Suomi
Gamereactor
arviot
Jump Force

Jump Force

Monta eri sarjaa samaan kokoava mätkintäpeli on täällä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suurin osa Jump Forcen hahmoista on tuttuja mangan ystäville. Sitä voi verrata tilanteeseen, jossa yhdessä ja samassa pelissä olisivat läsnä He-Man, Transformers, Spider-Man, G.I. Joe, Batman, Spawn, Ninja Turtles ja Predator. Kyseessä on kokonaisuus, jollaista ei oikeastaan pitäisi olla edes olemassa. Kyseessä on mahdollisesti kaikkien aikojen värikkäin hahmokavalkadi taistelupelissä koskaan.

Erilaisia faneille aukeavia viittauksia on tuhottomasti, eivätkä hahmot oikeastaan kuulu samaan aikaan ja paikkaan. Tämän vuoksi hahmosuunnittelu onkin ihan omanlaistaan. Käytännössä hahmot näyttävät puoliksi realistisilta, joskin he ovat edelleen mangataistelijoita. Ihan aluksi kuitenkin luodaan se ihan oma taistelija, ja lopputuloksena saa tehtyä sen ikioman mangahahmon: valinnanvaraa on tarpeeksi. Pelin edetessä oman hahmon kykyjäkin päivitetään ja parannetaan.

Japanilaiselle taistelupelille ominaisesti mukana on myös tarina. Mielikuvitusta on todellakin pitänyt käyttää sen selittämiseksi, miksi kaikki eri hahmot ovat samassa tilassa keskenään tappelemassa. Lyhyesti sanottuna sarjakuvamaailmat ovat alkaneet sulautua yhteen, ja syynä on Dragon Ballin pahis Frieza. Ratkaisuna on laittaa pystyyn eliittipartio nimeltä Jump Force, ja vapauttaa maailma invaasiolta.

Suurin osa ajasta juoksennellaan kohtuullisen suuressa keskusmaailmassa, joka harmillisesti tekee valikoiden käyttämisestä hidasta. Paikan päällä suoritetaan tehtäviä, otetaan käyttöön hankittuja kykyjä ja käydään kauppaa uusilla. Taistelupelien mättäminen yksin on yleensä hyvinkin tylsää, koska kyseessä on vain sarja tekoälyn ohjastamia pahiksia toinen toisensa perään. Inhimillisen elementin puute tekee väistämättä taisteluista tylsiä.

Tämä on mainos:
Jump ForceJump ForceJump ForceJump Force

Tein siis kuten aina ennenkin arvioidessani taistelupelejä: kutsuin kavereita mukaan peliini tappelemaan hyvässä seurassa. Matsit käydään kolmen hengen joukkueina, ja koko joukkueella on vain yksi terveysmittari. Ottelun ideana on siis vaihdella tulessa olevaa hahmoa taktisesti vastustajan voittamiseksi. Tappelut itsessään ovat erittäin nopeita ja vauhdikkaita. En halunnut käyttää aikaani opastusosioon, joten ensimmäisessä ottelussani sain turpaan niin että tukka lähti. Vaikeustaso on yllättävän korkea, ja jopa helpommilla haastetasoilla pelaaminen vaatii keskittymistä. Ja tämä siis siitä huolimatta, että olen pelannut erilaisia taistelupelejä kymmenien vuosien ajan.

Ensikokeilun perusteella odotettu tarkkuus puuttuu, ja pelaaminen on lähinnä nappien hakkaamista. Lyhyen harjoittelun jälkeen pinnan alla olevat hienoudet alkavat avautua. Nopeudesta huolimatta hahmot ovat jatkuvasti lukittuneita toisiinsa. Näin ollen ei ole pelkoa, että tulee tehtyä hyppyjä pelkkiä ilmamolekyylejä kohti. Hyökkäyksien ohella Jump Forcessa on varsin hienostunut järjestelmä puolustuksellisille liikkeille. Näin ollen vastustaja saattaa yllättää kesken kaiken, mikäli tarkkaavaisuus herpaantuu.

Pelattavia hahmoja on yli 40, ja lista kasvaa vielä ainakin yhdeksällä ladattavalla lisähahmolla. Mukana on mukavan monipuolinen kattaus sekä edistyneemmille että vähemmän kokeneille pelaajille. Suosikikseni kohosi City Hunterin Ryo Saeba, jonka arsenaali tekisi Tuomarinkin olon epämukavaksi.

Tämä on mainos:

Jump Forcen nopea tempo ja korkea vaikeustaso vaativat ehdottomasti oman tottumisaikansa. Pelattavia hahmoja on riittävästi, ja Jump Forcessa on faneille avautuvia viittauksia kuin Super Smash Bros. Ultimatessa konsanaan. Latausajat ovat liian pitkät, valikot ovat tarpeettoman monimutkaiset ja yksinpeli on tylsää kamaa. Kuitenkin kokonaisuudessaan kyseessä on mahtava mangatappelupeli.

Jump ForceJump ForceJump ForceJump Force
Jump ForceJump ForceJump ForceJump Force
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon tunnettuja mangahahmoja, paljon faneille aukeavia viittauksia, hyvä suunnittelu, toiminnan sujuvuus kohdallaan, hyvä ohjaus, paljon sisältöä
-
Tylsä yksinpeli, pitkät latausajat, huonot valikot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Jump Force sai julkaisutrailerinsa

Jump Force sai julkaisutrailerinsa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Spike Chunsoftin Jump Force julkaistaan 15. helmikuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Nyt on saatu ilmoille pelin julkaisutraileri. Uusi pätkä antaa muistutuksen pelin...

0
Jump Forcen hahmokaarti on tiedossa

Jump Forcen hahmokaarti on tiedossa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Jump Forceen on esitelty ajan saatossa jo melkoinen nippu mukana olevia hahmoja, mutta nyt peli on jo täynnä. Asia paljastui Twitterissä lyhyellä kannanotolla. "Nope!...Ladataan seuraavaa sisältöä