Suomi
Gamereactor
arviot
Go Vacation

Go Vacation

Lojuuko kaapissasi kokoelma Wii-lisävekottimia käyttöä vaille? Go Vacation on vastaus ongelmiisi, sillä se käyttää kaikkia mahdollisia lisäroippeita mitä mieleen vain juolahtaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Päältä päin katsottuna Go Vacation vaikuttaa varsin tavalliselta minipelikokoelmalta. Pelin ympäristönä toimivalta lomasaarelta löytyy kokonaista 50 erilaista minipeliä, genrestä toiseen villisti vaihdellen. Tarjolla on esimerkiksi curlingia, laskuvarjohyppyä, rullalautailua, kilpa-autoilua ja vaikka mitä muuta. Lajit käyttävät Wiin lisälaitearsenaalia monipuolisesti hyväksi, joten kaiken ylimääräisen romppeen keränneelle peli tarjoaa periaatteessa paljon ilonaiheita.

Ensimmäinen suurempi poikkeus bilepelien massasta on Go Vacationin rakenne. Pelkkien valikoiden sijasta paratiisisaari on avoin tutkittavaksi seikkailupelityyliin ja aktiviteetit löytyvät sieltä mistä niiden voisi olettaakin löytyvän. Seikkailun ohessa tarjolla on myös valinnaista aarteenetsintää sekä sieltä täältä löytyviä benji-hyppytorneja, jotka selvittämällä saarelta avautuu entistäkin enemmän pelattavaa. Hauskasti seikkailullinen rakenne on sisällytetty myös moninpeliin. Maksimissaan neljä pelaajaa voi jaetun ruudun avulla seikkailla saarella yhtä aikaa. Minipelit käynnistyvät, kun joku pelaajista aloittaa löytämänsä aktiviteetin. Jos oikeita kavereita ei pelin ääreen saa houkuteltua, saarella norkoilee myös muita konsolista löytyneitä Mii-hahmoja tekoälyn ohjastamina ja saapa mukaansa otettua myös söpön koiranpennunkin. Namco-historiansa tuntevalle saari myös vilisee viittauksia siihen suuntaan, kuten piilotettu Pac-Man ja kilpa-autoilun Ridge Racer -vibat vahvasti todistavat.

Koska minipelejä on paljon, ei liene yllättävää, että niiden laatu vaihtelee hurjasti. Siinä missä esimerkiksi benji-hypyt kutkuttavat mahanpohjaa mukavasti, on mikroautoilu vastaavasti turhan hidastempoista päristelyä oikeisiin autopeleihin tottuneelle. Jostain ihmeen syystä peli myös tykkää käyttää lajeissa liikeohjausta paikoissa, joissa sitä ei varsinaisesti tarvittaisi. Erityisesti rullalautailu ja -luistelu kärsivät tästä, sillä skedeheeboa olisi huomattavasti helpompi ohjastaa pelkällä ohjaintikulla, turhan vauhdin pumppaamisen ja ohjainten yhtäaikaisen kääntelyn sijasta. Silti, heikoimmillaankin lajit pysyvät kuitenkin varsin pelattavina ja eri ohjausmetodit on myös selitetty selkeästi. Aina kun laji vaatii tai mahdollistaa tietyn lisälaitteen käytön, asia myös kerrotaan pelaajalle hyvin selkeästi. Lajivalikoiman pohjanoteerauksetkin säilyvät täten tasolla "siedettävä", eikä peli päästä pelaajansa turhautumaan kovin helposti.

Teknisesti peli ansaitseekin sitten isommat pyyhkeet. Pelin ulkoasu on autioine bilesaarineen karu muistutus Wiin alkuajoilta, mutta silti ruudunpäivitys hyytyy välittömästi, kun peliin liittyy toinen tai useampi pelaaja. Grafiikasta on paikoin turhan hankala saada muutenkin selvää, sillä piirtoetäisyys on varsin lyhyt ja vähänkään kauempana olevat objektit hyytyvät mössöksi. Wii pystyisi todistetusti reilusti parempaankin. Koska moninpeli on koko tuotteen pääpointti, raapustan tästä kohden raporttiini hyvin pitkän miinusmerkin. Äänimaailma on pääsääntöisesti ihan ok-tasoa, mutta ei mitään muistettavaa.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena Go Vacation on "ihan jees" -tason mitäänsanomattomuus. Mikään yksityiskohta ei varsinaisesti jää mieleen, jos nyt ei tökkivää ruudunpäivitystä lukuun ottamatta ärsytäkään. Lisälaitearsenaalin hyödyntämisen suhteen peli tekee minkä lupaakin, joten aivan täysi turhake ei ole kuitenkaan kyseessä. Minipelikokoelmia alkaa Wiillä olla kaikesta huolimatta jo kiusaksi asti, eikä Go Vacation onnistu lopulta mitenkään päin nostamaan päätään massasta.

Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Tämä on mainos:
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
Go Vacation
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Paljon lajeja, toimiva perusrakenne
-
Moninpelissä tökkivä ruudunpäivitys, omituisia ohjausvalintoja, tasapaksu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Go VacationScore

Go Vacation

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Wiin lisälaitteita ahkerasti hyödyntävä minipelikokoelma tarjoaa niin curlingia, laskuvarjohyppyjä kuin kaahailuakin.Ladataan seuraavaa sisältöä