Suomi
Gamereactor
artikkelit

Joonas "Chewbacca" Suotamo Helsingissä

Suomen oma Star Wars -stara Gamereactorin haastattelussa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactorin aiemman haastattelun voi lukea täältä.

Gamereactor sai toistamiseen kunnian vaihtaa kuulumisia uusien Star Wars -elokuvien suomalaistähden Joonas Suotamon kanssa uusimman elokuvatrilogian huipentavan The Rise of Skywalker -eepoksen ensi-illan kynnyksellä Helsingin hotelli Kämpissä. Haastattelun aikana paljastui, miltä työ päätösosan parissa tuntui, millaista oli työskennellä jälleen J.J. Abramsin kanssa, joka jo kertaalleen pesi kätensä koko elokuvasarjasta. Ja tietysti se, mitä Joonas tällä hetkellä vapaa-ajallaan pelailee satunnaisen koripallon lisäksi.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun tapaan Joonaksen, joten luonnollisesti miehen pituus suorastaan hämmentää ensimmäiset sekunnit. Näytän itse 183-senttisenä yhteiskuvassa lähinnä huvittavalta vaahtosammuttimelta tämän Wookien rinnalla. Pakollisen fanikuvan saattelemana pääsemme nopeasti itse asiaan ja kaukaisen galaksin syövereihin.

Nyt kun olet ollut osana jo neljää sarjan elokuvaa, kuinka tämä uuden trilogian päätösosa vertautuu kokemuksena aiempiin episodeihin? Oliko ilmassa haikeutta?

Tämä on mainos:

"Force Awakens oli aloituksena kuin yhtä festivaalia. Olo oli toki edelleen monesti kuvauspaikalla lavasteineen kaikkineen melko epätodellinen, mutta tässä vaiheessa taustaa ja kokemusta on jo huomattavasti, joten homma pysyi erinomaisesti paketissa alusta loppuun asti. Uskon, että tämä uusin osa tulee olemaan juuri sitä mitä kaivataan"

Mikä taannoisista Star Wars -projekteista on ollut lähimpänä sydäntäsi?

"No kyllähän Solo oli itselleni ehkä se makein, koska Chewiellä on siinä todella iso rooli, mutta toisaalta ovathan kaikki nämä olleet todella tärkeitä ja rakkaita kokemuksia"

Miltä tuntuu nähdä itsensä osana elokuvasarjaa ja kulttuurihistoriaa?

Tämä on mainos:

"No hurjalta, suorastaan ehdottoman epätodelliselta!"

J.J. Abrams puhui haastatteluissa Force Awakensin aikoihin niistä paineista, joita Star Warsin kaltainen projekti mukanaan tuo, ja kuinka touhu kävi välillä lähes sietämättömäksi juuri tämän seikan takia. Millaista oli työskentely herran kanssa nyt ohjaajavaihdoksen jälkeen vielä uudemman kerran?

"J.J. oli suorastaan yli-ihminen silloin Force Awakensin aikoihin. Tällä kertaa mun mielestä hänellä oli vielä paljon painetta joo, mutta hän on jo itsensä todistanut eikä ollut enää velkaa kenellekään mistään. Kaikki menikin siis tosi hyvin, ja taianomaisesta ilmapiiristä huolimatta kuvauksissa oli todella kova tekemisen meininki. Kauttaaltaan täysin myönteinen työkokemus siis."

Kuka oli puolestaan kuvauspäivien kovin jekkuilija?

"Äärimmäisen lahjakas John Boyega on kyllä aikamoinen kaveri. Miehen suu käy koko ajan. Hyvällä tavalla. Muutenkin siellä me juostiin täynnä intoa pitkin lavasteita ja juuri John tykkäsi välillä esittää GTA-hahmoa, joka jää juostessaan kiinni seinään. Chewien puvun sisältä tätä kaikkea on hauska seurata ja naureskella."

Peleistä puheenollen, mikä peli on tällä hetkellä se kovin juttu?

"Tällä hetkellä mä tykkään kovasti Jedi: Fallen Orderista. Se on kova. Mä tykkään yleensäkin yksinpeleistä, joissa saa seikkailla ja tutkiskella tarinan mukana!"

Tästäpä helppo aasinsilta klassiseen kysymykseen: jedit vai sith?

"Kyllä jedit vie. Vaikka Darth Maul on yksi kaikkien aikojen lempparihahmoistani, niin se johtuu lähinnä siitä valomiekasta kuitenkin. Hepun ajattelutapaa en allekirjoita kuitenkaan."

Mitä kaikki tämä Star Wars -ralli on opettanut, kun uusi trilogia saapuu päätökseensä?

"Kokemus ei ole muuttanut minua niinkään ihmisenä. Mutta kaikkien tasavertaisen kohtelun tärkeys on ehdottomasti ollut mahtava ja tärkeä osa tätä matkaa. Kaikki Harrisonista [Fordista] lähtien ovat peräänkuuluttaneet sitä, ja se on hieno arvo missä tahansa."

Entäpä mitä terveisiä sanoisit muille kenties elokuva-alasta tai jostain omasta luovasta projektista haaveilevalle?

"Kannattaa uskaltaa lähteä kotoa ulos tapaamaan ja tutustumaan eri ihmisiin. Kaikella on väliä, jo sun asenne ja pienetkin seikat voi merkitä paljon. Ja aina kannattaa elää omien periaatteidensa mukaisesti, sieltä kuitenkin saa sitä johdatusta eteenpäin. Lisäksi teknologia on demokratisoinut tätä alaa todella paljon, joten jos visio löytyy, niin siitä vaan rohkeasti eteenpäin!"

Kiitos Joonas, may the force be with you! Star Wars: The Rise of Skywalker saa ensi-iltansa Suomessa 18.12.2019.

Joonas "Chewbacca" Suotamo Helsingissä


Ladataan seuraavaa sisältöä