Suomi
Gamereactor
laitearviot

Gigabyte Aorus KD25F

240Hz ja 0,5 ms vasteaika, olen innoissani Gigabyten uudesta näytöstä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aorus KD25F on suunniteltu hyvin teollisuusmaisen näköiseksi metalliseksi ja mustaksi. Laadun vankkuus on samaa luokkaa AD27QD:n kanssa. Se on yksinkertainen, kaunis eikä vie liikaa huomiota huoneessa. Tilaa piuhoille on riittävästi, ja korkeutta voi säätää 13 cm.

HQ

Mukana on kaikki mitä toivoa saattaa. Takana on pieni joystick kattavalle valikolle, 2x HDMI 2.0, Displayport 1.2 ja 2x USB 3.0. Mukana ei ole lainkaan USB-C tai Displayport 1.4. Lisäksi mukana on USB-paikka, jonka avulla näyttö täytyy kiinnittää tietokoneeseen. Jos siis haluaa hyödyntää monia edistyneitä OSD-ominaisuuksia.

Gigabyte Aorus KD25F

Kyseessä on klassisen kokoinen 1080p LCD TN -paneeli kuvakoossa 16:9, 24,5" ja 240 Hz kera 8-bit värien, ja vasteaika on ainoastaan 0,5 ms kirkkaudella 400 NITS. Mukana ovat myös FreeSync ja G-Sync ja tuki vaihteleville ruudunpäivityksille ilman G-Syncia.

240 Hz ja 0,5 ms vasteaika tuntuu ja näkyy heti. Kaikki toiminta tuntuu olevan kirkkaampaa ja selkeämpää. Kuva on kaiken aikaa erittäin kirkas ja selkeä. Moinen on lepoa silmillekin. RGB-valaistus on takana, ja se on hyvin suunniteltu osaksi muuta muotoilua antaen käyttäjälle mahdollisuuksia muovata haluamakseen tai jättää se kokonaan pois.

Tämä on mainos:
Gigabyte Aorus KD25F

Paneeli on 8-bit ja 100% sRGB, ja 8-bit on aliarvostettu värien toistamisessa. Jos oman näytön värit tuntuvat hailuilta johtunee se siitä, että siinä on vain 6-bit. Mukana on useita ominaisuuksia auttamaan videopelaajaa. "Black Equalizer" vahvistaa mustan kontrastia. Mukana on myös sisäänrakennettu metelin vähentäminen. Tämä tehdään kahdella mikrofonilla, joista toinen mittaa vastamelun. Suosin itse erillistä kuulokemikrofonia, mutta ymmärrän näytön oman idean.

OSD Sidekick näyttää valittuja lukuja ja muuta tietoa ruudulla, mutta näytöllä suoraan eikä käyttöjärjestelmän kautta. Tämä kuormittaa tietokonetta vähemmän. Lisäksi näppäimille voi asettaa oikopolkuja ohjelmiston avulla.

Gigabyte Aorus KD25F
Tämä on mainos:

Monien muiden näyttöjen tapaan mukana on sinisen valon vähennys, mikä tietenkin vähentää silmiin kohdistuvaa ärsytystä. Aim Stabilizer tekee juuri sen miltä se kuulostaakin, eli tasapainottaa tähtäämistä. Moinen on hyvä yksinpeleissä, mutta käyttö lähentelee huijaamista GameAssist-toiminnoissa. Ominaisuuksia siis riittää todella kattavasti.

Kaiken kaikkiaan erilaiset älyominaisuudet ovat vain se piste iin päällä, ja kyseessä on ytimeltään loistava näyttö hyvään hintaan (noin 570 euroa).

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä