Suomi
Gamereactor
laitearviot

Google Pixel 4

Diggasin suuresti Google Pixel 3 -puhelimesta, mutta seuraaja Pixel 4:stä en niinkään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Arvio ei olisi ollut mahdollista ilman tanskalaista verkkokauppaa Befro.dk, jonka avulla saatiin arviokappaleet. Google ei halunnut asiassa Gamereactoria auttaa.

HQ

Google Pixel 4 julkaistiin viime vuoden lokakuussa, ja vastaanotto oli ristiriitainen. Näin koin puhelimen itsekin.

Google Pixel 4

Aluksi on sanottava, että Google Pixel 4 on kaunis puhelin. Kuori on nyt metallia, ja pinnasta saa aiempaa paremman otteen. Takapuolella kamera vie paljon tilaa vasemmassa yläkulmassa. Googlen logo alareunassa on maltillinen.

Google on tehnyt paljon muutoksia, joilla on pyrkinyt vetoamaan entistä laajempaan kansanjoukkoon. Tilaa microSD-kortille ei ole, eikä mahdollisuutta laajentaa muistia. Lähtö on 64 GB, mikä ei ole riittävä edes pilvipalvelimet silmällä pitäen. Akku on ainoastaan 2800 mAh, jolla ei välttämättä pärjää edes yhtä päivää. Onneksi ongelma ei ole yhtä paha mallissa Google Pixel 4 XL, jonka akku on 3700 mAh. Silti on sanottava, että akunkesto on huomattavan kehno kilpailijoihin verrattuna.

Tämä on mainos:
Google Pixel 4

Etupuolellakin on omat ongelmansa. Google Pixel 4:ssä on musta palkki, joka syö osan näytön koosta. Onneksi näyttö itsessään on mahtava. Mukana on 5,7" OLED resoluutiolla 2280x1080 pienemmälle mallille, ja 6,3" resoluutiolla 3040x1440 XL-mallille. Molemmissa on 100% DCI-P3, HDR, ja molemmissa on 90 Hz. Valitettavasti ruudunpäivitys ei aina pysy lukemassa 90 Hz, vaan muuttuu sen mukaan, mitä laite ajattelee käyttäjän kaipaavan. Asetuksista lukeman voi pakottaa olemaan aina 90 Hz, mutta se lyhentää akunkestoa entisestään.

Edessä on myös joukko erilaisia sensoreja, joiden on määrä helpottaa käyttäjän elämää. Tutka käyttää Googlen Project Solia. Tämän avulla käyttäjä pystyisi pelkällä käsien liikkeillä suorittamaan varsin monimutkaisia toimintoja, kuten laittamaan ääntä pienemmälle tai isommalle, ja säätämään juuri otetun kuvan kontrastia. Sensorin avulla puhelin herää itsekseen, kun sen ottaa käteensä. Ihan kiva juttu, mutta ei mitenkään merkittävästi parempi verrattuna siihen, miten esimerkiksi Apple, Samsung ja Xiaomi hoitavat hommansa. Ja harmillisesti se käsiliikkeiden tunnistaminen ei toimi. Project Soli on kiintoisa ajatus, mutta teknologia ei ole vielä valmiina.

Google Pixel 4
Tämä on mainos:

Onneksi Pixel 4 on ominaisuuksiltaan tyydyttävä. Prosessori Snapdragon 855 on nopea jopa 90 Hz ominaisuus päälle kytkettynä. Moiselle ei ole tarvetta ottaen huomioon, että Samsung Galaxy S20 Ultra on 16 GB. Pixel 4 on 6GB LPDDR4x RAM.

Google Pixel 3:n kamera oli mahtava, ja Pixel 4:ssä odotettavissa olisi pitänyt olla kolme erillistä linssiä. Näin ei kuitenkaan ole. Ei ole mitään Ultra-Widea, vaan 12,2 MP päälinssi ja f / 1,7, ja 16 MP telephoto f / 2.4. Saadut kuvat ovat vaikuttavia, ja varsinkin portrait-muodossa kuvat ovat parempia verrattuna kilpailijoihin kaikissa olosuhteissa.

Toisin sanoen Google Pixel 4 on kaunis puhelin, ja kamera on monella tavalla se paras tarjolla oleva. Kokemus älypuhelimen kanssa muodostuu kuitenkin edellä mainittua kahta osatekijää useammasta asiasta. Musta palkki on ärsyttävä, Project Soli ei vielä toimi kunnolla ja akunkesto on huono.

Google Pixel 4
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä