Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Foxfire

Foxfire

Klassikkoromaaniin perustuvan elokuvan tyylikkään teknisen toteutuksen ja vahvojen roolisuorituksien kaveriksi olisi toivonut vahvempaa tarinankerrontaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Joukko nuoria tyttöjä kyllästyy miesvaltaiseen maailmaan ja päättää aloittaa taistelun epäoikeudenmukaisuutta vastaan keinoja kaihtamatta. Tyttöjen muodostaman jengin jäsenluku alkaa pian kasvamaan ja se saa samalla pelottavasti kulttimaisia piirteitä. Hiljalleen jengin alkuperäiset tavoitteet alkavat hämärtyä ja tilanne karkaa pahasti käsistä.

HQ

Joyce Carol Oatesin klassikkoromaaniin perustuva, mielenkiintoinen tarina kerrotaan elokuvassa harmillisen töksähdellen. Tarinan monet mielenkiintoiset käänteet jätetään pohjustamatta ja ratkaisuihin edetään hyppyleikkauksin, joka vaikeuttaa tarinan seuraamista. Elokuvan liian pitkään kestoon (143min) olisi pitänyt saada mahdutettua enemmän taustaa niin hahmoista kuin myös heidän teoistaankin. Varsinkin kun elokuvan muutenkin hidasta kerrontaa jarrutellaan lukuisia kertoja turhanpäiväisillä ja/tai ylipitkillä kohtauksilla. Hahmojen jalo ristiretki naisten epäoikeudenmukaisuuksien korjaamiseksi on kuvattu enemminkin teiniangstin ja kultinomaisten omahyväisten näkemysten kautta, joka ei juuri luo sympatiaa elokuvan hahmoja kohtaan.

Tuntemattomat, aloittelevat näyttelijät kuitenkin tekevät hienoa työtä ja saavat aikaiseksi uskottavaa kemiaa ja luonnollista olemusta. Hahmoista huokuu autenttista teini-ikäisten tyttöjen läpikäymää myllerrystä, epävarmuutta ja uhoa, joka on mielenkiintoista mutta toisaalta aidon rasittavaa seurattavaa.

Henkilöohjauksen lisäksi ohjaaja hallitsee hienosti tunnelman luomisen. Elokuvassa oleva 1950-luvun Amerikka on toteutettu viimeistä yksityiskohtaa ja amerikanrautaa myöten, jonka kruunaa hieno värimäärittely ja jälkikäsittely. Kulahtaneen kellertävä yleisilme vie onnistuneesti oikeaan aikakauteen ja auttaa pysymään tunnelmassa.

Elokuvan tyylikkään toteutuksen sekä vahvojen roolisuorituksien kaveriksi olisi toivonut vahvempaa tarinankerrontaa. Vähän tylsäksi käyvä Foxfire kuitenkin kompastuu löysästi läpivedettyyn tarinaansa, joka painottaa vääriä asioita ja kuittaa oleelliset käänteet vain ohimennen. Hukatusta potentiaalista jäänyttä huonoa makua ei auta blu-ray -julkaisun ekstrojen totaalinen puute.

Tämä on mainos:
Foxfire
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Foxfire

Foxfire

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Klassikkoromaaniin perustuvan elokuvan tyylikkään teknisen toteutuksen ja vahvojen roolisuorituksien kaveriksi olisi toivonut vahvempaa tarinankerrontaa.Ladataan seuraavaa sisältöä