppua kesken. Erityisen hauskan hommasta tekee kaksinpeli, jossa toinen voi keskittyä takomaan vastustajaa toisen hoitaessa insinöörin tehtäviä.

Tämä on mainos:

Forts kärsii harmillisesti nettimoninpelin ajoittaisesta pätkimisestä, mikä on erityisen ongelmallista siksi, että kampanja on tarjonnaltaan varsin köykäinen. Toivottavasti ongelmat saadaan pikaisesti paikattua, sillä huvittavalla tavalla arvaamattomasta eri pelityyppejä sekoittavasta Fortsista riittää hupia useampaankin moninpelisessioon.

FortsFortsFortsForts
HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska idea, moninpeli (kun toimii)
-
Kepoinen kampanja, moninpelin yhteysongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
FortsScore

Forts

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Hyökkäystornien kaksintaistelu

0
Lauantain arviossa Forts

Lauantain arviossa Forts

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lauantain kunniaksi Gamereactorin avustaja Matti Isotalo arvioi strategisen rakentelupelin Forts. Lue arvio täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä