LIVE
HQ
logo hd live | Nobody Wants to Die
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   lifestyle

   Jättimäinen merieläinten kallo löytyi Ison-Britannian rannikolta

   Älä usko, että menen villiin uimaan lähellä Dorsetin kallioita lähiaikoina.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ

   Massiivisen meripedon kallo on löydetty Dorsetin kallioilta Isosta-Britanniasta. Älä huoli, Loch Nessin hirviö ei ole vain mennyt pitkälle uinnille, tiedämme jo olennon, johon tämä kallo kuuluu.

   Jäänteet ovat pliosauruksen, merimatelijan, joka vaelsi merillä noin 150 miljoonaa vuotta sitten. Fossiili on yksi täydellisimmistä lajissaan, ja sen odotetaan antavan tutkijoille uutta tietoa tästä huippupetoeläimestä.

   "Se on yksi parhaista fossiileista, joiden parissa olen koskaan työskennellyt. Mikä tekee siitä ainutlaatuisen, on se, että se on täydellinen", paleontologi Steve Etches kertoi BBC Newsille. "Alaleuka ja yläkallo ovat verkottuneet yhteen, kuten elämässä. Maailmanlaajuisesti tuskin yhtään yksilöä on koskaan löydetty näin yksityiskohtaisesti. Ja jos ne ovat, paljon bittejä puuttuu, kun taas tämä, vaikka se on hieman vääristynyt - siinä on kaikki luut läsnä.

   Tiedemiehellä ei ole epäilystäkään siitä, että tämä peto olisi ollut vedenalainen vastine T-Rexille. Sen purentavoima oli ilmeisesti noin 33 000 newtonia, mikä on kaksinkertainen suolaisen veden krokotiiliin verrattuna.

   Tämä on mainos:
   Jättimäinen merieläinten kallo löytyi Ison-Britannian rannikolta
   BBC


   Ladataan seuraavaa sisältöä