Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Immortals: Fenyx Rising

Immortals: Fenyx Rising

Ubisoft Quebec matkaa myyttien maahan pelissä, joka ennen tunnettiin nimellä Gods & Monsters.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

E3 2019 -messuilla Ubisoft paljasti uuden pelinsä Gods & Monsters. Nyt on kulunut jo yli vuosi, eikä paljoakaan ole tapahtunut. Gamereactor pääsi hiljan kokeilemaan itse peliä, joka tunnetaan nyt nimellä Immortals: Fenyx Rising. Samalla oli tilaisuus jututtaa ohjaaja Scott Phillipsia.

Ubisoft Quebecin Immortals: Fenyx Rising on seikkailullinen toimintaroolipeli, joka kertoo nuoren Fenyxin tarinan. Vastassa ovat Typhonin monet örvelöt. Vaikutteita otetaan vahvasti muinaisen Kreikan mytologiasta, ja pelaajaa viedään tunnettuihin paikkoihin. Tavoitteena on pelastaa jumalat, ja se tehdään tuhoamalla Typhon.

Studion aiempi näyttö on Assassin's Creed: Odyssey, ja näkemäni perusteella näyttää siltä, että Immortals: Fenyx Rising tulee olemaan varsin laaja roolipeli. Aluksi luodaan se oma Fenyx, ja omanlaisen hahmon tekemiseen on panostettu. Tämä onkin yksi syy nimen vaihtamiseen, sillä ohjaajan mukaan haluttiin korostaa sitä, että kyseessä on Fenyxin tarina.

Tämä on mainos:
Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Tällaisessa myyttien maailmassa pelihahmon on oltava voimakas. Ubisoft Quebec varmistaa tämän päästämällä pelaajan liihottamaan Wings of Daedalusilla, manipuloimaan esineitä telekinesialla ja päästämällä tekemään voimakkaita tehohyökkäyksiä. Näihin se voima saadaan jumalien artefact-esineillä. Ohjaajan mukaan jokaisen pelin esineen haluttiin tuovan mieleen muinaisen Kreikan mytologian eeppisyyden. Toisin sanoen kaiken pitää olla viimeisen päälle ylitse ampuvaa. Kokemani mukaan pelaaja todellakin tuntee Fenyxin voimakkuuden, joskin hankala stamina-palkki ja hieman kummallinen ohjaus tuovat omat rajoituksensa.

Tarinan kuluessa monikin asia päivittyy, ja tämä koskee niin miekkoja, haarniskaa, jousta, kirvestä kuin kaikkea muutakin. Mukana on myös ihan oma kykypuu keinoineen avattavana. Kaikki päivitykset viimeistellään Hall of the Godsissa, joka on eräänlainen keskusalue. Sinne myös jumalat itse kokoontuvat.

Merkittävä osa Immortals: Fenyx Risingia on hack & slash -taistelua, jossa pahiksia heikennetään näyttävillä hyökkäysyhdistelmillä. Tuhoa pääsee tekemään myös erityisillä jumalallisilla iskuilla. Hefaistoksen vasara tekee kunnon tuhoa, puhumattakaan Areksen tulisesta keihäästä ja Athenen syöksystä. Nämä konstit kuluttavat stamina-palkkia, joten niiden käytössä on oltava tarkkana.

Tämä on mainos:

Fenyx pystyy taistelemaan myös ilmassa. Ohjaajan mukaan tavoitteena on ollut kolmiulotteinen taistelu, joka ei ole sidottuna maankamaraan. Kokeilemani perusteella taistelumekaniikka onkin se pelin vahvin osa-alue, jonka kruunaa vaikuttava grafiikka liikeanimaatioineen ja tehosteineen.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Pelialueiden osalta pääsin näkemään Hefaistoksen alueen The Forgelands, joka on autio joutomaa. Tarkoituksena on etsiä raaka-aineita Hefaistoksen ahjon käynnissä pitämiseksi. Ohjaajan mukaan pelissä on neljä isoa pääaluetta neljälle pääjumalalle. Afroditen alueella kaikki on kaunista, värikästä ja puut kukkivat. Mukana on myös sotateemainen alue, ja toki Zeuksen vuori.

Immortals: Fenyx Risingin pelimaailma on sekä kaunis että suurikokoinen. Avoin pelimaailma on monipuolinen, ja se on suunniteltu pitämään pelaaja jatkuvasti kiinnostuneena näkemästään. Sivutehtävät ovat pulmallisia ja haastavia, ja niissä pitää tehdä muutakin kuin niitä perinteisiä avoimen maailman toimia. Tavoitteena on, että pelaajalla on jatkuvasti jotain uutta koettavaa.

Pelimaailmassa on toki paljon erilaisia vihollisia kohdattavaksi. The Forgelandsissa vastaan asettui massiivisia kyklooppeja, suuria robotteja, lentäviä harpyijoita ja niin edelleen. Jokaisella pelialueella on tietenkin omat pahiksensa. Jotkut ovat hankalampia kaadettavia kuin toiset. Tästä esimerkkinä ohjaaja antoi Wraithin. Ne ovat Kreikan kaatuneita sankareita. Kooltaan ihmisen luokkaa, mutta hyökkäystyyli on jotain ihan omaa. Mukana on myös pomotaistoja, ja lyhyen demon perusteella ne ovat perusvihollisien voimakkaampia versioita. Ohjaajan mukaan pomotaistot tarjoavat enemmänkin kuin mitä demossa näin.

Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising

Assassin's Creed: Odyssey oli menestys, ja sillä on samankaltaisia ominaisuuksia Immortals: Fenyx Risingin kanssa. Ohjaaja kertoo saaneensa ensimmäisen idea Assassin's Creed: Odysseyn bugista, jossa laivan miehistö olikin ihmisten sijasta kyklooppeja. Tästä hän sai idean tehdä pelin, joka rakentuu kokonaan muinaisen Kreikan mytologian ympärille.

Immortals: Fenyx Rising julkaistaan 3. joulukuuta 2020. Julkaisu tapahtuu PS4:lle, Xbox Onelle, PC:lle ja (kyllä vain) Nintendo Switchille. Ohjaajan mukaan se alkava uusi sukupolvi mahdollistaa paremman teknisen suoriutumisen, mutta erityisesti innoissaan hän tuntui olevan Switch-julkaisusta. Kyseessä on Ubisoft Quebecin ensimmäinen kerta, kun se mahduttaa suurta avoimen maailman peliä Nintendon konsolille.

Immortals: Fenyx Rising vaikuttaa siis olevan Ubisoft Quebecin erittäin kunnianhimoinen projekti. Kokeilemani perusteella luvassa on vaikuttavan näköisiä pelimaailmoja, monipuolista taistelua ja kiinnostavia sivutehtäviä. Toivottavasti tekijät kiinnittävät vielä huomiota stamina-palkkiin ja sen käyttöön, koska kyseinen ominaisuus voi pahimmillaan tuhota peli-ilon. Joulukuussa nähdään, miten kävi.

Immortals: Fenyx Rising
Immortals: Fenyx RisingImmortals: Fenyx Rising
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä