Suomi
Gamereactor
laitearviot

HP Omen 35" Curved

HP:n suuri 35" 21:9-näytössä on kaikki oikeat palikat, mutta miten toimii kokonaisuus?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Monien muiden 35" tapaan kaarevuus on hieman maltillisempi, ja se on hieno asia. Itse näytön laatu on myös hyvä. Jalassa ei ole ruuveja, ja mukana on pidike kuulokkeille. Parasta on kuitenkin, että kaikkea ohjataan näytön sivusta kolmella napilla. Näytön koko vain on niin suuri, että aina muutoksia tehdessä on pakko nousta ylös ja astella ruudun luo.

HQ

Mukana on Display Port 1.2, HDMI 1.4 ja kolme USB 3.0 -rööriä. Lisäksi valo loistaa ruudun alaosasta. Tämä on ominaisuus, jonka tarpeellisuutta ei varmaankaan koskaan kansa ymmärrä.

HP Omen 35" Curved

Jostain syystä kaarevuutta ei ole selvästi kerrottu, mutta uskoisin sen olevan luokkaa 3000R. Luvut kertovat ympyrän säteestä, joka siis olisi 3000 mm. Pienempi numero merkitsee suurempaa kaarevuutta. Itse suosin kaarevuutta, joka on pienempi kuin 1800R.

HP:n oman ilmoituksen mukaan ruudun reuna on erittäin ohut. Tämä on samaan aikaan sekä totta että epätotta. Ruudun reuna on kyllä ohut, mutta sen lisäksi mukana on leveä paneelin reuna, joten reuna on itse asiassa varsin kookas.

Tämä on mainos:

Kyseessä on 100 Hz LED-näyttö WQHD-resoluutiolla (3440 x 1440 pikseliä). Huolimatta isosta koosta ja hyvästä laadusta se ei silti oikeuta 1200 euron hintalappua. Joko hinnan tulisi olla alhaisempi tai lukeman tulisi olla 144 Hz, ja mieluiten alle 4 ms vasteajalla.

HP Omen 35" Curved

Kuvasuhde 21:9 on loistava elokuvien katselemiseen ja useamman ikkunan nettiselaamiseen. Kaikkiin peleihin leveys ei kuitenkaan sovi, ja lopputuloksena on luonnottoman venytetty kuva. Ongelmia aiheuttaa myös se, että kuvasuhteen takia ruudun ylä- ja alaosasta jää osa näkymättä.

Värien syvyys on hyvä, mutta värien elävyys ei ole sitä tasoa kuin näissä hinnoissa pitäisi olla. Kuva on kaikkiaan hyvä, mutta ei suinkaan yhtä hyvä kuin saman hintaluokan 144 Hz -näytöissä. Hintaa on yksinkertaisesti liikaa suhteessa suorituskykyyn.

Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä