Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Joining Hands

Joining Hands

Tamperelaisen 10tons Ltd:n uutukainen on hauska tapaus iOS-alustan aivopähkinäosastolla. Pelissä on juuri ulos tulleen päivityksen myötä 140 kentän verran pohdittavaa käsistä pitelyn herkässä lajissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ideana on saattaa kaikkien mörköjä pelkäävien Peablins-otusten kädet yhteen heksoista koostuvissa kentissä. Peablinseja on useita erilaisia. Otuksia siirtelemällä ja kääntelemällä yritetään saada aikaan tilanne, jossa jokainen käsi on kätelty. Pohjamekaniikka on samalla yksikertainen ja nopea oppia, mutta taipuu myös todella kiperiin ongelmiin pelin loppupuolella.

HQ

Toisilla lapaset kääntyvät automaattisesti kaikkiin suuntiin, toisilla ne osoittavat kiinteästi tietyille sivuille. Jotkut eivät viihdy muiden vieressä ja toiset taas eivät suostu liikkumaan ollenkaan. Heksojen ja erilaisten Peablinsien ansiosta pelimekaniikassa on jotain välittömästi tuttua, mutta silti uutta ja innovatiivista. Muutaman pelikerran jälkeen tietyt "muodostelmat" löytyvät nopeammin ja ne on helpompi sijoittaa kentälle. Pidemmälle edetessä näitä vakioratkaisuita on pakko miettiä uusiksi uusien Peablins-tyyppien myötä. Samoilla kaavoilla ei siis voi ravata. Ohjattavuus otuksia sormella siirtämällä ja näpäyttämällä kääntelemällä toimii myös hyvin.

Vaikeustaso kasvaa pikku hiljaa alun itsestään selvistä ratkaisuista lopun hiuksia harmaannuttaviin tasoihin. Lisävaikeutta tuovat vapaaehtoisesti kerättävät tähdet, jotka saadakseen tähtiheksoissa pitää olla yksi Peablin (jonka kädet täytyy luonnollisesti yhdistää). Alun kentät ovat aika pitkälti vain lämmittelyä, ja ne ratkeavat usein alle minuutissa. Vaikka peli mittaakin kentän läpäisyyn kulutettua aikaa, kellon kanssa kenttiä ei tarvitse vääntää. Aikarajojen puute on pieni muutos joihinkin pulmapeleihin verrattuna, mutta luo peliin rauhallisen tunnelman.

Joining HandsJoining Hands

Universaali Joining Hands näyttää sekä iPhonen että iPadin ruudulla hellyttävältä. Söpöt Peablinsit ovat värikkäitä niin ulkoasultaan kuin äännähdyksiltään. Selkeä ulosanti auttaa ongelmien hahmottamisessa ja toimii niin nuoremmalle kuin vanhemmallekin väelle. Hauskana pikkulisänä taustan synkeä metsä muuttuu lämpimämmäksi ja mukavammaksi mitä lähemmäs ratkaisua on pääsemässä.

Tämä on mainos:

Pelitestauksen aikana tuli todettua, että Joining Hands sopii monille erilaisille pelaajille nuoremmasta väestä vanhempiin. Ongelmanratkaisu aiheutti jopa pientä kilpailua niin illan fiksuimman tittelistä kuin itse pelivälineestäkin. Peli onkin innovatiivisen pelimekaniikkansa ansiosta mitä oivallisin lisä hieman itseään toistavaksi käyneen AppStoren pulmapelivalikoimaan alustavalinnasta riippumatta.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Innovatiivinen peli-idea, selkeä ja söpö toteutus
-
Helpot kentät hieman turhia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Joining HandsScore

Joining Hands

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Kotimainen kasuaalipulmapeli miellytti Matin silmää tarjoten aivonystyröitä kutittavaa pelattavaa roppakaupalla.Ladataan seuraavaa sisältöä