Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Gemini

Gemini

Noir ja mumblecore eivät ole voittoisa yhdistelmä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gemini on omalaatuinen, modernin noirin tunnelmia tavoitteleva trilleri palkitulta indie-ohjaaja Aaron Katzilta. Ohjaajan vahvasti esillä olevat Portland-juuret eivät kuitenkaan ole se paras lähtökohta tunnelmointiin Los Angelesissa.

HQ

Leffa kertoo Jill LeBeausta (Lola Kirke), joka toimii avustajana Hollywood-stara Heather Andersonille (Zoë Kravitz). Imagonhallinta unelmien kaupungissa vaatii taukoamatonta työtä, jota vaikeuttavat niin tungettelevat paparazzit kuin turhan innokkaat fanitkin. Mutta mitä tapahtuu, kun homma menee kirjaimellisesti hengenvaaralliseksi?

Suoraan sanottuna, ei paljoakaan. Katzin ohjaustyyli kumpuaa mumbecoresta, luonnolliseen replikointiin panostavista indie-leffoista, ja tämä näkyy selkeästi näyttelijöiden suorituksissa. Tyylikeinot loistavat poissaolollaan ja repliikkejä heitellään hyvin arkiseen tahtiin. Se mikä voitetaan luonnollisuudessa hävitään dramaattisuudessa, josta syntyykin elokuvan pahin ristiriita.

Noir-henkinen trilleri vaatii kiristyviä ruuveja ja tiivistä tunnelmaa, mutta Gemini tarjoaa vain parikymppisiä ihmisiä höpisemässä ihmissuhteista ja angstaamassa tähteyden haasteista. Juoni ei varsinaisesti etene minnekään ennen kuin elokuvan puoliväli on jo ohitettu. Sen jälkeen ikään kuin muistetaan, että tässähän koitettiin kertoa tarinaakin, ja tapahtumat tykitetään lävitse kevyellä pikakelauksella.

Geminin käsikirjoitus tuntuu ensimmäiseltä vedokselta, jossa käsikirjoittaja on liian ihastunut omiin hahmoihinsa. Elokuva on selkeässä epätasapainossa ja alustaa liian pitkään tapahtumia, jotka jäävät lopulta ilman draamallista painoarvoa. Parilla iteraatiolla siitä olisi voinut tulla mielenkiintoinen, mutta nyt se on raakile. Harmillista sinänsä, koska Kirke ja Kravitz ovat osaavia näyttelijöitä, jotka tässäkin tekevät ohjaajansa tilaamat suoritukset. Ne eivät vain valitettasti istu lajityyppiin.

Tämä on mainos:

Jos tästä muuten kovin epäkiinnostavasta elokuvasta haluaa kaivella jotain positiivista, on siinä muutamia hyviä kohtauksia niille, jotka tykkäävät fiilistellä Los Angelesia.

Gemini
GeminiGeminiGemini
Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Gemini

Gemini

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Noir ja mumblecore eivät ole voittoisa yhdistelmä.Ladataan seuraavaa sisältöä