Suomi
Gamereactor
laitearviot

iPhone 13 Pro Max

Ruotsin Petter Hegevall ei olisi voinut parempaa toivoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olen käyttänyt kaikkia julkaistuja iPhone-malleja, joilla on ollut jokin numero nimen iPhone perässä. Ja tähän lasken mukaan kolme S-mallia. Olen aina suosinut mieluummin iOS-järjestelmää Androidin sijasta, ja aina valinnut iPhonen enkä esimerkiksi Samsungin Galaxya, Sonya, LG:tä, OnePlusaa tai niitä muitakaan. Minulla on kyllä myös OnePlus 7 Pro. Siihen olenkin tykästynyt pidemmässä käytössä eikä vähiten siksi, että kyseessä on hieno puhelin suhteessa sen hintaan. Mutta kun saan valita (ja minähän saan), laitan aina taskuuni iPhonen. Aina. Haluankin tehdä heti selväksi sen, että iPhone 13 Pro Max on mahtava älypuhelin.

HQ
Iphone 13 Pro Max

iPhone 13 on suunnittelun puolesta ennallaan. Olisin tietenkin halunnut edes jotain uutta. Jotain kivaa ja yllättävää. Apple on vuosikausia kulkenut turvallisia polkuja, jossa tuttua pohjaa parannellaan hyvin vähän ja harkitusti joka vuosi. Ja se on tietenkin ihan OK.

Kuluvan vuoden lippulaivamalli on iPhone 13 Pro Max, ja ensimmäiseksi uusi näyttö tekee vaikutuksen. Kyseessä on 120 Hz näyttö (Super Retina XDR OLED Display), jota olenkin odottanut jo muutaman vuoden. Mukana on vaihteleva virkistystaajuus, ja vaihteluväli on 10-120 Hz käyttöpaikasta riippuen akun säästämiseksi. Näyttö on erittäin terävä, värikäs mahtavalla pikselitiheydellä ja mustan syvyydellä. Vauhti on niin sujuvaa, että selaillessa kaikki sujuu salamana. Kosketusnäyttö on tietenkin sitä parasta mahdollista.

Iphone 13 Pro Max
Tämä on mainos:

Toinen mahtava juttu koskee akunkestoa. Akku on Pro Max -mallissa 18,5% fyysisesti kookkaampi kuin viime vuoden Pro Max -malli, ja akunkestoa on melkein 30% enemmän. Toisin sanoen iPhonen lataamiset öisin voi nyt lopettaa. Tai ainakin joka yö tapahtuvat lataamiset. Olen päässyt reilusti kaksikin päivää eteenpäin yhdellä latauksella, vaikka käyttöä on kertynyt päivittäin viisi tuntia mukaan lukien paljon pelaamista, 4K-videoiden katselua ja niin edelleen. Kolmen päivän raja alkaa lähestyä, ja sitä olen odottanut jo vuosia. Vielä joskus joudun lataamaan vain kerran viikossa.

Kamera on niin ikään mahtava. Kamera oli hyvä jo iPhone 12 Pro Maxissa, ja toki muissakin suosituissa älypuhelimissa. Haluan silti väittää, että iPhone Pro Maxissa on se maailman paras kamera. Edistystä on tapahtunut ennen kaikkea huonossa tai vähäisessä valaistuksessa kuvaamisen suhteen. Testin vuoksi kuvailin useana iltana samoja kohteita niin iPhone 12 Pro Maxilla kuin iPhone 13 Pro Maxilla, ja ero on selkeä. Kuvat onnistuvat hyvin, ja erilaisilla esiasetuksilla saa valituksi sellaista tunnelmaa kuin haluaa. Apple on keskittynyt kameran sensoriin megapikseleiden kasvattamisen sijasta, ja se on kannattanut.

Iphone 13 Pro Max

Elokuvaamiseen on mukana uusi Cinematic Mode, joka muuttaa tarkennusta ja syvyyttä kuin kuuluisat ohjaajat tekevät elokuvissa. Ja vaikka ominaisuutta ei paljoa käyttäisikään, on silti ihasteltava sen helppokäyttöisyyttä ja sujuvuutta.

Tämä on mainos:

A15-prosessori on se markkinoiden nopein tällä hetkellä, ja parannettu äänisiru saa äänet kuulostamaan paremmalta kuin aiemmissa puhelimissa. Kuori on aiempaa kestävämpi, lasi samoin. Lyhyesti kyseessä on se Applen kaikkien aikojen paras älypuhelin, ja muutenkin mahtava hilavitkutin. Ensi vuonna haluan kuitenkin nähdä Lightningin muuttuvan USB-C:ksi. Muuta valittamista ei olekaan.

10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Mahtava näyttö, mahtava akunkesto, kestävä ja tyylikäs kuori, mahtava kamera, kovan luoka prosessori, mahtava äänisiru
-
Ei vielä USB-C-paikkaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä