Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Quantum 810 Wireless

Perinteinen valmistaja valtaa pelialaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
JBL Quantum 810 Wireless

JBL kuuluu perinteikkäisiin audiolaitevalmistajiin, jotka ovat viime vuosina alkaneet viimeinkin osoittaa kiinnostusta pelipuolta kohtaan. Uudet aktiivisen melunvaimennuksen JBL Quantum 810 -kuulokkeet tarjoavat langattomuutta, monikäyttöisyyttä ja mikäli pitää keinonahkaisista kupeista, mukavuutta.

Monien peliluurien tavoin 810 on pääasiallisesti musta, muovia ja metallia sekä LED-valoja yhdistävä kokonaisuus. Valojen ja äänensävyn asetuksia voi säätää JBL:n omalla ohjelmistolla, joka toimii kyllä kohtalaisesti, mutta on hieman erikoisesti tyylitelty muistuttamaan jonkinlaista kyberpunkkista käyttöliittymää varsin pienikokoisine teksteineen. Ominaisuuksissa on melunvaimennuksen lisäksi 50-milliset kauitinelementit, DTS Headphone X 2.0 -tuki 3D-äänillä, Bluetooth 5.2 -protokolla ja 2,4 GHz radioyhteys.

Ensituntuma luureihin on hyvä, ja ne tuntuvat käsissä tukevilta olakseen pääasiallisesti muovia. Suurehkot kupit mahtuvat korvien ympäri kohtalaisen hyvin, mutta eivät välttämättä mene suurimpien korvalehtien reunoja painamatta päähän. Kuulokkeiden lisäksi myyntilaatikossa on USB-latauskaapeli, 3,5-millinen äänikaapeli, USB-dongle langatonta yhteyttä varten, suhinasuoja mikrofonin päähän sekä pieni kangaspussi. Itse loorakin on varsin näyttävän näköinen ja moderni.

Tämä on mainos:

Päässä Quantum 810 ei paina pahasti, mutta hieman monia kilpailijoitaan raskaampana se saattaa tuntua pidemmissä istunnoissa. Keinonahkaiset kupit jakavat mielipiteitä, ja kuumapäisimmät saavat ne varmasti hikoamaan etenkin kesällä pelailtaessa. Silmälasit mahtuvat niiden alle mukavasti. Kuppien sivuun asetettuja nappeja on jos jonkinmoista, ja ne on hyvä painaa mieleen ennen peli-istuntoja. Melunvaimennuksen ANC-nappi, keskustelun ja peliäänien tasapainosäätö, äänenvoimakkuuden rulla, mikrofonin mykistys sekä portit ovat kaikki vasemmassa kupissa mennen helposti ensimmäisillä kerroilla sekaisin näppituntumalla haroessa.

JBL Quantum 810 WirelessJBL Quantum 810 Wireless

Quantum 810 saa kiinni lähes mihin tahansa laitteeseen PC:stä Xboxiin, Playstationiin, Switchiin sekä mobiililaitteille joko Bluetoothin kautta langattomasti, USB-donglen avulla tai 3,5-millisellä kaapelilla. Sen verran isot ne kuitenkin ovat, että käyttö julkisissa tiloissa tai liikkeessä voi tuntua kömpelöltä. Luvattu ja testeissä paikkansa pitävä yli 40 tunnin akunkesto teki vaikutuksen.

JBL:n kokemus äänipuolella kuuluu peli- ja musiikkikäytössä. Mikki on keskusteluun aivan kelvollinen, joskaan ei erinomainen, ja sen voi nostaa ylös mykistämistä varten. Kuppien 50-milliset elementit potkivat bassoista alkaen mukavasti ilman äänien sekoittumista toisiinsa. Oletusasetukset ovat kelvolliset, mutta ohjauspaneelilla sävyjä saa säätää paremmin omaan korvaan sopivaksi. Audiofiili saattaa jäädä kaipaamaan kirkkaampaa ja ilmavampaa äänimaailmaa valmistajan musiikkipuolen huippumalleista, mutta näin monikäyttöisiksi luureiksi Quantum 810:t pistävät hyvin noin 200 euron hintaluokkansa kilpailijoille kampoihin. Jos hieman painavammat ja keinonahkaiset kuulokkeet eivät haittaa, näistä saa oivalliset, hyödyllisten ominaisuuksien täyttämät ja moneen pystyvät pelikaverit.

Tämä on mainos:
JBL Quantum 810 Wireless
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Akunkesto, ominaisuudet, tasapainoinen ääni
-
Saattavat hiostaa, aavistuksen painavat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä