Wii U tuntuu jäävän ajoittain taka-alalle peliuutisissa, sillä Nintendon konsolille ei julkaista juurikaan muilla alustoilla nähtäviä nimekkeitä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö konsolilta löytyisi myös kerrassaan mainioita pelejä. Ne ovat myös poikkeuksetta kyseiselle laitteelle yksinoikeudella julkaistuja nimekkeitä.
Huom. valinnat perustuvat puhtaasti toimituksen mielipiteisiin, eivätkä kuvasta arvosanoja tai myyntitilastoja millään tavoin.
(1) Super Mario 3D World (Nintendo)
Vuonna 2013 julkaistu Super Mario 3D World onnistui valloittamaan Wii U:n omistajien sydämet. Karkkimaisen värikästä ja kaunista grafiikkaa tursuava peli on suoranainen oodi hyväntuuliselle pelaamiselle. Uusi kissa-asu tuo putkimiehen repertuaariin täysin uuden ulottuvuuden, ja etenkin moninpeleissä siitä taistellaan. Erinomaisten Galaxy-sarjan pelien jälkeen Super Mario 3D World onnistui jälleen nostamaan Marion seikkailut pelimaailman kirkkaimpaan kärkeen. Nerokas kenttäsuunnittelu, runsaat salaisuudet ja yksinkertaisesti puhdasta pelaamisen iloa täynnä oleva tasoloikka kuuluu kaikkien Wii U:n omistajien hyllyyn. Tässä on todellinen mestariteos.
Lue arvio
"-- Super Mario 3D World on jälleen sitä tavaraa, josta unelmat on tehty. Kaikki vain toimii, ihan kaikki, ja pelin kanssa vierähtää joka kerta tunti poikineen. Maailma on kaunis, ääniraita huikaiseva, ohjaus sarjan malliin veitsenterävä ja kaiken kruunaa Nintendon ominainen mielikuvituksellisuus. Peli saa nauramaan, se saa ihastelemaan kekseliäisyyttään, se saa ihmettelemään, ja kun vaikeusruuvia tarinapelin läpäisyn jälkeen kiristetään, se saa myös kiroilemaan."
(2) Bayonetta 2 (Platinum Games)
Kuunoidan toinen tuleminen on poskettoman hieno toimintapeli, joka onnistuu tasapainottelemaan hienosti absurdien juonenkäänteiden ja kornin huumorin välillä. Se ei missään vaiheessa taannu kuitenkaan säheltämiseksi, vaan kokonaisuus pysyy hyvin kasassa koko ajan. Taisteleminen on piirun verran aikaisempaa helpompaa, mutta tämän myötä myös ensimmäiseen osaan tutustumattomat pääsevät siihen hyvin sisälle. Haastetta kaipaavat veteraanit voivat vääntää vaikeusasteen kaakkoon, jonka jälkeen virheisiin ei enää ole varaa. Bayonetta 2 julkaistiin ainoastaan Wii U:lle ja toimintapeleistä pitävien kannattaa ehdottomasti hankkia se käsiinsä. Pelistä julkaistiin myös ensimmäisen osan sisältävä erikoispainos.
Lue arvio
"Bayonetta 2 on edeltäjäänsä helpompi peli, varsinkin kahdella alimmalla vaikeustasolla. Ensimmäistä kertaa kuunoitaa ohjastava pystyy luomaan ruudulle taianomaisia taisteluita kiroilematta. Jos hardkore-osasto lopetti lukemisen tähän, niin syyttäkööt itseään. Bayonetta 2 nimittäin skaalaa vaikeustasoaan nerokkaasti. Haastetta kaipaaville on sitä myös tarjolla."
(3) Mario Kart 8 (Nintendo)
Mario Kart 8 kurvasi kerralla toimituksen kaahailijoiden sydämiin ja kalautti epäilijöitä kilvellä suoraan kuuppaan. Etenkin kavereiden kanssa kyseessä on mitä mainioin bilepeli, jossa kisoja ei kannata ottaa vakavasti. Ruudunpäivitys rullaa vakaasti 60pfs:n vauhtia, jonka ansiosta vauhti välittyy tuntuvasti kotikatsomoon. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö pelistä löytyisi silmäkarkkia. Värikkäät ja kekseliäät radat ovat täynnä hienoja yksityiskohtia. Peliin myöhemmin julkaistut maksulliset lisäosat ja ilmainen päivitys täydensivät hienosti julkaisuversion antia.
Lue arvio
"Näennäinen tuttuus jää kyynikoiden ongelmaksi, sillä Mario Kart 8 kiilaa siitä huolimatta sarjansa parhaaksi peliksi. Kaikki mitä peli tarjoaa, toimii parhaimmillaankin vain erittäin hyvin. Peli ei ota rohkeita askeleita eteenpäin, vaan pitäytyy pelisarjan vahvuuksissa ja viilaa niitä entistäkin paremmiksi."
(4) Super Smash Bros for Wii U (Nintendo)
Saatavilla myös: 3DS
Super Smash Bros for Wii U saattaa näyttää kevyeltä taistelupeliltä, mutta tosiassa se soveltuu mainosti kilpailulliseen pelaamiseen. Pelin mekaniikoista löytyy runsaasti nyansseja, joten ohjauksen opetteluun saa upottaa paljon aikaa. Tähän täytyy vielä laskea mukaan todella kattava hahmovalikoima, joilla kaikilla on omat erikoiskikkansa. Parhaimmillaan samoihin turpakäräjiin ottaa osaa kahdeksan pelaajaa yhtä aikaa, joten tiedossa on myös kaoottista hupia.
Lue arvio
"Ensisilmäyksellä kaikkien ikonisten taistelijoiden tähdittämä hahmovalikoima tuntuu rahastukselta, mutta tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Pinnan alla piileskelee nerokas taistelumekaniikka, joka ei paljastu heti kättelyssä. Nyanssien sisäistäminen vie aikaa ja kärsivällisyys palkitaan."
(5) Splatoon (Nintendo)
Splatoon on kirjaimellisesti raikas värilaikku vuosien myötä hieman harmaaksi ja yksitoikkoiseksi käyneessä räiskintäpelien genressä. Netissä pelattavissa matseissa ei kuitenkaan lennä hurme ja suolenpätkät, vaan värikäs muste. Sillä on tarkoitus maalailla kentät oman joukkueen väreillä. Kolmen minuutin mittaisissa matseissa on rutkasti vauhtia ja hektinen toiminta koukuttaa helposti ruudun ääreen.
Lue arvio
"Hupia ja riemua riittää joka kerta kun ohjaimeen tarttuu, eikä nettimatsien koukku päästä irti aivan heti. Pelin infra ottaa myös Wii U:n vahvuudet todella hyvin huomioon ja esimerkiksi Gamepadin näyttöä käytetään todella hyvin hyödyksi. Kartat ovat hyvin suunniteltuja ja tälläkin hetkellä mukana olevat pelimuodot ovat erittäin hauskaa vaihtelua normi-deatchmatchailuun."
(6) The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Nintendo)
Saatavilla myös: Gamecube
Wind Wakerin HD-versio on ihastuttavan onnistunut remasterointi loistavasta pelistä. Sarjakuvamainen grafiikka hivelee silmää ja tunnelmalliset kappaleet hellivät korvia. Uudelleenjulkaisu ei tyydy pelkästään kuorruttamaan vanhaa peliä, vaan se tuo mukanaan myös odotettuja uudistuksia. Näitä ovat muun muassa purjehdusta nopeuttava purje sekä Wii U:n ohjaimen näytön hyödyntäminen eri tavoilla.
Lue arvio
"Nintendo on hoitanut HD-toteutuksen ensiluokkaisesti. Saaret ja niiden asukkaat ovat saaneet perusteellisen käsittelyn ja kaikki on aikaisempaa värikkäämpää ja tarkempaa. On vaikea olla huokaisematta ihastuksesta, kun päivä vaihtuu kullanhohtoisen illan myötä täynnä tähtiä olevaksi yöksi."
(7) Hyrule Warriors (Omega Force)
Tulossa myös: 3DS
Hyrule Warriors noudattaa äkkiseltään katsottuna Dynasty Warriorsin kaavaa, joka on heitetty Hyrulen fantasiamaailmaan. Kattava hahmovalikoima, hahmonkehitys ja äärettömän sujuvat taistelumekaniikat tekevät pelistä kuitenkin vastustamattoman kokemuksen. Parhaimmillaan kartalla vipeltää kaksi- tai kolmesataa vihollista ja erilaiset erikois- ja pomovastukset maustavat hienosti taisteluja. Teknisesti lähes täydellisen pelin ainoaksi miinukseksi jää verkkopelin puute.
Lue arvio
"Hyrule Warriors on hyvin tarkalleen kaikkea sitä, mitä siltä odotettiinkin - Hyrulen maisemiin siirretty Dynasty Warriors pienillä Zelda-mausteilla. Sellaisenaan se on erinomaisen viihdyttävä ja koukuttava tapaus. Tunnit vierivät kuin siivillä tukikohtia vallatessa, kunnes taisteluväsymys jossain vaiheessa väistämättä iskee."
(8) The Wonderful 101 (Platinum Games)
Platinum Gamesin isometrinen toimintapeli tarjoaa kunnon haasteen ja omalaatuisen idean. Jos sellaiset nimet kuin Power Rangers tai Captain Power sanovat jotain, tiedät millaista tyyliä on odotettavissa. Vedet silmiin nostavan päätön tarina ja ylilyödyt tapahtumat nostavat eeppisyyden täysin uudelle tasolle. Pelimekaniikkaa kehitetään läpi pelin, joten The Wonderful 101 tuntuu palkitsevan pelaajaa jatkuvasti.
Lue arvio
"The Wonderful 101 on pitkälle mietitty, tyylitietoinen, hauska ja haastava, uniikki timantti jollaista tuskin tulee ihan heti muualla vastaan. Peliin sisään pääseminen vaatii runsaasti aikaa, mutta kun tuntien pelaamisen jälkeen homman sisäistää, kokonaisuudesta on mahdoton löytää merkittäviä heikkouksia."
(9) Yoshi's Woolly World (Good-Feel)
Yoshi on nähty useissa Mario-sarjan peleissä, mutta valitettavasti söpö dinosaurus jää usein taka-alalle tutun putkimiehen varastaessa show'n. Tällä kertaa päärooliin nousee kuitenkin Yoshi, joka pääsee näyttämään taitonsa ihastuttavassa lankamaailmassa. Kirby's Epic Yarnista astetta paremmaksi pistävä tasoloikka toimii juuri niin loistavasti kuin Nintendolta voi odottaa. Lisäksi kahden vaikeustason välillä voi vaihtaa kätevästi lennosta, joten pelistä voivat nauttia suurempien pelaajien lisäksi myös perheen pienimmät taaperot. Tätä pelatessa tulee väkisinkin hyvä mieli.
Lue arvio
"Yoshi's Woolly World rakentaa vahvasti Nintendon tasoloikkahistorian perustalle ottaen samalla hieman innoitusta muualtakin. Turhia riskejä ei oteta, joten Nintendon fanit tietävät mitä saavat pelin pariin ryhtyessään."
(10) Zombi U (Ubisoft Montpellier)
Zombi U:n nimi ei jätä epäselväksi, mistä Wii U:n julkaisupelissä on kyse. Suoraviivaisen kauhupelin kantavana koukkuna on ahdistava tunnelma sekä ankara vaikeustaso. Zombit kestävät rankaisua, eikä panoksia tai ensiapupakkauksia ole koskaan tarpeeksi. Lisäksi kuolon korjatessa seikkailua jatketaan aina uudella hahmolla, jonka täytyy löytää ja niitata epäkuolleeksi muuttunut edellinen sankari. Gamepadin ominaisuuksia hyödynnetään myös hyvin, joten ruudulta on siivottu pois kaikki turhat mittarit.
Lue arvio
"Pelillä on sydän paikallaan. Se tarjoaa tuntikaupalla äärimmäisen jännittävää pelattavaa ja putoaa varmasti niille, jotka ovat kaivanneet vanhaa kunnon selviytymiskauhua ensimmäisten Resident Evilien ja Silent Hillien hengessä. Pelin tarjoama haaste on kova, mutta sen vastineeksi onnistumisen tunne selvitessään tiukasta paikasta on sitäkin upeampi."