Suomi
Gamereactor
uutiset
Ninja Gaiden 2

Itagakin uusi pelistudio on Valhalla

Ninja Gaidenin tekijä valotti suunnitelmiaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pari vuotta sitten Team Ninjan ja Tecmon palveluksesta ovet paukkuen eronnut Tomonobu Itagaki on valmis palaamaan pelimaailman valokeilaan. Itagaki paljasti, että hänen uusi studionsa on nimeltään Valhalla Game Studios, jossa hän vastaa pelinkehityksestä ja pelisuunnittelusta.

Studiota johtaa Satoshi Kanematsu, joka työskenteli Itagakin kanssa jo Tecmolla ja on ollut vaikuttamassa sellaisiin peleihin kuin Monster Hunter ja Rygar. Itagakin ansioluettelosta löytyvät puolestaan Ninja Gaiden ja Dead or Alive.

Famitsu-lehdelle suunnitelmiaan valottanut Itagaki selitti, että vapaus toimia niin kuin itselle sopii oli yksi tärkeimmistä syistä työympäristön vaihtoon. Hän oli myös sitä mieltä, että pienet pelistudiot ovat luovempia kuin suuret. Sen vuoksi Valhallasta ei haluta yli 100-henkistä jättiä. Studiolla työskentelee parhaillaan noin 50 henkeä uuden peliprojektin parissa.

Itagaki on ollut vaitonainen seuraavan pelinsä teemasta, mutta luvassa ei ainakaan ole taistelupeliä. Syynä on Itagakin mukaan se, ettei hän ei halua kilpailla Dead or Alive -sarjan kanssa. Hän kuitenkin toivoo pystyvänsä tuplaamaan toistaiseksi menestyneimmän pelinsä Dead or Alive 3:n myyntilukemat. Peli myi karkeasti pari miljoonaa kopiota.

Ninja Gaiden 2
Rocktähden olemukestaan tunnettu Itagaki on ollut yksi voimakkaimmista Xboxin puolestapuhujista. Valhallalla asenne eri pelilaitteita kohtaa on kuitenkin "joustava".

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Ninja Gaiden 2Score

Ninja Gaiden 2

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Kulttipelin jatko-osa on kesän verisin peli, mutta vimmaisten viiltojen seasta löytyy myös oikeasti hyvää toimintaa.Ladataan seuraavaa sisältöä