Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Quantum Stream

Aloittelevan striimaajan mikki

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Perinteinen hifivalmistaja JBL tekee tuloaan nyt myös pelilaitemarkkinoille, ja esimerkkinä on ensimmäinen firman valmistama pelimikrofoni Quantum Stream. Se on kuviaan hieman pienikokoisempi, yksinkertainen ja muutamalla näppärällä ominaisuudella varustettu perusmikki, joka korvaa kyllä kuulokkeiden omat puomimikit muttei juuri sen enempää.

Ilman RGB-valaistusta mikki on hyvin vähäeleinen ja huomaamaton. Se lepää kevyehkön jalan päällä kohtalaisen tukevasti. Jalkaa voi myös asemoida pyörittämällä ja vääntämällä sitä itselleen parempaan asentoon. Sen voi myös irrottaa mikkipuomiin kiinnitystä ajatellen. USB- ja kuulokeliitännän lisäksi Quantum Streamissa ei ole kuin volyymisäädin, ja sen päällä oleva kosketusherkkä pinta mykistämistä varten. Itse mikin pohjassa oleva valonauha muuttaa väriään käytetyn tilan mukaan, ja ilmaisee esimerkiksi mykistyksen selkeästi. Valoja ja äänentasoja voi säätää JBL:n omalla hallintaohjelmistolla.

Eri äänikuvioita on vain kaksi: kardioidi ja omni. Ensimmäinen lienee suurimmalle osalle se vakiovalinta, jossa ääntä poimitaan pääsääntöisesti suoraan edestä. Olisi mukavaa, että tämän tyyppisissä pelimikeissä nähtäisiin myös voimakkaammin suunnattuja muotoja, jotka eliminoisivat mahdollisimman paljon oheishälyä esimerkiksi näppäimistöstä. JBL:n ohjelmallinen äänenvaimennus ei ole massiivisen tehokas, joten hieman voimakkaampi taustamelu välittyy sen kautta myös kuuntelijoille.

Itse mikin ääni on puhekäytössä selkeä, hieman lattea mutta toisaalta tasapainoinen, eikä perusasetuksillakaan puske liikaa bassoa tai diskantteja. Oman äänen kuulemiseen esimerkiksi pelitallenteita kuunnellessa joutuu luonnollisesti totuttelemaan ensin, mutta tämä pitää paikkansa kaikissa mikeissä. Pelin aikana keskusteluun Stream riittää erinomaisen hyvin, mutta korkealaatuisempia tallenteita varten kannattaa harkita hieman kalliimpaa laitteistoa.

Tämä on mainos:

Noin satasen hintaisena JBL Quantum Stream tarjoaa hyvää, tasapainoista ja yllätyksetöntä äänenlaatua niille, jotka haluavat panostaa hieman sankamikkejä korkealaatuisempiin ratkaisuihin kohtuuhintaan. Se on kohtuullisen pienikokoinen ja helppo asettaa pöydälle, eikä vaadi kummoista säätämistä käyttöönottoa varten.

JBL Quantum Stream
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pienikokoinen, tasapainoinen ääni, yksinkertainen
-
Vähän säätövaraa, vaatimaton melunvaimennus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä