Suomi
Gamereactor
ennakot
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy, tuhoavat taiat varastavat päähuomion

Hogwarts Legacy vaikuttaa muodostuvan hyväksi peliksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pääsin katsomaan ennakkoon Harry Potterin maailmaan sijoittuvaa peliä Hogwarts Legacy, joka vaikuttaa olevan muodostumassa vaikuttavaksi, joskin hieman steriiliksi, peliksi.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy on Harry Potterin maailmaan sijoittuva avoimen maailman roolipeli, ja samalla ensimmäinen Harry Potter yli kymmeneen vuoteen, jossa ei ole mukana Legoja, liikeohjausta tai AR-menoa. Kehittäjän mukaan luvassa onkin ihan kokonaan uusi seikkailu tunnetussa maailmassa.

"Narrative Director" ja "Advanced Game Writer" Moira Squier kertoo, ettei Hogwarts Legacy ole liitoksissa aiempiin peleihin. Tarina on kokonaan uusi, sillä aikakausi on erilainen uusine ihmisineen.

Tämä on mainos:

Fantastic Beasts -elokuvatrilogian malliin pelikin sijoittuu 1800-luvulle, eli pitkästi yli 100 vuotta ennen Harry Potterin aikaa. Mukana on kuitenkin joitakin entuudestaan tuttuja henkilöhahmoja. Pääasiassa Hogwarts Legacyn pääosassa on kuitenkin pelaaja itse. Tätä tähdensi moneen kertaan "Game Director" Alan Tew.

Hogwarts Legacy

Avalanche Software on luonut kattavan hahmonluontityökalun. Valikoima ihonvärejä, ääniä ja lukuisia erilaisia pisamia auttavat tekemään pelihahmosta omanlaisen. Lisätyillä arvilla ei kuitenkaan ole samanlaista taustatarinaa kuin Harry Potterin arvella kirjoissa.

"Lead Designer" Kelly Murphyn mukaan pelaaja saa luoda itse oman hahmonsa taustatarinan pelin aikana. Tähän pääsee vielä lisää vaikuttamaan erilaisilla valinnoilla dialogin aikana.

Tämä on mainos:
Hogwarts Legacy

Pelin alkaessa graafinen esitys ei tee suuren suurta vaikutusta. Tämä johtunee siitä, että teos julkaistaan kaikille alustoille Xbox Onea, Playstation 4:ää ja Nintendo Switchiä myöten. Puutarha näyttää silti vaikuttavalta risteilevine oppilaineen.

Luudalla lentäminen päästää katselemaan lammikoita alapuolella, ja tietysti myös horisontissa häämöttäviä vuoria. Mukana on niin ikään Hogsmeade Village ja Forbidden Forest, joissa pääsee vierailemaan. Ennakon aikana ei kuitenkaan vielä päässyt lentelemään kovinkaan kauas. Linnan sisäpuolella kohtaan puhuvia maalauksia, liikkuvia portaikkoja, eläviä kirjoja ja kaikenlaista muutakin taikaisaa. Toistaiseksi ympärilleen katseleminen tuo mieleen digitaalisen museon.

Päätän taikoa sauvallani hyökkäyksen ohikulkevaan oppilaaseen, joka kuuluu Slitherin-tupaan. Hän ei noteeraa hyökkäystäni mitenkään. Ulkona huomaan jättimäisen mehiläispesän, mutta hyökkäyksen jälkeenkään ei tapahdu mitään.

Hogwarts Legacy

Pelinkehittäjät ovat rajoittaneet pelaajan mahdollisuuksia aiheuttaa ongelmia Hogwartsissa. Heidän määritelmänsä roolipelaamisesta ei sisällä mahdollisuutta polttaa koko koulua. Pelaaja pääsee valitsemaan, kuinka kehittää omaa hahmoaan, miltä näyttää ja kuinka pukeutua.

Peli ei noudata kouluvuoden rakennetta, kuten tapahtui Harry Potter -kirjoissa. Oppitunnit, kuten Herbology, Quidditch ja Defence Against the Dark Arts toimivat pääasiassa opastusosioina, joissa opitaan erilaisia pelimekaniikkoja. Jäin kaipaamaan enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ympäristöön.

Hogwarts Legacy

Siirryn myöhäisempään vaiheeseen peliä tehtävään Of Fire and Vice. Ja äkkiä Hogwarts Legacy tuo mieleen Dragon Age: Inquisitionin tai The Witcher 3: Wild Huntin. Keskustelen Hufflepuff-asukki Poppy Sweetingin kanssa, joka johdattaa pelihahmoa lumiselle mäenharjalle. On aika keräillä nikkarointimateriaaleja, katsella arkkuja värikoodatun roinan toivossa ja tutkia tyhjää salametsästäjien leiriä. Tällöin saa vihiä siitä, missä varastettu lohikäärmeen muna on. Pahiksien leiriä lähestyttäessä laitan päälleni näkymättömyystaian.

Äkkiä on aika hektiselle velhotaistolle, ja loitsut tekevät todellakin tuhoa. Räjähtäviä tynnyreitä voi heitellä taikojen avulla, ja pahiksia itseään voi lennätellä ilmaan loitsuin. Ihmettelen, miten peli onnistui saamaan K12-merkinnän. Tehtävän edistyessä käy selväksi, että taistelujärjestelmä on varsin syvällinen, ja mukana on myös erilaisia tekniikkayhdistelmiä. Lopuksi päästin vapaaksi vangitun lohikäärmeen, joka ryhtyi syömään ja grillaamaan entisiä vangitsijoitaan.

Hogwarts Legacy

Vartin mittainen yksittäinen tehtävä ei tietenkään riitä arvioimaan pelin laatua kokonaisuutena, mutta roolipelaamisen perusteet ovat selvästi paikoillaan Hogwarts Legacyssa. Pelattavaa pitäisi riittää 40 tunniksi, jos vain päätarina lasketaan. Huolenaiheeksi jää, missä määrin pelaaja voi vaikuttaa omaan seikkailuunsa. Avalanche Software vakuutti kuitenkin, että pelaajan tekemillä valinnoilla on merkitystä.

Hogwarts Legacy julkaistaan 10. helmikuuta 2023 Playstation 5:lle, Xbox Series X:lle (ja S:lle) ja PC:lle. Ne muut alustat seuraavat perässä myöhemmin.

HQ
HQ
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä