Suomi
Gamereactor
arviot
Jak and Daxter: The Trilogy

Jak and Daxter Trilogy Collection

Vuoden 2001 joulumarkkinoille ilmestynyt Jak and Daxter: The Precursor Legacy määritteli jatko-osineen mitä tasohyppely tarkoitti PS2:lla. Siinä missä ensimmäinen osa oli erittäin perinteinen ja suorastaan nintendomainen lähestymistavassaan, kävivät jatko-osat uskaliaammille poluille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

720p-tarkkuuteen siirretty trilogia on klassikkopelien ystäville tervetullut ilmestys, mutta sillä on myös tarjottavaa uusille pelaajille. Ensimmäinen peleistä muodostaa kuitenkin hienoisen kynnyksen uusille tuttaville, koska se ei ole ikääntynyt laisinkaan kauniisti.

Jak and Daxter: The Trilogy

Täytyy toki huomioida, että Jak and Daxter: The Precursor Legacyn ilmestyessä PS2 oli vielä suhteellisen tuore konsoli, mutta sen grafiikat ovat siitä huolimatta siinä määrin rujoja, ettei mikään määrä teräväpiirtoa pysty niitä siloittelemaan. Hahmot ovat kulmikkaita ja yksinkertaistettuja, ja peli itsessäänkin tuntuu reliikiltä jostain varhaisemmilta ajoilta. Se on trooppisine saarineen värikäs, hilpeä, jopa lapsekas, ja muistuttaa enemmän Nintendon kuin Sonyn tuotantoa.

Vaikka kyseessä onkin siis todella perinteinen tasohyppely, jossa tavoitteena on yksinkertaisesti keräillä erilaisia esineitä, tekee Precursor Legacy hommansa hyvin. Kaikki elementit ovat paikallaan ja niitä hyödynnetään mielikuvituksekkaasti. Ohjaus on kieltämättä jäykemmästä päästä, ja kameralla on vaikeuksia maaston kanssa, mutta peli erottui silti aikanaan edukseen.

Tämä on mainos:
Jak and Daxter: The Trilogy

Jak 2: Renegade hyppäsikin sitten uusille raiteille monellakin tapaa. Viaton nuori suippokorva aikuistui silmänräpäyksessä ehkä yhdessä jyrkimmistä muutoksista mitä mikään trilogia on edetessään kokenut. Iloiset, värikkäät maisemat vaihtuivat synkeäksi, diktaattorin hallitsemaksi suurkaupungiksi, ja nyt pahisparran kasvattaneelle sankarille lyötiin käteen myös valikoima tuliaseita. Mukaan tulivat myös ajoneuvot, joskin niiden ajomalleissa oli vielä työstämistä. Kamera ja ohjaus toimivat onneksi jo jouheammin.

Myös grafiikoissa tapahtui tässä vaiheessa sarjan suurin hyppy eteenpäin, ja niinpä myös teräväpiirrolla on nyt enemmän mistä saada otetta. Vaikka perusmallit ovat edelleen yksinkertaisia, on niihin saatu puhallettua uutta elämää, ja pelillä on kuitenkin siinä määrin oma ilmeensä, että sitä pelaa edelleen aivan mielellään.

Jak and Daxter: The Trilogy
Tämä on mainos:

Jak 3 ilmestyi hyvin pian Jak 2:n jälkeen, ja se onkin enemmän tämän toinen puolikas kuin varsinainen jatko-osa. Tarina jatkuu kohtuullisen saumattomasti, ja Jak itse jatkaa synkkänä, pimeän econ koskettamana soturina. Tämän ainainen kumppani Daxter etenee kuitenkin koko trilogian lävitse jotakuinkin muuttumattomana moottoriturpana, pitäen fiiliksen keveänä ja varmistaen ettei sarja ajaudu täyteen synkkyyteen. Ajoneuvoilla kehtasi tässä osassa jo ajellakin, ja menoa oli muutenkin hiottu jälleen aiempaa sujuvaksi.

Jakin ja Daxterin seikkailut ovat siis säilyttäneet tenhonsa kaikkien näiden vuosienkin jälkeen, ja niiden pariin unohtuu mieluusti taas uudemman kerran. Jak and Daxter Trilogy Collectionia voi myös suositella uusille pelaajille, joskin ensimmäinen osa vaatii hieman ymmärtämistä. Uusi versio trilogiasta on varustettu teräväpiirron lisäksi myös vaihtoehtoisella 3D-tilalla, sekä runsaalla määrällä metsästettäviä saavutuksia.

Jak and Daxter: The Trilogy
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvin suunniteltua seikkailua ja monipuolista toimintaa.
-
Ensimmäinen osa ei silmiä hivele, ohjaus ja kamera edellisestä sukupolvesta.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • lauri181
    Elikkäs arvostelussa olisi psvitan jak and the daxster: The trilogy. Mielestäni on ihan pelattavat pelit. Yksi hyvä juttu tässä on että... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä