Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Flip 6

Tymäkkää soundia pienessä tuubissa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Flip 6

JBL:n uusin kannettava Flip 6 lupaa jämerää äänentoistoa kaikkiin seikkailuihin. Tämä luvataan laitteen sietokyvyllä vettä ja pölyä vastaan. Mutta onnistuuko paketti tarjoamaan silti myös miellyttävän kuuntelukokemuksen?

Ensivaikutelma Flip 6:sta on, että se näyttää huolitellun tyylikkäältä. Pringles-purkin pikkuveljen kokoisen putkilon (178 x 68 x 72 mm) kylkeä koristaa JBL:n logo, ja putkilon päissä on tukevasta kumista tehdyt suojat laitteen sisuskaluille. Arviokappale oli väritykseltään metallinharmaa, joten sen pystyy ottamaan mukaan minne vain, sillä se ei vedä itseensä liikaa huomiota. Tosin jos huomiota kaipaa, laitetta on saatavilla myös eri väreissä.

Käteen otettuna laite tuntuu jämerältä. Painoa on reilu puoli kiloa, ja kokonaisuus tuntuu hyvältä. Karheasta pinnasta saa hyvin kiinni, joten laitteen käyttäminen onnistuu vaikka märillä sormilla uimareissuilla. Laite on luokiteltu IP67-standardin mukaan, joten sen pitäisi kestää veden alla 30 minuuttia metrin syvyydessä. Tätä en kyllä lähtisi testaamaan, mutta veden ja pölyn hylkimisen myötä laitteen voi hyvin ottaa mukaan rannalle tai reissuun. Tosin puolen kilon paino on sen verran suuri, että pidemmille matkoille kaiuttimen pakkaa mielellään reppuun sen sijaan, että sen antaisi riippua vapaasti mukana vaikkapa vyöstä.

Tämä on mainos:
JBL Flip 6

Ulkoasu sikseen, tärkein asia ämyrissä on tietenkin se, mitä laite tarjoaa musiikin kuunteluun. Flip 6:ssa on sekä bassoelementti että diskanttikaiutin, ja bassossa on 20 W tehoa, kun taas diskantissa lähtötehoa on 10 W verran. Kokonaisuutena sanoisin, että kaiutin on hyvä yleiskaiutin. Olen kuunnellut sillä musiikkia laidasta laitaan, aina ambientista chiptunen kautta poppiin ja black metaliin. Laite toimii hyvin kaikille tyyleille, tosin ei se tietenkään voita hyvää kotiteatteria, mutta olin iloisesti yllättynyt sen monikäyttöisyydestä.

Osittain kaiuttimen monipuolisuutta selittää JBL:n oma älypuhelimelle ladattava ohjelma, jossa bassoa, keskiääniä ja diskanttia voi säätää erikseen. Kussakin on viisi vaihtoehtoa äänentasolle, jolloin vaikkapa rokkiin voi lisätä hieman enemmän keskiääniä, kun taas bilemusaan voi heittää mukaan runsaasti enemmän bassoa. Asetukset ovat hieman karkeat, mutta kyllä niillä saa muokattua ääntä mukavasti haluamaansa suuntaan.

Laitteen saa kytkettyä soittolaitteisiin ainoastaan Bluetoothin (5.1) avulla, joten yhteyden pitäisi pysyä vakaana, mikäli vain soittolaite tukee sitä. Oma puhelimeni ei tuohon taipunut, mutta kyllä Bluetooth 4.2 toimii myös aivan mainiosti ilman ongelmia. Minkäänlaisia ulkoisia liitäntöjä laitteessa ei ole, joten tämä voi rajoittaa osittain käyttömahdollisuuksia. Itse en näitä muita liitäntöjä jäänyt enää kaipaamaan.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena JBL Flip 6 on erittäin pätevä pieni kaiutin, joka taipuu hyvin useisiin erilaisiin musiikkityyleihin. Siinä on riittävästi potkua bilemusiikkiin, mutta samalla sitä voi käyttää vaikka rauhallisen ambientin soittamiseen työskentelyn tai vaikkapa roolipelaamisen taustalla.

JBL Flip 6
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Taipuu monipuolisesti erilaisiin musiikkityyleihin, soveltuu reissaamiseen IP67-luokituksensa ansiosta
-
Ekvalisaattorin säädöt ovat hieman karkeat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä