Suomi
Gamereactor
laitearviot

iPhone 12 Pro Max

Pro ei tunnu suurelta parannukselta verrattuna tavalliseen iPhone 12 -malliin, mutta Pro Max on toista maata

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Arvio keskittyy siihen, miten iPhone 12 Pro Max eroaa muista iPhone 12 -malleista. Sen tavallisen iPhone 12 -arvion voi lukea täältä.

HQ

On tunnustettava, etten ole suuri iPhone 12 Pro -mallin fani. Eroa tavallisen ja Pro-mallin kesken ei juurikaan ole. Koko on sama, lisälaitteet ovat samat, ja lukuun ottamatta lasista ja mattaista takaosaa, teräskehikkoa ja telefotokameraa eroja ei juuri ole.

iPhone 12 Pro Max

Lyhyesti sanottuna älä osta luuria iPhone 12 Pro. Sama ei kuitenkaan päde malliin iPhone 12 Pro Max. Kyseessä on ehkä fyysisesti kookkain, ja paras, Applen puhelin. Näyttö on kooltaan 6,7" eikä se perinteinen 6,5" niin kuin iPhone 11 Pro Maxissa. Uusi malli on myös edeltäjäänsä painavampi, ja ruostumattomasta teräksestä tehdyt terävät kulmat erottavat sen vanhemmista iPhone-malleista.

Apple on onnistunut luomaan sellaisen tunnelman, että käsissään pitelee jotain erityistä. Tältä iPhone 12 Pro ei koskaan tunnu.

Tämä on mainos:
iPhone 12 Pro Max

Suurempi koko merkitsee myös isompaa akkua. Kyseessä on 3687 mAh, ja kestoa on suunnilleen kaksi päivää yhdellä latauksella, eli saman verran kuin iPhone 11 Pro Maxissa. Suuremman koon ansiosta Apple pystyy pitämään valmiustilan virrankulutuksen paremmin aisoissa. Apple on akkujen kunkku.

iPhone 12 Pro Maxin kamera on itse asiassa hyvin erilainen verrattuna pienempään iPhone 12 Pro -malliin. Ensivilkaisulla näkee samat kolme 12 megapikselin sensoria, päälinssin, ultra-widen ja telefoton. Lähempää tarkasteltaessa näkyy jotain erilaista. Kaikki kolme rengasta ovat suuremmat, joten sensorit voivat olla suuremmat. Päälinssi on 47% isompi kuin tavallisen Pro-mallin vastaava. Mukana on Sensor-Shift, joka siis tarkoittaa linssin olevan ilmassa. Näin ollen tärinä ei vaikuta kovinkaan suuresti. Teoreettisesti tämän pitäisi taata vakaamman videon tallennuksen, ja kaappaamaan paremmin valoa Night Modessa. Telefoton linssi on kokonaan uusi, ja tukee 2,5x optista zoomia.

iPhone 12 Pro Max
Tämä on mainos:

Kuinka paljon sitten fyysiset parannukset merkitsevät, kun ohjelmistotasolla tapahtuva kuvankäsittely on se tärkein tekijä? Itse huomasin merkitystä varsinkin kehnoissa valaistusolosuhteissa. Suurempi sensori ja parempi vakaus todellakin auttavat ottamaan siitä vähäisestä valosta enemmän irti. Apua siitä on toki valoisammassakin, mutta hämärässä eron huomaa selkeimmin.

iPhone 12 Pro MaxiPhone 12 Pro Max

Samaan aikaan uusi 2.5 telefoto kerää enemmän valoa sisään, ja tässä on kuva pojastani Sigurdista. Otin kuvan auringonlaskun jälkeen vain jäljellä olevassa luonnollisessa valossa.

iPhone 12 Pro Max

Linssi todellakin hyödyntää kaiken tarjolla olevan valon, ja kuvassa näkyvät hyvin erilaiset yksityiskohdat. Tässä kuva hatustani todisteeksi.

iPhone 12 Pro Max

Uusi vakaus toimii myös kuvattaessa videota samalla, kun itse on liikkeessä. Huomasin senkin, ettei kamera tarkenna niin paljon kuin perusmallin kamera.

Mutta kaikkiaan huomaako keskivertokuluttaja eroa iPhone 12 Pro Maxin kameran eroa tavallisen iPhone 12 -mallin kameran kanssa? Todennäköisesti ei, joten iPhone 12 Pro Max -luuria ei kannata ostaa pelkästään kameran vuoksi.

Suosittelen silti nimenomaan iPhone 12 Pro Maxin hankkimista. Yhdessä iOS 14 kanssa Pro Max on ehkä vuoden juhlallisin puhelin. Luuri on iso, raskas, kestää useamman päivän samalla latauksella ja ottaa mahtavia kuvia siinä missä iPhone 12 -mallikin.

Suurimmalle osalle voi ehkä suositella perusmallia iPhone 12. Mutta hieman parempaa haluaville Pro Max on hyvä valinta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Mahtava akunkesto, kamera, suuri ja mahtava
-
iPhone 12 tarjoaa pitkälti samat ominaisuudet halvempaan hintaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä