Suomi
Gamereactor
artikkelit
Fortnite

Jason R. Rich: Fortnite-kirjakolmikko

Leppoisaa luettavaa nuoremmille Fortnite-faneille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fortniten suosion kasvaessa jatkuvasti on ilmiselvää, että erilaisia oheistuotteita ilmaantuu markkinoille runsain mitoin. Markus käsitteli jo aiemmin Fortnite Suuri Pelikirja -opuksen TÄÄLLÄ, ja nyt on sitten luvassa Fortnite-kirjallisuutta peräti kolmin kappalein.

Kaikki kirjat ovat John R. Richin käsialaa. Kirjoista ensimmäinen, Salaisuudet, on käytännössä vain erikseen myytävä manuaali Fortnitelle. Kirja kertoo kädestä pitäen jopa sen, mistä pelin voi hankkia ja miten se asennetaan. Sen jälkeen opetellaan hahmonluontia ja kontrolleja. Jos Fortniteen nyt jostain syystä erillisen ohjekirjan välttämättä haluaa, Salaisuudet on juurikin sitä.

Kaksi muuta kirjaa, Mestaripelaajan kirja ja Saaren salaisuudet menevät onneksi vähän syvemmälle pelin taktiikoihin, mutta mitään kevyttä analyysiä kummempaa ei niistäkään kannata odottaa. Mestaripelaajan kirjassa selitetään ensin 30 sivua itsestään selvyyksiä, kuten taistelupasseja ja pelialuetta kaventavaa myrskyä. Sen jälkeen onneksi kirja käsittelee myös eri aseiden eroja, antaa vinkkejä tähtäämiseen ja niin edelleen.

Saaren salaisuudet tutkailee nimensä mukaisesti pelin karttoja. Kartat ja eri sijainnit käydään kevyellä otteella läpi, mutta joukkoon mahtuu myös hyviäkin vinkkejä esimerkiksi rakentamista ja arkkujen etsimistä varten. Sisältönsä puolesta Saaren salaisuudet on kolmikosta selkeästi hyödyllisin, sillä sen avulla esimerkiksi lentokoneesta loikkaamista pystyy suunnittelemaan paremmin.

Tämä on mainos:

Kirjojen taitto on värikästä ja helposti luettavaa. Visuaalinen ilme on umpikammottavia kansia lukuun ottamatta myös onnistunutta. Sen sijaan käännöstyössä ja oikoluennassa on paikoitellen pahoja puutteita. Kyllähän esimerkiksi saarella riehuvaa myrskyä vastaan täytyy kampailla - vai sittenkin ehkä kamppailla?

Nuoremmille Fortnite-faneille kirjat tarjonnevat kevyttä iltalukemista, mutta mitään varsinaista uutta yksikään opuksista ei peliin tuo.

Fortnite
FortniteFortniteFortnite
Tämä on mainos:
FortniteFortniteFortnite
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä