Suomi
Gamereactor
arviot
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Xbox Series X:llä

Paljon otsikoissa ollut velhoseikkailu ei selviä aivan täysillä pisteillä Xboxin kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Gamereactorin aiemmat arviot voi lukea täältä ja täältä.

Sekä myyntilukujensa että mielipiteitä jakavan maailman luojansa takia paljon esillä ollut Hogwarts Legacy on tarjolla monilla alustoilla. Xbox Series X suoriutuu avoimen maailman seikkailusta pääosin sujuvasti, mutta tiukimmissa paikoissa ruudunpäivitys niiaa ärsyttävästi.

Hogwarts LegacyHogwarts LegacyHogwarts Legacy
Tämä on mainos:

Potteria varhaisempaan ajanjaksoon sijoittuva toimintaseikkailu on monella tapaa fanien toiveiden täyttymys. Tekemistä on valtavasti ja lähestulkoon pääosaa esittävä Tylypahka itse on toteutettu hienosti salareittejä, eläviä portaikkoja ja yötä myöten jännittävämmäksi muuttuvaa ilmapiiriä myöten. Se on samalla paikka, jossa Xbox tuntuu olevan eniten pulassa. Nopea sompailu linnan käytävillä etenkin vilkkaaseen päiväsaikaa saa ruudunpäivityksen kakomaan välillä pahasti, mutta ongelmat ovat aina hetkittäisiä. Itse taisteluissa vastaavaa ei tullut vastaan, joten harmitus rajoittuu onneksi vähemmän kriittisiin hetkiin.

Joidenkin keskusteluiden aikana vastapuolen hahmojen pintatekstuurit elivät vähän turhankin paljon, mutta tätä tapahtui vain muutaman kerran pitkien pelisessioiden aikana. Ongelma vaikutti myös siltä, että se on mahdollista korjata päivityksillä. Kaiken kaikkiaan Xbox Series X -versiossa ei ollut mitään sellaisia ongelmia, jotka olisivat vaikuttaneet merkittävästi pelistä nauttimiseen. Latausajat pikamatkustamisen aikana olivat myös varsin lyhyet, mutteivat täysin saumattomat.

Hogwarts LegacyHogwarts LegacyHogwarts LegacyHogwarts Legacy

Itse peli on erinomainen avoimen maailman toimintaseikkailu, joka tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita yltäkylläisesti. Luudalla lentäminen on aina hauskaa (kunhan hieman erikoiseen ohjattavuuteen tottuu) ja kulman takana tuntuu aina olevan jotain tekemistä. Huispaus on harmillisesti jäänyt pois, ja kummittelee nyt pääosin autiona stadionina linnan vieressä. Monet varsinaiset sivutehtävät toimivat hyvin tarjoten sekä motivaation että palkkion niiden suorittajalle. Itse koulutehtäviä olisi voinut olla jopa enemmän, jotta pelaaja tuntisi olevan tiukemmin kiinni tarinan tässä puolessa. Joitakin itseään toistavia avoimen maailman kliseitä olisi suonut vähennettävän, sillä kymmenet Merlinin "haasteet" ja muu tauhka pidentävät jo varsin riittävää kestoa tarpeettomasti. Pelaajan voimaa pikkuruisen verran nostavia varusteita olisi voinut olla myös rutkasti vähemmän, sillä valikkorumba ja turhien hattujen tai kaapujen myynti ei ole pelin tyyliin sopivaa tai hauskaa.

Tämä on mainos:

Hogwarts Legacyn ja maailman luojan välinen tilanne on saavuttanut jo melkoisia mittasuhteita, muttei aivan suotta. On kuitenkin pelaajasta kiinni, kuinka paljon hän antaa tämän vaikuttaa pelin hankintaan tai siitä nauttimiseen. Omakohtaisesti on sääli, etten pysty irrottamaan taidetta täysin taiteilijasta, ja pelin pelaamisessa on koko ajan taustalla pieni ahdistus, josta ei pääse eroon, vaikka kuinka monta expelliamusta viskoisi.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Maaginen maailma, Tylypahka itse, sujuvat taistelut
-
Valikkorumba, pienet tekniset ongelmat, pelin ulkoiset elementit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä