Suomi
Gamereactor
laitearviot

Inzone H5, mikrofonissa on vielä parantamisen varaa

Sony on melkein iskenyt kultasuoneen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Viime vuonna Sony lanseerasi kuulokesarjansa Inzone. Kiitosta sateli muotoilusta ja toiminnasta, kun taas hinta ja mikrofonin laatu jättivät parantamisen varaa. Mallissa H5 palautetta on ainakin suurimmaksi osaksi kuunneltu.

HQ

H5 ovat klassiset langattomat kuulokkeet, mutta mikrofonipuomi ei olekaan valkoinen vaan musta. Ja näin myös mustassa versiossa. Kehitys on tehty yhteistyössä Fnaticin kanssa, joskaan en oikein ymmärrä, mikä se Fnaticin osuus lopulta on. Painoa on 260 grammaa, ja käyttö on miellyttävää pitkiäkin aikoja. Kangas on nylonia, ja toisaalta panta ei purista kovinkaan voimakkaasti. Toisille tämä on etu, ja toisille haitta. Omakohtainen testaus siis vaaditaan.

Akku kestää noin 25 tuntia, ja langaton yhteys hoidetaan radioaalloilla. Langallinenkin yhteys on mahdollinen, ja lataus hoidetaan USB-C-johdolla. Mukana on "360 Spatial Sound", jota tosin ei voi kaikissa peleissä hyödyntää. Korvakäytävän kuvaaminen ei oikeasti vaikuta millään tavalla, ja asetuksia täytyy muokata tavalla ja toisella.

Ääni on yllättävän ilmava, bassovoittoinen ja varsin hyvin erottuva. Tekoälyavusteinen melunvaimennus mikrofonissa todellakin toimii. Mikrofoni on parempi kuin mallissa H7, mutta silti lopputulos ei tee erityistä vaikutusta. Inzonen ohjelmisto on toimiva ja käyttäjäystävällinen, ja kun kokoa on vain 125 megaa, on se myös pienin. Noin 180 euron hinta on mielestäni kohdillaan.

Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa. Ensinnäkin sitä varsinaista tietoa itse laitteesta on hämmentävän vähän saatavilla. En siis tiedä, millaisesta muovista kuulokkeet on tehty (mutta varmaankin halvasta), eikä pannassa ole metallia vahvennuksena. Latenssista ei ole tietoa, mutta koska sen ei kerrota olevan 1 ms, on oikea lukema varmaankin paljon hitaampi kuin markkinoiden keskiarvo. Mukana tuleva ohjemateriaali vaikuttaa tekoälyn tuottamalta, sillä kieli ei aina ole ymmärrettävää, ja mukana oleva tieto on kovin ylimalkaista. Sony varmasti pystyy parempaan kuin tämä. Sitä paitsi nykyteknologialla on mahdollista valmistaa parempi mikrofoni, sillä nyt lopputulos tuo mieleen lapsuuden muistot. Sony on pystyvä kuluttajaelektroniikan osaaja, joten sama varmasti on mahdollista myös pelipuolella.

Tämä on mainos:

Hinta on kuitenkin kohdillaan, ja ääni myös, mutta mikrofoni vaatii ehdottomasti lisää työtä. Lisäksi verkossa tuotesivun tulisi tarjota aidosti tietoa siitä, mitä kuluttaja on ostamassa.

Inzone H5
Inzone H5
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä