Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: The League of Explorers

Viime vuonna Blizzard paljasti Blizzcomissa Goblins Vs. Gnomes -laajennuksen. Tänä vuonna oli aika uudelle PvE-seikkailulle. Ennakkosilmäyksessä The League of Explorers!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hearthstone on epäilemättä tämän hetken suurin ja suosituin digitaalinen keräilykorttipeli. Yli 20 miljoonan pelaajakunnallaan se pieksee kilpailijansa sata-nolla, vaikka haastajia alkaa olla runsaasti ovenpielessä. Magic the Gathering parantaa otteitaan vuosi vuodelta ja The Elder Scrolls ja Runescape Legends -pelit valmistelevat betatestejään.

Suurin syy menestykseen löytyy Hearthstoneen jatkuvasti virranneesta uudesta sisällöstä. Tähän mennessä peliin on ilmestynyt kaksi seikkailua ja kaksi suoraviivaista laajennusta vuorotellen, joten tällä kertaa on aika jälleen uudelle PvE-seikkailupaketille. Siinä pelaajien pitää päihittää tietokoneen ohjastamia pomovastustajia sekä erilaisia haasteita uusien korttien avaamiseksi.

Uusi seikkailu vie Hearthstonea entistä värikkäämpään ja kevythenkisempään suuntaan. Uutuuden nimi on The League of Explorers, ja se lähettää pelaajat ympäri maailmaa etsimään muinaista ja valtavan voimakasta esinettä nimeltään The Staff of Origination. Jos et ole vielä katsonut LoE:n hulppeaa traileria, tee niin ihmeessä alta. Sen myötä seikkailun tunnelmaan pääsee alta aikayksikön.

HQ
Tämä on mainos:

Seikkailun pääosassa nähdään neljä uutta ja hauskanoloista hahmoa, jotka ovat tietysti "Tutkimusmatkailijoiden liigan" jäseniä. Nelikkoa johtaa night elf Elise "The Cartographer" Starseeker, joka lähettää luottoseikkailijansa Azerothin kolkkiin hakemaan kukin yhtä muinaisen sauvan palasta. Matkaan lähtevät herrasmiesmatkaaja ja murloc Sir Finley Mrrgglton, Magni ja Muradin Bronzebeardin nuorin veli Brann Bronzebeard sekä Reno Jackson, joka on kova kehuskelemaan arkeologisilla saavutuksillaan, mutta jonka moraalinen kompassi ei aina osoita oikeaan suuntaan. Kaikki hahmot ovat tietysti mukana omana legendaarisena korttinaan, joiden luulisi tekevän erittäin hyvää pelille. Heillä kaikilla on nimittäin melkoisen mielenkiintoisia kykyjä, jotka voivat sekoittaa metapeliä mukavasti.

The League of Explorers (LoE) sisältää kokonaisuudessaan hyvän määrän uutta sisältöä. Mukana on tosin vain neljä siipeä aikaisempien seikkailuiden viiden sijaan, mutta toisaalta kortteja on tarjolla enemmän. Tiedossa on yhteensä 45 uutta korttia, joista 27 on luokkakohtaisia ja loput 18 neutraaleja. Lisäri lykkää mukaan myös kaksi uutta pelipöytää, kaksi korttitaustaa sekä uuden avainsanan Discoverin. Sellaisen omaavan kortin pelatessa saa valita yhden kolmesta tietynlaisesta kortista. Se voi olla esimerkiksi yhden manan minioni tai beast-kortti vain muutamia mainitakseni. Hienointa uudessa mekaniikassa on sen tarjoama lisääntynyt taktinen ulottuvuus. Valitsemalla tietyn kortin on mahdollista mukautua entistä paremmin vastustajan siirtoihin, mikä puolestaan lisää taidon merkitystä. Tämä on äärimmäisen tervetullutta, sillä Hearthstonessa on jo aivan riittävästi sattumanvaraisuutta ennestään. Blizzard paljasti jo kaikki 45 korttia Blizzconissa, joten tiedämme että yhdeksän näistä on Discover-kortteja (alla muutama esimerkki).

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Tämä on mainos:

Blizzconissa suurin yllätys LoE:n suhteen oli kuitenkin julkaisuaikataulu. Kullan keräämiseen ei jää oikeastaan ollenkaan aikaa, sillä seikkailu starttaa Euroopassa jo 13. marraskuuta. Siivet julkaistaan jälleen viikoittain, joskin keskellä on viikon tauko, kun Yhdysvalloissa vietetään kiitospäivää. Pääsin Blizzconissa testaamaan omakätisesti yhtä LoE:n kohtaamista. Tavanomainen pomotaistelun sijaan se oli uudenlainen pako-kohtaus, jossa piti yksinkertaisesti selvitä hengissä 10 vuoron ajan. Temple Escapessa jokaisella vuorolla eteen tuli erilaisia esteitä vihollisminioneiden sekä valintojen muodossa. Pelaajan piti muun muassa valita ryömiäkö piikkien läpi ja saada viisi pistettä vahinkoa, vai ottaako riski päästä läpi syöksymällä, jolloin tiedossa oli 50% mahdollisuus 10 elinpisteen osumasta.

Pakokohtaus oli varsin virkistävä uudenlainen lisäys aikaisemmin nähtyjen seikkailuiden antiin. Se oli ehdottomasti hauska pelata, joskaan ei kovin haastava tarjolla olleella normal-vaikeusasteella. Pääsin pelaamaan sen useaan kertaan kahdella erilaisella korttisetillä, joissa tarjolla olivat murloceja täynnä oleva Shaman ja sekalainen seurakunta uusia ja vanhoja kortteja Roguella. Maistiainen oli monelta osin mehevä, sillä se esitteli mukavasti etenkin uutta Discoveria ja sen strategisia mahdollisuuksia. Murlocit saattavat olla myös tekemässä paluuta. Ne toimivat shamaanilla varsin kivasti, ja uudet monikäyttöiset kalamiehet sekä niiden hulppeat mutta kalliit taiat saattavat tulla hyvinkin hauskaan käyttöön.

Aikaisempien seikkailujen tavoin ToE on ostettavissa sekä oikealla rahalla että pelin sisäisellä kullalla. Yksi siipi maksaa 700 kultaa tai sitten 5,99 euroa kipale. Koko paketin eli Temple of Orsis, Uldaman, Stranglethorn Jungle ja Hall of Explorers -siivet voi napata kertaostoksella hintaan 17,99 euroa. Henkilökohtaisesti en malta seikkailun kimppuun pääsemistä. Vaikka tuskin uudet kortit mullistavat metaa mahdottoman paljon, niin niillä on heti ensisilmäyksestä lähtien paljon mahdollisuuksia uusiin pakkojen arkkityyppeihin. Miltä The League of Explorers sitten lopulta tuntuu ja onko siitä vastinetta rahoilleen, selviää Gamereactorin arviossa pikapuoliin.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
HQ
HQ
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hearthstone: Murder at Castle NathriaScore

Hearthstone: Murder at Castle Nathria

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Mikä turmiollinen skandaali! Varjojen valtias Denathrius on verinen vainaa. Kuka on syypää, ja miten tämä murhamysteeri edes liittyy Blizzardin korttipeliin?Ladataan seuraavaa sisältöä