Suomi
Gamereactor
laitearviot

Jabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvista

Korkealaatuisista materiaaleista ja mainioista ominaisuuksista huolimatta laatukuulokkeissa piilee korvista tippumisen vaara.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jabra-nimellä on työnnetty maailmalle muun muassa laadukkaita ja kovassa suosiossa olevia nappikuulokkeita jo pidemmän aikaa. Yritys uhoaa tuotteidensa olevan kestävimpiä maailmassa ja tarjoavansa laadukkaan äänentoiston ja mukavuutta käyttäjäystävällisyyttä unohtamatta. Militaristisissa olosuhteissa testatut ja ominaisuuksiltaan vertaansa vailla olevat Jabra Elite 8 Active Gen 2 -nappikuulokkeet ovatkin omiaan haastamaan tarjoamani vaativat olosuhteet, sillä lähes poikkeuksetta napit kuin napit oikein lentävät itsestään korvistani ja edelliset hipaisupinnalliset nappikuulokkeet menivät aina sekaisin vesisateessa tai hien kostuttamina pyöräillessä.

Jabran nappikuulokkeet tulevat varsin huomiota herättämättömässä pahvirasiassa, jonka pintoja koristelevat lukuisat mainos- ja kuvaustekstit. Paketointiin on kuitenkin laitettu ajatusta avautumista helpottavien ulokkeiden ja lokeroinnin muodossa. Kuulokkeiden ohella paketissa on kuulokkeiden latausasema, joka toimii myös säilytyskotelona ja yhteytenä langattomien nappien ja 3,5 mm äänijohdolla yhdistettävien laitteiden välillä. Laatikossa on myös muutamat erikokoiset vaihtokumit nappien korvaan menevään päähän, jotka tulivat tarpeeseen, sekä 3,5 mm äänijohto USB-C-päällä. Yllätykseksi latausjohtoa ei paketissa tule ja käyttöohjeetkin jäävät lähinnä lukuisten kehotusten tasolle ladata Jabran oma kuulokehallintasovellus puhelimeen, mikä tosin on todella mainio.

Kuulokkeiden pyöreä muoto ja ääneen nähden yllättävän pieni koko tekevät kuulokkeista miellyttävän huomaamattomat. Pehmeä silikonipinta tekee kuulokkeista hieman liukkaat, mutta samalla se auttaa kuulokkeita uppoutumaan hyvin korvaan ja tuntumaan miellyttävältä. Vakiona kuulokkeissa olevat keskikokoiset tulpat kuitenkin saivat Jabrat oikein työntymään korvistani ulos, ja jouduin kilpaa työntämään molempia kuulokkeita takaisin korviin heti laiton jälkeen. Asia korjaantui vaihdettuani kuulokkeiden mukana tuleviin pienimpiin tulppiin. Nyt kuulokkeet pysyvät korvissani pidemmilläkin pyöräreissuilla, tosin kevyiden nappien aiheuttama väljyyden tunne aiheuttaa pientä epävarmuuden tunnetta tippumisesta.

Puhelun yhteydessä epävarmuuden tunne nappien korvissa pysymisestä osoittautui todeksi. Puhuessa leukaluuni liikkuu sen verran, että vasen kuuloke tippui kesken pyöräilyn, joten paikallaan pysyminen ei ole ihan takuuvarmaa näilläkään kuulokkeilla. Onneksi sovellus näyttää kuulokkeiden sijainnin, mikä on oiva apu paikantamaan mahdollisesti kadonneet napit. Puhujan ääni on erittäin selkeä niin Whatsapp-, kuin normaalisoiton yhteydessä. Jabran useamman mikin yhdistelmä lähettää kuulokkeiden pitäjän äänen selkeästi puhelun toiseen päähän. Tosin kovemmassa tuulessa, esimerkiksi pyöräillessä vauhdilla, häiriöäänien kompensointi saa puheäänen hieman muljuamaan, mutta puheesta saa kuitenkin hyvin selvää.

Tämä on mainos:

Kuulokkeissa on napakan tuntuiset painonapit erilaisten käskyjen antamiseen. Painonapit ovat hyvä ratkaisu hipaisunappien sijaan, jotka aiheuttavat turhia painalluksia esimerkiksi sateessa tai märän hatun kosketuksesta. Selkeästi määritellyt komennot sisältävät esimerkiksi musiikin pysäytystä ja kappaleen vaihtoa. Jos kuitenkaan esiasetetut komennot eivät ole mieleen, sovelluksen avulla painokomennot ovat täysin vapaasti muokattavissa jopa kolmen painalluksen verran niin musiikin soiton kuin puheluiden osalta. Erityiset lisäpisteet itseltäni irtoavat äänen voimakkuuden säätömahdollisuuksista suoraan nappien pitämisellä pohjassa.

Jabra Elite 8 Active Gen 2:n äänenlaatu tekee vaikutuksen. Nappien taajuusskaala on yllättävän laaja erotellen selkeästi matalammatkin bassot ja korkeammat diskanttiäänet. Kuulokkeissa riittää potkua toistamaan bassot miellyttävän pehmeästi ja korkeat äänet selkeästi luoden todella laadukkaan äänikokemuksen. Testissä käytetty William Orbit kuulosti kaikin puolin dynaamisesti rikkaalta ja täyteläiseltä aina matalista bassoista hienovaraisiin taustaääniin saakka. Napit tukevat vielä erillistä Dolby Spatial Sound -toimintoa, jonka avulla musiikkiin saa ilmavuutta ja miellyttävän oloista tilaäänen tuntua.

Erikseen ladattavan mobiilisovelluksen avulla Jabran äänimaailmaa voi muokata mieluisakseen erilaisilla esiasennetuilla ääniprofiileilla tai jopa ruuvata vapaasti taajuuskorjainta halutun äänen saamiseksi. Sovelluksen avulla kuulokkeisiin voi aktivoida myös vastamelutoiminnon tai äänen läpikulun. Vastamelutoiminto suodattaa tehokkaasti kaiken taustamelun helpottaen keskittymistä itse musiikkiin, mutta olin kuulevinani vähäistä matalaa kohinaa tämä ominaisuus aktivoituna. Läpikulku taas helpottaa ympäristön havainnoimista musiikin kuuntelusta tinkimättä. Kuulokkeet hyödyntävät mikkejään keräämään ympäristön ääntä ja tehostamaan sitä kuulokkeisiin musiikin ohella, jolloin esimerkiksi keskustelu on mahdollista musiikin soittoa lopettamatta. Läpikulun herkkyyttä voi säätää asetuksista mieluisakseen. Parhaimmillaan tätä toimintoa voi hyödyntää esimerkiksi isossa tilassa puhujan äänen vahvistamiseen.

Lukuisista ominaisuuksista ja laadukkaasta äänenlaadusta huolimatta akun kesto Jabra Elite 8 Active Gen 2:ssa tuntuu lupaavalta. Noin 40-minuuttinen pyöräily soittaen musiikkia ja käyttäen täysillä äänen läpikulkua kulutti tasaisesti molemmista napeista akkua ainoastaan 15 prosentin verran. Neljän vastaavan kulutuksen jäljiltä ja kuulokkeet taas ladattuna sataan prosenttiin kuulokkeita lataavan kotelon akun varaustila on 50 prosentin luokkaa, joten yhdellä kotelon täyteen latauksella musiikkia voi kuunnella pitkän tovin ilman erillistä latausta.

Tämä on mainos:

Sovelluksessa on valmiina valittavaksi myös useita äänitiloja, kuten kohinaa, vedenalaista kuplimista tai bassovoittoista huminaa. Näiden tilojen yhdistäminen vastamelutoimintoon irtauttaa kuulokkeiden käyttäjän oivasti kaikesta ulkopuolisesta melusta ja auttaa esimerkiksi rentoutumaan tai nukahtamaan helpommin. Kätevä ominaisuus on myös omiaan esimerkiksi julkisessa liikenteessä, jos haluaa poistaa ympärillä olevat häiriötekijät ja keskittyä hetkeen.

Jabra Elite 8 Active Gen 2:n mainoslauseet eivät jää pelkälle puheen tasolle. Monipuolisilla ja oikeasti kätevillä ominaisuuksilla varustetut upean äänenlaadun napit ovat yllättävän pienikokoiset sekä miellyttävän tuntuiset, ja tekevät todella vaikutuksen. Erityisesti liikuntaan ja kovaan menoon sopeutuvat nappikuulokkeet toimivat oivasti myös sisäisen rauhan löytämisessä ja paremman yöunen saamisessa tarvittaessa. Ongelmakorvaisille, kuten minulle, pelko kuulokkeiden tippumisesta korvista on edelleen läsnä, mutta muuten kuulokkeista on vaikea löytää pahaa sanottavaa.

Jabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvista
Jabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvistaJabra Elite 8 Active Gen 2 meinaavat tippua korvista
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tyylikäs muotoilu, miellyttävän tuntuiset, kätevät ja monipuoliset ominaisuudet, laadukas äänentoisto, hyvä akunkesto, mahdollisuus yhdistää 3,5 mm laitteisiin
-
Korvasta tippumisen mahdollisuus, ei latausjohtoa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä