Suomi
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Haastattelussa SJK:n kapteeni heidän voitettuaan Gamereactorin CS:GO-turnauksen

Lari Isohella kertoo, miksi hänen joukkueensa menestyi, ja mikä tekee hyvän kapteenin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin pohjoismaisen CS:GO-turnauksen Season 3 saatiin päätökseen vuoden 2019 lopussa. Finaalissa kohtasivat ne parhaat, jotka olivat suomalaiset SJK ja Slackboys. Voittajaksi päätyi SJK, ja Gamereactor haastatteli joukkueen kapteenia Lari Isohellaa.

Miten valmistauduitte kilpailuun?

Rehellisesti sanottuna ei mitenkään erikoisesti. Kauden aikana pyrimme harjoittelemaan 3-4 kertaa viikossa virallisten otteluiden lisäksi, joka toimii samalla otteluihin valmistautumisena. Olimme pelanneet yhdessä viiden kuukauden ajan, joten meillä oli jo valmiiksi hyvä käsitys siitä, miten haluamme pelata.

Miten te harjoittelitte?

Tavalliseen tapaan, olettaisin. Pelasimme scrimejä ja katsoimme demoja. Otimme mapin kerrallaan, vahvistaen defaulteja, toteutusta ja varsinkin viestintää.

Miten kuvailisit joukkueen keskinäistä kemiaa ja yhdessä pelaamista?

Yleisesti joukkuepelaamisemme on hyvää, ja paranee koko ajan pelistä toiseen. Parantamisen varaa on kuitenkin paljon edelleen. Toisaalta taas keskinäistä kemiaa ei oikein voi harjoitella. Uskon sen tulevan pelaamisen mukana, ja olemme löytäneet omamme. Se on mukava havainto.

Millainen on voittonne resepti?

Henkinen tila. Jokainen on valmis oppimaan ja tulemaan paremmaksi pelaajaksi niin yksilöinä kuin joukkueena. Lisäksi emme lopeta kesken, vaikka aina ei aina sujuisikaan haluamallamme tavalla.

Kuinka hyvää on viestintänne?

Viestintää pyrimme aina parantamaan, mutta joskus osa keskeisistä komennoista menee ohi, ja se saattaa tulla kalliiksi. Tähän on kiinnitettävä huomiota tulevaisuudessa.

Mikä tekee hyvän kapteenin?

Kyky ja halukkuus antaa pelaajille tilaa pelata tavallaan, mutta samaan aikaan kyky ylläpitää rakennetta. Pelin ulkopuolella kapteenia pitää jossain määrin kunnioittaa, ja kapteenin pitää tuoda oma osuutensa joukkueen ilmapiiriin. Lisäksi kapteenilla tulee olla rohkeutta avata keskustelu kaikista aiheista. Myös niistä, joista keskusteleminen ei ole kivaa.

Mitä teillä on sellaista, mitä muilla joukkueilla ei ole?

Meillä oli uskoakseni vahvempi map pool, ja olimme valmistautuneet paremmin kuin vastustajamme.

Miten kauan olette pelanneet yhdessä?

Noin viisi kuukautta.

Kuinka kova kisa oli?

Odotimme kisan olevan hieman kovempi ottaen huomioon palkintopotin suuruuden, ja osallistuvien joukkueiden määrän. Olemme silti iloisia Slackboysin tarjoamasta vastuksesta finaalissa. Olemme pelanneet heitä vastaan ennenkin, ja heissä on selvästi ainesta.

Oletteko valmiit uusiin haasteisiin?

Typerä kysymys. Totta kai olemme.

Season 4 on myös tulossa, ja ilmoittautumaan pääsee alla olevissa linkeissä!

https://www.gamereactor.no/league/csgo/
https://www.gamereactor.dk/league/csgo/
https://www.gamereactor.se/league/csgo/
https://www.gamereactor.fi/league/csgo/

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä