Suomi
Gamereactor
arviot
Friday the 13th: The Game

Friday the 13th: The Game (Nintendo Switch)

Jason on jahdannut poloisia PC:llä, Playstation 4:llä ja Xbox Onella. Nyt on vuorossa Nintendo Switch.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Friday the 13th: The Game julkaistiin alun perin toukokuussa 2017. Peli perustuu tietenkin tunnettuun elokuvasarjaan Friday the 13th, jossa melkein kuolematon jääkiekkonaamaria käyttävä Jason Voorhees jahtaa poloisia teinejä ottaen näitä hengiltä mitä monipuolisimmilla keinoilla.

Illfonicin peli on vahvasti moninpelipainotteinen kokemus, jossa yksi pelaaja jahtaa seitsemää muuta pelaajaa Jason Vorheesina. Näiden muiden on sitten (toivottavasti) tehtävä yhteistyötä Jasonin nujertamiseksi, tai paetakseen paikalta hengissä. Nintendo Switchin versiota pelattuani voin sanoa suosivani tätä versiota lämpimästi varsinkin kannettavassa muodossa. Täydellisestä pelistä ei ole kyse, mutta kokemus on saatu hyvin siirretyksi Switchille.

Jasonin tehtävänä on siis tehdä selvää leiriläisistä, joka muuttuukin ajan myötä alati helpommaksi. Jasonilla on odotetusti käytössään runsaasti keinoja verrattuna leiriläisiin. Jason voi juosta, lyödä ovia sisään, liikkua vauhdilla veden alla, heittää veitsiä ja asettaa ansoja. Näiden kikkojen ohella Jasonilla on vielä "voimia". Näitä voi käyttää rajallisen määrän jokaisella pelikerralla. Jason pystyy teleporttaamaan karttaa ristiin rastiin, näkemään lähialueet kuin läpivalaistuina, siirtymään maastossa hyvin nopeasti ja "boostaamaan" itseään vieläkin tehokkaammaksi.

Leiriläisillä puolestaan on omat kykynsä ja keinonsa, joista ehkä tärkein on lukumäärällinen ylivoima. Jokaisella leiriläisellä on erilaiset kyvyt, ja jokainen edustaa yhtä kauhuelokuvien klassikkohahmoa. Voittoon selviytyy pakenemalla menestyksekkäästi paikalta, pysymällä piilossa ajan loppumiseen saakka, soittamalla poliisit tai yksinkertaisesti tappamalla Jason. Kaiken aikaa on pysyttävä mahdollisimman hiljaa, ja kerättävä kartalta löytyvää tavaraa.

Tämä on mainos:
Friday the 13th: The GameFriday the 13th: The Game

Tie voittoon ei ole ihan helppoa, sillä siihen päästäkseen on suoritettava useita tehtäviä tai piilouduttava onnistuneesti. Kummallakin osapuolella pelaaminen on omalla tavallaan nautittavaa. Vallan tunne Jason Vorheesina on selviö, mutta leiriläisten yhteistyö ja ihmispahiksen paine niskassa ovat nekin erittäin jännittäviä asioita. Mihin rooliin kukin lopulta joutuu, ei ole sekään kiveen hakattua. Siksi kannattaa olla valmis toimimaan missä tahansa roolissa. Kokemustasot karttuvat joko selviytymällä pitkään tai ottamalla leiriläisiä hengiltä. Ansaituilla pisteillä avataan sitten Jasonille teloitusliikkeitä. Leiriläisille avataan puolestaan erinäisiä perk-kykyjä.

Peli on ollut ulkona jo muutaman vuoden, mutta siitä huolimatta Switch-versio onnistuu tuntumaan hyvinkin tuoreelta. Kyseessä on selvästi se paras alusta tälle pelille. Liikkuminen on toki omalla tavallaan raskasta ja grafiikka ajoittain kehnoa, mutta samaan aikaan Friday the 13th: The Game rullaa kaiken aikaa sujuvasti ja ongelmitta. Kannettavassa muodossa pelatessa teknisiä rajoituksia huomaa tuskin lainkaan.

Varsinainen pelattavuus on sekin pääosin hyvää, ohjattavuuden kanssa ei ollut lainkaan ongelmia ja harvoin sitä osaisi ajatella pelaavansa kauhupeliä kannettavassa muodossa. Jos verkkoyhteyttä ei ole, voi pelata tekoälyvastustajien ja -tovereiden kanssa. Tämäkin tyyli toimii yllättävän hyvin. Switch-version mukana tulevat tietenkin kaikki peliin julkaistut lisätavarat ja DLC-lisäykset. Näin ollen pelillä voi hyvinkin olla tarjottavana jotain uutta myös muita versioita kokeilleille.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näyttää hyvältä kannettavassa muodossa, pelimekaniikka toimii hyvin, rullaa sujuvasti, paljon mahdollisuuksia yhteistoimintaan
-
Tuntuu kankealta, itseään toistava, ei voi valita millä hahmolla pelaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä