Suomi
Gamereactor
laitearviot

JBL Reflect Aero

Nappikuulokkeet aktiivisille liikkujille

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tuntuuko joskus siltä, että juuri tänään ei tee mieli lähteä liikkumaan? Päivä on harmaa, ja vesisade saattaisi pilata muutoin laadukkaat luurit, joten miksi ottaa riski? Ja ilman kuulokkeita taas joutuu mahdollisesti juttelemaan naapureiden kanssa, ellei heidän ohitseen onnistu livahtamaan huomaamatta. JBL haluaa ratkaista nämä ongelmat Reflect Aero -nappikuulokkeilla, joiden luvataan sisältävän valtavasti hienoja ominaisuuksia. Mutta onnistuvatko kuulokkeet lunastamaan lupaukset?

Ensimmäinen vaikutelma on hieman ristiriitainen. Paketissa ovat kuulokkeet, muovinen lataus- ja kuljetuskotelo, maailman lyhyin latauspiuha, ja kolmet erilaista kokoa sekä korvasovitteille eli napeille että kuulokkeiden paikallaan pysymisessä auttaville ulkoisille POWERFINS-tehostimille, joita kutsun tästä eteenpäin korvaeviksi.

JBL Reflect Aero

Kaikki tarvikkeet tuntuvat laadukkailta ja kotelo on miellyttävän kevyt. Paketissa ei ole kuitenkaan minkäänlaista säilytyskoteloa vaihdettaville napeille tai korvaeville. Toki ne voi pistää aina takaisin pahvilaatikkoon, joihin ne oli pakattu, mutta tämä ei tunnu kovin pitkäikäiseltä ratkaisulta. Jonkinlainen varalokero kuljetuskoteloon näiden varastoimiseksi olisi ollut paikallaan.

Tämä on mainos:

Kotelo on tosiaan kevyt ja napsahtaa kiinni jämäkästi. Kuulokkeet napsahtavat paikalleen pienten magneettien avustamana, mutta ne eivät välttämättä asetu kuitenkaan oikeaan asentoon. Olen joutunut aina korjaamaan kuulokkeiden asennon oikeaksi käsin, sillä muuten kotelo ei sulkeudu.

Kuulokkeiden käyttöönotto on helppoa, mutta niiden toimiminen vaatii JBL:n oman ohjelmiston asentamista. Ennen tätä kaiuttimista ei kuulunut pihaustakaan, vaikka olin saanut ne yhdistettyä puhelimeeni. Ohjelmistossa on esimerkiksi taajuuskorjain, sekä mahdollisuus muokata kuulokkeiden hipaisukytkimien toimintaa. Taajuuskorjain oli itselleni se tärkein asia, jotta sain bassot, keskiäänet ja diskantit säädettyä juuri sellaisiksi kuin halusin. Mukana on muutama perusasetus, joissa on asetukset esimerkiksi jazzille ja klubimusiikille, mutta jostain syystä perusrokille tyypillisiä asetuksia ei ole. No asia on helppo korjata itse.

Kuulokkeiden hipaisukytkimien perusasetuksissa oikean korvan napilla vaihdellaan biisejä, kun taas vasemman korvan napista voi vaihtaa melunvaimennusta. Vaihtoehtoisesti hipaisukytkimiin voi pistää äänenvoimakkuuden säädön, tai niiden toiminnan voi kytkeä myös kokonaan päältä. Itse pitäydyin perusasetuksissa, sillä äänenvoimakkuutta voi hallita muutenkin helposti puhelimesta.

JBL Reflect Aero
Tämä on mainos:

Kuulokkeiden ääni ajaa mielestäni hyvin asiansa siinä mihin ne on suunniteltu, eli liikkumisen taustalla. Itse kuuntelen pyöräillessä tai liikkuessa yleensä nopeampaa bassovetoista rokkia tai heviä, ja sopivilla asetuksilla tuplabasarit ja kitarasoolot kuuluvat hyvin ja kirkkaasti, eivätkä diskantit riko korvia. Hiljaisempaan ja rauhallisempaan kuunteluun en näitä valitsisi. Jos tarkoituksena on rentoutua ja kuunnella klassista musiikkia, kannattaa siihen valita erilaiset ja mukavammat kuulokkeet.

Aktiivisen melunvaimennuksen ansiosta ulkomaailman häly ei häiritse musiikin kuuntelua liikkuessa. Tosin etenkin kaupungissa liikkuessa on hyvä olla perillä siitä, mitä ympärillä tapahtuu, ja tähän tarjotaan ratkaisuksi Ambient Aware -toimintoa, jota voisi kuvailla käänteiseksi melunvaimennukseksi eli melunvoimistukseksi. Takaa lähestyvän auton kuulee jo hyvissä ajoin, tosin etenkin pyöräillessä myös tuulen humina voimistuu sietämättömälle tasolle. En myöskään suosittele unohtamaan ominaisuutta päälle esimerkiksi bussiin astuttaessa, mikäli pitää kuuloa ja mielenterveyttä tärkeinä asioina. Ambient Awaren käyttötarkoitus on hyvä, mutta samalla se tuhoaa myös nappien tärkeimmän asian eli musiikin kuuntelun.

Kuulokkeiden käyttömukavuus on todellakin hyvä urheillessa tai vaikkapa pyöräillessä. Sopivien korvaevien napit saa lukittua korviin, eivätkä ne tuntuneet putoavat missään vaiheessa. Lisäksi kuulokkeiden mikrofoni tuntui toimivan hyvin liikkeessä, ja ainoastaan pyöräillessä tuulen humina nousi jälleen ongelmaksi.

JBL Reflect Aero

Kokeilin pitää nappeja päässä myös työpäivän ajan, enkä valitettavasti siihen kyennyt. Neljän tunnin jälkeen korville oli pakko antaa tauko kuulokkeista. Tosin nämä ovat ensimmäiset nappikuulokkeet, jotka sain sovitettua korviini sopiviksi. Siinä mielessä pidän neljän tunnin rupeamaakin henkilökohtaisena voittona. Mutta itse suosin edelleenkin kuppimallin kuulokkeita pidemmissä sessioissa.

Koska kyseessä on liikkuville ihmisille tarkoitetut kuulokkeet, lupaa JBL niille IP68-tason tiiviyden pölyä ja vettä vastaan. Pölyä nämä tuntuvat kestävän hyvin, mutta uimaan en ole nämä päässä uskaltautunut. Esitteessä luvataan kuulokkeiden kestävän puoli tuntia metrin syvyydessä. Napin katoaminen lähijärven mutaiseen pohjaan kirpaisisi sen verran paljon, että en ota riskiä.

Kokonaisuutena JBL Reflect Aerot soveltuvat hyvin siihen, mihin ne on tarkoitettu eli nappikuulokkeiksi urheileville. Ne lukittuvat hyvin paikoilleen, eivätkä tipahda helposti kyydistä. Akunkestoa on noin kahdeksan tunnin verran, ja tarvittaessa vartin latauksella saa jo muutaman tunnin lisää kestoa. Täysin yleiskuulokkeiksi ja pidempään kertakäyttöön näitä ei voi suositella, sillä itselläni muutaman tunnin käyttämisen jälkeen oli pakko pitää taukoa.

JBL Reflect Aero
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kuulokkeet pysyvät todella hyvin paikoillaan liikkuessa, äänenlaatu on hyvä, nopea lataus
-
Käyttömukavuus pitkissä sessioissa, Ambient Aware ei toimi hyvin musiikinkuuntelun kanssa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä