Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Insanely Twisted Shadow Planet

Insanely Twisted Shadow Planet

Insanely Twisted Shadow Planetiin on helppo ihastua kertaheitolla. Artisti Michel Gagnén siluetteihin ja huolelliseen animaatioon sekä norjalaiseen Dimmu Borgirin turskanpolttometalliin tukeutuva ennakkovideo nappasi allekirjoittaneen heti mukaansa. Nyt kun itse peli on saatu pelattavaksi, loppufiilikset jäävät aavistuksen ennakko-odotuksista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Insanely Twisted Shadow Planetin taustajuoni on nopeasti selitetty ja hieman etäiseksi jäävä omituisen varjoplaneetan invaasio lentäviä lautasia tehtailevan sivilisaation aurinkokuntaan. Pelaaja ohjaa yhtä näistä liitävistä pölykapseleista läpi teemoitettujen kenttien. Ohjaus on täsmällistä ja tarkkaa, joka onkin tarpeen lukuisia vihollisia, surmanloukkuja ja luonnonvoimia väistellessä.

Pelkkä lentokyky ei pitkälle veisi, joten alukseen saa pultattua jos jonkinmoista lisähärpäkettä, jahka ne kentistä vain löytyvät. Skanneri kertoo lukuisten outojen ilmestysten heikkouksia ja kartoittaa maailmaa. Kouralla voi noukkia niin kiviä kuin vastustajia pois tieltä ja tuikkusäteellä paukutetaan porukkaa tuonpuoleiseen. Monista peleistä tuttuna etenemistapana uudet alueet aukeavat jahka esteen poistava ominaisuus on löytynyt edellisen alueen loppupuolelta. Esteet vaihtelevat toiminnallisista osuuksista aivopähkinöihin. Pienen pikantin lisänsä pulmiin tuo pelin tapa välttää kielellistä kommunikaatiota, joten pelaajan on symboleista ja asiayhteydestä tajuttava mitä oikein pitäisi edetäkseen tehdä.

Insanely Twisted Shadow Planet

Kuten kuvista ja videopätkistä voi todeta, visuaalinen maailma on pelissä sen parasta antia. Voimakkaat kuviot ja vaihteleva värimaailma pitävät pelaajan jatkuvasti otteessaan. Kamera zoomaa välillä kauemmas, jotta joidenkin pomojen massiivinen koko pääsee oikeuksiinsa paremmin. Äänipuolella sen sijaan koetaan pieni pettymys. Efektit toimivat hyvin, mutta taustamusiikin korjaa muutamia tilanteita lukuun ottamatta sinänsä hyvin toimiva ambient-humina. Itse olisin vanhana fanina toivonut kuulevan ennakkovideoissa loistavasti vauhtia piiskannutta norskiorkesteria paljon enemmän.

Tämä on mainos:

Loistavaa kuvailmaisua lukuun ottamatta peli jää lähes kaikissa osa-alueissa hieman huippuarvosanoista jälkeen. Pienet käyttöliittymähölmöydet (esim. apuvälineiden pikavalintojen rajoittaminen neljään), ärsyttävä edestakaisin lenniskely, taustajuonen heikkous ja äänimaailman lievä aneemisuus pudottavat Insanely Twisted Shadow Planetin täydellisestä erittäin hyväksi. Pelin hankinta pulmalentelyn ja visuaalisen karkin ystäville on puutteistaan huolimatta varma valinta.

Insanely Twisted Shadow PlanetInsanely Twisted Shadow Planet
Insanely Twisted Shadow PlanetInsanely Twisted Shadow Planet
Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ulkoasu Täsmällinen ohjattavuus Pulmat
-
Heikko juoni Vaisu äänimaailma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Insanely Twisted Shadow PlanetScore

Insanely Twisted Shadow Planet

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Matti hyppäsi pienen lentävän lautasen ohjaksiin haastamaan varjoplaneetan kieroutuneet asukit. Arviossa ulkoasultaan ja nimeltään kesän erikoisin latauspeli.

1
Insanely Twisted Shadow Planet

Insanely Twisted Shadow Planet

ENNAKKO. Kirjoittaja Bengt Lemne

Hullusti vääntäytynyt varjoplaneetta. Kesän latauspelien suurin ennakkosuosikki tänään Gamereactorin suuressa ennakkosilmäyksessä.Ladataan seuraavaa sisältöä