Suomi
Gamereactor
lifestyle

Itseään lääkitsevät simpanssit saattavat johtaa uusien lääkkeiden löytymiseen

Kaukaisten sukulaistemme jalanjäljissä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun lähestymme yhä lähemmäs Apinoiden planeetan tilannetta, näyttää siltä, että simpanssit ovat löytämässä kuinka käyttää yksinkertaisia lääkkeitä. Tutkijat ovat raportoineet ( BBC: n kautta), että villit simpanssit pystyvät parantamaan itsensä ja lääkityksen.

Luonnollisessa ympäristössään simpanssit löytävät kipua lievittäviä ja antibakteerisia kasveja parantaakseen itsensä. Tutkijat ajattelevat, että testaamalla näitä kasveja ihmisillä voisimme nähdä uusien lääkkeiden kehittämisen.

"Emme voi testata kaikkea näissä metsissä niiden lääkinnällisten ominaisuuksien suhteen", sanoo tohtori Elodie Freymann Oxfordin yliopistosta. "Joten miksi et testaa kasveja, joista meillä on nämä tiedot - kasveja, joita simpanssit etsivät?"

Freymann käytti esimerkkinä loukkaantunutta simpanssia, joka ontui pois ryhmästään etsimään saniaisia, ei ruokatarkoituksiin, vaan auttaakseen parantamaan itsensä. Meidän on katsottava, osoittautuuko jokin näistä lääkkeistä riittävän tehokkaaksi ihmisten käyttöön, mutta ehkä simpanssit voivat johtaa suureen löytöön.

Tämä on mainos:
Itseään lääkitsevät simpanssit saattavat johtaa uusien lääkkeiden löytymiseen


Ladataan seuraavaa sisältöä