Kun sinulla on ollut seitsemän mallia samasta kannettavasta kaiuttimesta, uusin julkaisusi voi alkaa näyttää vaarallisen samanlaiselta kuin vanhan PES:n ja FIFA:n vuosittaiset osat: liian vähän uutta ja muutama ilmeinen säätö rahan saamiseksi. Tässä tapauksessa tämä vertailu ei kuitenkaan voisi olla kauempana totuudesta. Olet ehkä hankkinut JBL Flip 6 suhteellisen äskettäin, mutta se julkaistiin alun perin vuoden 2021 lopussa. Melkein kolme ja puoli vuotta sitten. Ja kyllä, se näyttää melko samalta, jos laitat sen upouuden JBL Flip 7:n viereen, mutta huomaat eron nopeasti. Hienovarainen, ei paljon, mutta nerokas ero loppujen lopuksi.
Harmanin yritys on johtava Bluetooth-kaiuttimien valmistaja jokaiseen makuun, väriin ja kokoon, taskuun mahtuvista Go ja Clip shindigiä rakastaviin PartyBox -kaiuttimiin, joissa on vaunukahva ja joiden välissä on Xtreme boomboxit. Flip -malli on kuitenkin tässä suloisessa koossa: 18 senttimetrin sylinteri, joka ei koskaan paina yli kiloa ja jota on helppo pitää kädessä. Tunnusomainen muotoilu, jota sekä kilpailijat että kiinalaiset kopiobrändit ovat kopioineet kyllästymiseen asti. Kodin ja ulkoilun väärinkäytöksiä kestävä laite, joka on tehnyt siitä yleisen nimen. Sivuilla olevat minibassokaiuttimet, jotka liikkuvat huomattavasti, ovat yllättävän kestäviä ja tuottavat odotettua enemmän bassoa.
Tämän JBL Flip 7 -katsauksen testit keskittyivät soolokuunteluun eri olosuhteissa, vertailuun Flip 6:n kanssa ja lopuksi esiintymiseen parina stereoryhmässä.
Vertailusta alkaen JBL Flip 7 näyttää lähes identtiseltä Flip 6:n kanssa. Hieman erilainen on reunojen evien leikkaus, jotka suojaavat bassokaiuttimia ja muuten pohjana, jos haluat sijoittaa yksikön ajoittain pystyyn (jos se on mielestäsi tyhmää, lue eteenpäin). Myös sylinteriä peittävän kankaan ompelukuviossa on pieniä eroja. Ja tietysti painikkeet korvataan modernisoiduilla toiminnoilla: hyvästi PartyBoost, tervetuloa Auracast, moniyhteys- ja lähetysprotokolla, josta nautimme jo esimerkiksi JBL Tour Pro 3:n kanssa.
Viimeinen ero ennen äänestä puhumista on tärkeämpi, ja minusta se on yhtä luova kuin hauska. Se on järjestelmä nimeltä PushLock, jonka avulla voit vapauttaa kahvana käyttämäsi lisävarusteen vaihtaaksesi sen toiseen. Se on kuin pikalukitus: painat nappia ja pudotat rannehihnan napsauttaaksesi karabiinin eleellä ja sitä vastaavalla napsautuksella. Erittäin hieno ratkaisu, jota pakkauksessa olevien kahden lisävarusteen lisäksi on tarkoitus käyttää kaiuttimen mukauttamiseen muilla eksklusiivisemmilla tulevaisuudessa. Enemmän kuin vain tästä, pidin itse ideasta; Loppujen lopuksi puhumme yrityksestä, joka sisällytti pullonavaajan Xtreme malleihin.
Miltä ne sitten kuulostavat? No, vähän enemmän ja vähän paremmin. Ensimmäinen asia on yllättävä heti, kun käynnistät laitteen, koska samalla äänenvoimakkuudella JBL Flip 7 "syö" JBL Flip 6. Pienellä präntättyä tekstiä tarkasteltaessa näen, että uusi malli tuottaa 25 W RMS bassolle verrattuna edeltäjänsä 20 W:iin, kun taas diskantti pysyy 10 W:ssa. Mutta täytyy olla jotain muuta, jotain säätöä sijoittelussa tai materiaaleissa, niin suureen eroon.
Tosiasia on, että laulu saa jonkin verran kehoa ja äänet hieman tarkkuutta, pitäen aina mielessä tällaisen muodon rajoitukset. Suurimmalla äänenvoimakkuudella ne kuulostavat erittäin, erittäin kovalta putkelle ja myös melko huonoilta, mutta et todellakaan halua kuulla niitä niin, kuten tapahtui muiden mallien ja muiden merkkien kanssa. Heidän makea paikkansa on noin 50-60 % tilavuudesta, mutta tässä minun on poikettava henkilökohtaisten mieltymysteni vuoksi... kahdella yksiköllä.
Olen todellakin nauttinut siitä, mitä JBL kutsuu "stereoryhmäksi", jossa on kaksi Flip 6s, ja olen kokeillut sitä myös kahdella Flip 7s:llä. Ja miksi teen näin joskus, kun on aika hienompaan ja vähemmän rennoon kuunteluun? Koska erottamalla L- ja R-kanavat (huomaa, en puhu saman stereosignaalin lähettämisestä molemmissa) koko tämän Bluetooth-kaiutinilmiön suurin vitsaus korjataan. Tällä tavalla kaikki puristuu tai liian lähelle toisiaan tai monona, mutta jos sinulla on varaa pariin, laajennat äänitilaa, kaksinkertaistat tehon (ja voit laskea tasapainoisempaan äänenvoimakkuuteen) ja vastaanotat hyvin erotettua stereomusiikkia. Tein tämän joskus sylinterien ollessa pystysuorassa tilasyistä, koska en tarvinnut vaakasuuntaista stereoaaltoa yhteen kaiuttimeen. Pidin tästä käytännöstä niin paljon, että päädyin käyttämään kahta Flip 6s yhden Xtreme 2:n sijaan: paremman äänen ja huomaamattomamman kokoonpanon saamiseksi.
JBL Flip 7s:n avulla olen saavuttanut pienen parannuksen aikaisempiin kaksosiin verrattuna, vaikka ohjelmisto tarvitsee päivityksen, jotta se pystyy, kuten ennenkin, pystyisi kertomaan, kumpi on L ja kumpi R. Tässä tilassa suuntaamisessa on aina suuri rajoitus ja vaikeus sijoittaa nämä yksiköt korvien tasolle (kun taas Xtreme:n esimerkkiä seuraten suuremmat kaiuttimet täyttävät huoneen enemmän), mutta testit vain vahvistavat mieltymystäni stereoryhmään, jopa irrotettavina PC-kaiuttimina, varsinkin nyt, kun ne voivat vastaanottaa häviötöntä ääntä USB-C:n kautta.
Kaikki muukin on pieniä parannuksia. IP68 vs IP67 parantaa vedenkestävyyttä uima-altaassa tai hiekkaa rannalla, Bluetooth 5.4 vs 5.1 parantaa liitettävyyttä Auracast:n lisäksi, 16 vs 12 tunnin akunkesto tai AI Sound Boost uhrata hieman bassoa ja pidentää akun käyttöikää entisestään.
Ainoa varoitus, joka minun on huomautettava, on se, että nykyään Flip 6 on helppo löytää noin 100 eurolla ja JBL Flip 7 tulee myyntiin 1. huhtikuuta 150 euron suositushintaan. Kyllä, myyntiä tulee aikanaan, mutta jos budjettisi on pienempi (tai jos haluat tehdä stereoparin), et mene pieleen vanhemman mallin kanssa. Muussa tapauksessa JBL Flip 7 on uusi vertailuarvo muodossaan.