Suomi
Gamereactor
arviot
Human Fall Flat

Human: Fall Flat

Fysiikkapohjaista hilpeyttä porukassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jo pidempään yksinpelinä markkinoilla ollut fysiikkapulmia ja tasoloikkaa yhdistävä Human: Fall Flat saa nyt odotetun yhteistyötilansa, ja naurulle ei tahtonut tulla taukoa.

Alun perin 2016 julkaistu peli sai nyt joidenkin pitkään odottaman moninpelipäivityksen. Yksinpelin kentät on kierrätetty jengimateriaaliksi kokonaisuudessaan, ja mukana on myös yksi kokonaan uusi temppeliteemainen taso. Yksinpeli toimii teknisesti hienosti ja oman muovailuvahamaisen hahmon hyppyyttäminen fysiikkapulmasta toiseen toimii, mutta jätti hieman valjun jälkimaun. Toistaiseksi keskeneräisessä alpha-tilassa oleva moninpeli korjaa jälkimmäisen vian täysin.

Pelissä yhdestä jopa kahdeksaan vahaukkoa lyllertää, hyppii, tarttuu ja heittelee tiensä vajaan kymmenen jatkuvasti vaikeutuvan kentän läpi. Ensimmäiset sisältävät helppoja palikkatehtäviä jälkimmäisten siirtyessä aina uuden teeman myötä uudenlaisiin haasteisiin valtamerilaivan ohjaamisesta sähkötöihin. Yleensä joku tarttuu johonkin kiinni ja raahaa sitä eteenpäin samalla, kun toiset vääntelevät vipuja, raahaavat jotain muuta etenemistä auttavaa tai sekoilevat muuten vaan pitkin kenttää.

Human Fall FlatHuman Fall FlatHuman Fall FlatHuman Fall Flat
Tämä on mainos:

Moninpeli tekee joistakin asioista helpompia, joistakin todella vaikeita ja kaikesta huomattavasti hilpeämpää. Vesiteemaisessa kentässä neljän hengen porukkamme täytyi eräässä vaiheessa pitää taukoa, koska itkunaurusta ei tahtonut tulla loppua ja jatkuva hihitys vaikutti negatiivisesti (mutta ikimuistoisesti) suoritustehoon. Tämä on peli, jota pitää ehdottomasti pelata porukalla ja hyvin mielellään äänichatin kanssa - ei pelkästään naurujen mutta myös koordinoinnin ja ohjeistuksen takia.

Moninpelin suurin ongelma on sen lyhyys. Muutamia yhteysongelmia alpha-tilassa olevasta nettipelistä löytyi, mutta genren perinteisiä fysiikan sekoamisia lukuun ottamatta kaikki toimi mukavasti. Eri karttoja on harmillisen vähän, ja osassa loppuun voi päästä nerokkaasti tai onnekkaasti enimmät esteet kokonaan ohittamalla. Steam Workshop -tuki uusien luomiseen olisi enemmän kuin tarpeen, sillä Humanin pariin haluaisi ehdottomasti palata uudelleen ja uudelleen.

Jos lyhyys ei haittaa ja kaveripiirissäsi on pari rentohenkistä pulmanratkojaa, Human: Fall Flat on satavarma hitti niiden parin illan ajaksi, mitä sen läpäisemiseen kuluu.

Human Fall FlatHuman Fall Flat
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Tehomasiinan tarkat lisätiedot löydät täältä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hillittömän hauska moninpelinä, ovelat pulmat ja odottamattomat ratkaisut
-
Lyhyt, satunnaiset yhteysongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä