Suomi
Gamereactor
arviot
Hitman

Hitman: Patient Zero

Agentti 47 palaa vielä kerran vanhoihin tuttuihin maisemiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

IO Interactiven tiet erosivat taannoin Square Enixin kanssa, mutta Hitman-sarja jäi IO:lle. Studio valmistelee toista kautta jaksoihin jaettavaa Hitmania, mutta sitä odotellessa on linjoille laskettu (viimeinen?) versio Hitmanin ensimmäisestä kaudesta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Tällä kertaa mukana on toinenkin tarinatila. Testissä käytettiin Xbox One X -konsolia, jolla peli näyttää varsin hyvältä 4K-resoluutiolla.

Tämä uusi tarina on sanalla sanoen hieman tekemällä tehty. Mukana on kaikkiaan neljä tehtävää, joista jokainen tapahtuu uusiksi sovitetulla vanhalla kartalla. Toisin sanoen toimintamalli on sama kuin yhtiön aiemmissa DLC-latauksissa: jo valmiisiin hiekkalaatikoihin lisätään uusia ominaisuuksia. Patient Zeron toimeksiannoissa on onneksi ihan oikeasti tarinaa, jotka sidotaan toisiinsa varsin onnistuneesti lyhyiden välivideoiden voimin. Käsiksi tähän lisään pääsee hankkimalla Game of the Year -päivityksen, joten kuluttajilla on mahdollisuus ostaa vain tämä uusi osio tarvitsematta maksaa jo hankitusta ensimmäisestä kaudesta uudelleen.

Game of the Year -päivitys maksaa 20 euroa, joten varsinaisesti halvasta paketista ei ole kyse. Hitaasta aloituksesta huolimatta kokonaisuus on kuitenkin riittävän onnistunut, ja tehtäviä on peräti neljä kappaletta. Samaan aikaan koko ensimmäisen kauden jo pelanneille vanhat maisemat eivät välttämättä enää innosta riittävästi ostopäätöksen tekemiseksi. Patient Zeron tarina on täysin itsenäinen kokonaisuus, ja omana itsenään se on onnistunut. Sellaisena siihen tulee suhtautuakin, koska muuten tuttujen maisemien samoilussa ei ole mitään järkeä jo aiemmin koetun tarinan kannalta.

HitmanHitmanHitman
Tämä on mainos:

Ensimmäinen jakso on tuttua kauraa. Paluu Bangkokiin käskee eliminoimaan kaksi uskonnollista kultistia, joiden tarkoituksena on vapauttaa jokin kauhea vitsaus maailmalle. Jakso alkaa vahvasti, mutta on lopulta jokseenkin laimea kaikilla muilla osa-alueilla. Toteutuksessa ei selvästikään ole otettu riskejä, ja äänimaailmassa on kautta linjan samoja kummallisia ongelmia: pelaaja pystyi esimerkiksi kuuntelemaan osia keskustelusta, jota käytiin kerrosta ylempänä.

Toinen jakso palaa Sapienzaan kolmannen kerran: toinen kierros nähtiin Summer Bonus Episodessa. Suurin osa Sapienzan osiosta tapahtuu pääalueen ulkopuolella, sillä tarkoituksena on tutkia kaupungin muita paikkoja. Näin ollen meno tuntuu edes hieman tuoreemmalta. Tehtävä itsessään ei yllätä, mutta suoritus edellyttää kuitenkin annoksen kärsivällisyyttä, mikä on positiivinen yllätys.

Kolmas osa vie pelaajan maatilalle Coloradoon, ja määränä on käyttää tarkkuuskivääriä pitkän matkan päästä. Diana kertoo ensin kohteiden tuntomerkkejä, jonka jälkeen on määrä painaa liipaisinta. Osa kohdekuvauksista on harmillisen epämääräisiä, ja IO Interactive on päättänyt lisätä mukaan joitakin halpoja kikkoja ehkäisemään pelaajan tylsistymistä. Kokonaisuutena osuus on hyvinkin suoraviivainen, ja tarjoaa siksi mukavaa vaihtelua.

Neljäs tehtävä onkin se pääohjelmanumero. Kokonaisuus saavuttaa onnistuneen loppuratkaisunsa. Käsillä olevaan pulmaan on näppärä ja siisti ratkaisu, mutta kerrankin saattaa olla kannattavaa antaa homman mennä niin sanotusti reisille. Päätösjakso on sanalla sanoen mielenkiintoinen, pelattavuus on vaihtelevaa ja tarinallisesti langat sidotaan hyvin yhteen.

Tämä on mainos:

Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava neljän tehtävän muodostama kokonaisuus. Nyt on kuitenkin jo aika IO Interactiven siirtyä tekemään jotain uutta, sillä vanhoissa maisemissa on pyöritty riittävästi. Latauksen hinta on ehkä hieman liian korkea suhteessa vanhan kierrätykseen. Toisaalta agentti 47:n matkaa alusta asti seuranneet saattavat haluta katsoa menon loppuun asti, kun kerran on aloitettu.

HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukavasti vaihtelua pelattavuudessa, onnistuneet välivideot
-
Ensimmäisen tehtävän ääniongelmat, liian tutut maisemat, osa tehtävistä vain välttäviä tasoltaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Hitman juhlii Halloweenia

Hitman juhlii Halloweenia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hitman, jos mikä, on lisännyt sisältöään julkaisun jälkeen. Nyt IO Interactive on päättänyt, että on tullut aika juhlia Halloweenia. Ilmoille laskettu Halloween-paketti...

Lataa Hitmanin Paris-jakso ilmaiseksi

Lataa Hitmanin Paris-jakso ilmaiseksi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Viime vuonna useissa jaksoissa julkaistu Hitman ei ollut kaikkien mieleen, mutta silti ensimmäinen kausi onnistui keräämään hyviä arvosanoja. Nyt Pariisiin sijoittuvan...Ladataan seuraavaa sisältöä