Suomi
Gamereactor
ennakot
Guitar Hero: Warriors of Rock

Guitar Hero: Warriors of Rock

Guitar Hero on kieltämättä polkenut paikallaan viimeisen parin julkaisun ajan, mutta Warriors of Rock aikoo nyt muuttaa tämän uudistamalla pelisarjaa, palauttaen sen samalla takaisin rokkaaville juurilleen. Haastattelimme Neversoftin Brian Brightia aiheesta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Guitar Hero: Warriors of Rock on uudenlainen, tarinapohjaisempi Guitar Hero, jossa aiemmista peleistä tutut kitarasankarit löytävät sisäisen metallisoturinsa ja lähtevät etsimään legendaarista kitaraa, jonka avulla kaadetaan suuri Peto ja vapautetaan rockin puolijumala. Soturihahmot ovat eräänlaisia supersankareita, joilla on kullakin oma erityisvoimansa, ja myöhemmissä pelin vaiheissa näistä voi koota itselleen parhaiten sopivan yhdistelmän.

Jokaisella metallisankarilla on oma tarinansa, johon sisältyy tietyntyyppistä, joskin aina rokkaavaa musiikkia. Bright harmitteli sitä, kuinka Guitar Hero 5 ja Guitar Hero World Tour koittivat hampaattomasti miellyttää vähän kaikkia, mutta lupasi samalla, että ainakin tässä asiassa ollaan tehty täyskäännös. Warriors of Rockin 90:n kappaleen biisilista on tarkkaan valikoitua, kitarapohjaista räimintää. Kyseessä on tietoinen riski, joka saattaa jättää osan mainstream-yleisöstä kylmäksi, mutta ainakin metallimiesten kiinnostus on taattu. Tämä on peli, jossa on asennetta.

Guitar Hero: Warriors of Rock ammentaa vahvasti samasta lähteestä kuin viime vuonna ilmestynyt Brütal Legend. Molemmat nojaavat äärimmäiseen metalli-ikonografiaan, Heavy Metal -lehden psykedeliaa lähenteleviin maisemiin, joissa kromijoet virtaavat ja raskaspoviset valkyyriat ratsastavat liekehtivien taivaiden halki lentoliskoilla. Ulkoasu on sarjakuvamaisen ylilyöty, ja kaikki nupit on käännetty tietoisesti yhteentoista ilman ironian häivääkään. Tämä ei ole välttämättä lainkaan paha asia, ottaen huomioon sen geneerisyyden, joka Guitar Heron päällä on viime aikoina levännyt.

Peliin on myös lisätty huomattava määrä kappalekohtaisia haasteita, jotka voi soveltaa myös aiemmin hankittuihin Guitar Hero -biiseihin. Kussakin näistä on kolme tasoa, joita kunnianhimoiset kitarasankarit voivat tavoitella. Haastetta tuleekin riittämään, koska metallisotureiden supervoimat mahdollistavat jopa legendaariset 40 tähteä! Viiden tähden skaala on nyt virallisesti eilispäivää.

Tämä on mainos:

Metallilegenda Dave Mustaine Megadethistä osallistui myös pelin luomiseen, ja sävelsi sitä varten todella brutaalin Sudden Death -kappaleen, joka tulee varmasti tarjoamaan tekemistä jopa Dragonforcen biisit selättäneille kitaramiehille. Toinen Guitar Hero: Warriors of Rockissa kuultava legenda on KISS:in Gene Simmons, jonka rouhea ääni johdattelee pelaajaa eteenpäin tarinassa.

Guitar Hero: Warriors of Rock tuo mukanaan täysin uudenlaisen kitaraohjaimen, joka on tällä hetkellä prototyyppivaiheessa. Ideana on, että kaikki elektroniikka sijoitetaan nyt keskeiseen kaulaosaan, johon voi sitten liittää haluamansa mukaisen kitaran rungon siivekkeineen muodostamaan unelmiensa skitan. Tämä onkin vain sopivaa, sillä vaikka Guitar Hero: Warriors of Rock on edelleen bändipeli, on kitarointi taas nostettu sen keskipisteeksi.

Luvassa on siis jotain uutta ja jotain vanhaa, paluu metallin lähteille esitettynä tavalla, jota ainakaan tässä sarjassa ei olla aiemmin nähty.

Guitar Hero: Warriors of Rock
Tämä on mainos:
Guitar Hero: Warriors of Rock
Guitar Hero: Warriors of Rock
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Guitar Hero: Warriors of RockScore

Guitar Hero: Warriors of Rock

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Elfving

Neversoft jättää jäähyväiset Guitar Herolle aiempaa tarinakeskeisemmällä musiikkipelillä, joka palaa sarjan rock-juurille sotakirves heiluen.Ladataan seuraavaa sisältöä