Suomi
Gamereactor
ennakot
Hitman 2

Hitman 2

Agentti 47 on palannut töihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

IO Interactivella ja Hitmanilla on ollut rankka vuosi, mutta nyt asiat ovat taas raiteillaan. E3-messuilla päästiin testaamaan jatko-osaa Hitman 2, jossa oli pelattavana Miamiin sijoittuva hiekkalaatikkoalue.

Demo kuljetti pelaajan kahden erilaisen skenaarion halki, ja tarkoituksena oli tietenkin eliminoida kohde. Kuuluisan ralliajajan perhe on sotkeutunut aseiden myyntiin korruptoituneille diktaattoreille. Kummatkin mahdollisuudet keikan toteuttamiseksi tarkoittivat kohteen hengiltä ottamista autossa ihmisjoukkojen seuratessa. Oli siis pakko turvautua suoraviivaista väkivaltaa vaivihkaisempaan toimintaan.

Ensimmäiseksi oli saatava omat varusteet haltuun parkkipaikalla olevasta pakettiautosta, jonka jälkeen oli kolkattava vartija ja vietävä hänen työasunsa. Tarjoilijan varjostamisen jälkeen oli aika toistaa temppu, jolloin tarjoilijana pääsi käsiksi rotanmyrkkyyn. Aineen livauttaminen mekaanikon juomaan helpotti puolestaan hänen vaatteidensa haltuun ottamista. Varikolle pääsyn jälkeen olikin aika asentaa pommi autoon ja odottaa kuskin ajavan pois ihmisjoukkojen lähettyvillä. Ja sitten vain PUM.

Toinen toimintatapa olikin hieman suoraviivaisempi. Vartijan työasun varastamisen jälkeen tuli tilaisuus hiippailla tapahtumapaikan taakse. Kiinni jäämisen uhka oli välitön, sillä moisella alueella ei ole määrä liikkua vartijan asussa. Ikkunoista kiipeilyn jälkeen löytyi roskis ja sieltä ennalta avuksi jätetty salkku. Sitten olikin vain hommana kiivetä katolle, ja ampua kiväärillä matkan päästä kohteena olevaa autoa.

Tämä on mainos:

Yksi osa IO Interactiven kehitystä jatko-osassa ovat juurikin ihmisjoukot. Väkeä voi olla paikalla jopa 2000, joista jokaisen pitäisi käyttäytyä uskottavasti. Väkijoukon keskellä kävellessä on ilmeistä, miten paljon aikaa ja vaivaa tekijät ovat käyttäneet ominaisuuteen. Samalla pelaajalla on runsaasti mahdollisuuksia sulautua joukkoon pahuuksiaan varten. Kaiken kaikkiaan peli on teknisesti erittäin näyttävä ja yksityiskohtainen.

Hitman 2Hitman 2

Salamurhaajan hiekkalaatikko on edelleen paikoillaan, joten hyökkäämiseen on useita erilaisia vaihtoehtoja. Demossa nähty oli vain puolet lopullisesta koosta ja kohteitakin oli vain yksi kahden sijasta. Silti jo demossa oli havaittavissa erilaisia työkaluja: rotanmyrkkyä, märkää kalaa, kaukolaukaistavia räjähteitä, veitsiä, sorkkarautoja ja niin edelleen. Kaikkein tehokkainta on tietenkin suorittaa tehtävä siististi huomiota herättämättä, mutta se ei tietenkään ole ainoa mahdollinen toimintatapa.

Pelaaminen tapahtui ohjatusti, joten kovinkaan paljoa ei päässyt sivupoluille harhailemaan. Se kuitenkin selvisi, että kartan tunteminen on keskeinen edellytys voitokkaaseen pelaamiseen. Parhaiden pisteiden saamiseksi on tunnettava vihollisten sijainnit, erilaiset valeasut, muut kentässä olevat esineet ja tietysti täytyy olla jatkuvasti käsitys siitä, mitä ympärillä tapahtuu.

Tämä on mainos:

Hiippailussa on omat rajoituksensa, sillä valeasussakin "kollegat" saattavat havaita, ettei kyseessä olekaan oikea työkaveri. Muut henkilöhahmot saattavat kompastella ruumiisiin, nähdä pelaajan kielletyllä alueella hortoilemassa ja niin edelleen. Kuviot ovat tuttuja pelisarjan faneille.

Peli julkaistaan kokonaisena heti julkaisussaan, ja jäljestä päin on tulossa lisää pelattavaa muun muassa elusive target -haasteiden muodossa. Toisin sanoen Hitman 2 on muotoutumassa oivaksi jatko-osaksi. Tulossa on lisää sitä samaa, mutta vielä hiotummassa muodossa.

Hitman 2Hitman 2Hitman 2
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Hitman 2Score

Hitman 2

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Ammattitappajan entistä monipuolisempi arki

0
GR Livessä tänään Hitman 2

GR Livessä tänään Hitman 2

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Jouluaaton "striimissä" on tänään kahden tunnin ajan Hitman 2:hta. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä.Ladataan seuraavaa sisältöä