Suomi
Gamereactor
laitearviot

Gigabyte Aorus Gen4 SSD NVMe

Kolmannen sukupolven Ryzenin vanavedessä saadaan neljännen sukupolven PCI Express.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aorus NVMe Gen4 on melkoinen nimi. Saatavilla se on kokoluokissa 500GB, 1TB ja 2TB. Kolmannen sukupolven Ryzenin mukana on myös uusi sukupolvi, mitä tulee tiedonsiirtoon: PCI-Express Gen 4, tunnettu myös nimellä NVMe 1.3. Käyttöliittymä on M.2 2280, joka ei käytä PCI Express 4.0x4 -protokollaa 5000 MB/s. Esitteen mukaan kyllä 4400 MB/s.

HQ

Kummallinen ulkonäkö johtuu jäähdytysratkaisuista. Koko pinta on isoa kuparilevyä. Ilman kulkeminen on optimoitu.

Gigabyte Aorus Gen4 SSD NVMe

On useitakin syitä vaihtaa Gen4:ään. Ensimmäinen syy on tietenkin nopeus, sillä nopeimmatkin Gen3-levyt ovat hitaampia (3500 MB/s vs. 5000 MB/s). Käytännössä lyhyempi latausaika ei kuitenkaan ole merkitsevä, sillä latausajat lyhenevät vain muutamalla sekunnilla. Toinen syy vaihdolle on sitten hinta, sillä Aorusin malli on paitsi nopein, myös halvin.

Gigabyte Aorus Gen4 SSD NVMe
Tämä on mainos:

Gen4 toimii Gen3:n malliin Phison 5016 -ohjaussirulla, ja muisti itsessään on Toshiba BiSCS4 3D TLC NAND Flash. Kaikki käyttävät samaa SK Hynix DDR4. Muisti on jaettu neljään NAND-siruun, ja kaksi 1GB Hynix-sirua muodostavat cachen. Virta on 6,6W kun Aorusin NVMe Gen4 SSD on kytkettynä, ja 21,1mW jouto-ololla. Gen4:n odotettu elinikä on 1,77 miljoonaa tuntia, eli noin 200 vuotta. Takuuna on 100GB päivässä viiden vuoden ajan.

Gigabyte Aorus Gen4 SSD NVMe

Kuumeneminen on se ongelma. Kun lämpötila nousee lähelle 70 astetta, ollaan pulmissa. Puhalluksen lisääminen auttaa, ja benchmark-testeissä lämpöä oli vain 40 astetta. Normaalissa käytössä lämpö pysyttelee 50 asteen alapuolella.

Kaiken kaikkiaan tuote siis toimii hyvin, ja näillä hinnoilla se on hyvä hankinta.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä