Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
laitearviot

HP Omen 27

HP jatkaa tykitystään. Arviossa Omenin uusi näyttö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Puhuttaessa vakavasti otettavista pelitietokoneista HP ei ole se, joka tulee ensimmäiseksi mieleen. Silti HP:n Omen-mallisto alkaa olla sen verran tunnettu ja tunnustettu, että HP itsekin on alkanut panostamaan asiaan enemmän. Markkinoille on saatu hiiriä, näppäimistöjä, tietokoneita ja uusia näyttöjä. HP haluaa selvästi kilpailla isoissa ympyröissä. Merkit ovat ainakin hyvät, kun arviossa on 27" näyttö, 2560x1440, 165Hz ja Nvidia G-Sync.

HQ

Näytön Omen-logo on laitettu mustana näytön alaosaan näkymään. Takana on sitten mattapintaista muovia. Iso logo takanakaan ei vielä kilju "minä rakastan pelejä!", vaikka punainen kuinka onkin. Säätömahdollisuuksia ei kauheasti ole, mutta metallinen jalka on onneksi tukeva. Kallistuskulmaa on niin eteen kuin taaksekin, ja sivulta toiselle. Jalan valaisevan LED-valon voi halutessaan yksilöidä.

HP Omen 27

Omen 27 käyttää TN-paneelia, joka on huomionarvoista niille käyttäjille, jotka suosivat enemmän IPS-paneelia. IPS-tyylillä saa kuitenkin syvemmät mustan sävyt ja paremmat värit. Moisen huomaa alusta alkaen. Siksi kannattaa miettiä, millaiseen näyttöön rahansa sijoittaa. HP on selvästi halunnut painottaa ennen kaikkea dynaamista ja sujuvaa pelattavuutta, joskin TN-paneelin käyttö saa osan väreistä katoamaan.

HP Omen 27 on hinnaltaan 700 euron luokassa, joka on hieman kalliimpi kuin vastaavissa kilpailijoiden näytöissä. Esimerkiksi vastaava Asus ROG Swift -näyttö maksaa noin 80 euroa vähemmän.

Tämä on mainos:
HP Omen 27

Korkeamman hinnan vuoksi on hankalampi antaa anteeksi muitakaan pieniä puutteita, kuten takana olevia kokonaista viittä ohjausnappia. Ruudun edessä ei ole mitään vihjettä siitä, mitä kukin nappi tekee, ja käyttöliittymä on vain suurin piirtein käyttäjäystävällinen. Nykyään modernit näytöt tapaavat antaa mahdollisuuden näytön tuunaamiseen mieleisekseen.

Silti HP Omen 27 on varsin mukava ja tehokas näyttö Nvidia G-Syncin kera. Testasin useitakin pelejä, kuten
Call of Duty: WWII -peliä ja Overwatchia. Molemmat rullasivat moitteetta. On siis helppo suositella HP Omen 27 -näyttöä, ainakin jos haussa on TN-paneeli. Hinta vain on hiukan liian korkea.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä